Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Hyvä tietää Brasilia

Brasilia

Matkustusdokumentit

Passi & viisumi

Passin tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Brasiliaan ei tarvita viisumia, jos matka kestää alle 90 päivää. Tarkistathan että passisi on ehjä. Turistikortit leimataan saapumisen yhteydessä. Säilytä kortit huolella, ne tarvitaan maasta poistuttaessa. 

Huom! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi.

Yleistä

  • Valuutta: real
  • Kieli: portugali
  • Aikaero: -5 tuntia Rio de Janeiro (Brasiliassa on useita eri aikavyöhykkeitä)

Terveys

Brasiliassa on melko hyvä hygienian taso,  bakteerikannan erilaisuus saattaa kuitenkin aiheuttaa vatsavaivoja. Pese kädet usein (käsidesi on myös hyvä) ja aina ennen ruokailua. Vältä syömistä ns. katukeittiöistä sillä niiden hygieniatasosta ei voi olla varma. Tavallinen vesijohtovesi ei kelpaa juotavaksi, juo vain  pullotettuja juomia. Päivittäin tulisi nauttia vähintään 3 litraa vettä sekä varmistaa riittävä suolan saanti nestehukan ja ripulin välttämiseksi.

Suojaa itsesi kuumalta auringolta korkeakertoimisilla aurinkovoiteilla, hatulla ja aurinkolaseilla.

Rokotukset

Jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokote. A-hepatiitin torjuntaan suosittelemme HAVRIX-pitkäaikaissuojan antavaa rokotetta. Rokotukset tulee ottaa ajoissa riittävän suojan saamiseksi. Iguassun alueella saattaa olla riski sairastua malariaan tai keltakuumeeseen. Lisäksi Brasilian kaupungeissa saattaa ilmetä dengue-kuumetta. Lisätietoja rokotuskeskuksista.
 

Turvallisuus

Matkavakuutus

  • Matkavakuutus ei sisälly hintaan. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista peruutusturvaksi jo matkavarauksen yhteydessä! 

Säätilat

Suomen talviaikaan kesä on parhaimmillaan vierailtavissa maissa. Mukaan kannattaa ottaa hiostamattomia luonnonkuituvaatteita ja mukavat  'sisäänajetut'  kengät.  Lisäksi iltoja varten kannattaa ottaa myös pitkähihaisempaa mukaan.

  • Voit tarkistaa kohteen keskimääräiset kuukausilämpötilat ennen lähtöä esimerkiksi täältä. 

Erikoisruokavaliot

  • Muistathan ilmoittaa erikoisruokavaliosta hyvissä ajoin ennen matkaa, viimeistään 1 kk ennen lähtöä.

Matkaliput, matkaohjelma ja lisätiedot matkasta lähetetään noin kaksi viikkoa ennen lähtöä sähköpostilla.
 

Showcase taustakuva: