Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Hyvä tietää Egypti

 

Matkustusdokumentit Passi & viisumi

Passin on oltava voimassa 6 kk matkan jälkeen. Normaali Egyptin viisumi saapumisen yhteydessä lentokentällä maksaa 25 USD ja on voimassa 30 vrk. Sharm el Sheikiin ei tarvita viisumia, mikäli matkapituus ei ylitä 15 vrk ja et poistu Etelä-Siinain alueelta. Lisätiedot toimistostamme. Muiden maiden kuin Suomen kansalaisten tulee tarkistaa viisumimääräykset itse erikseen.

Huom! Matkavaraukseen tulee merkitä se etunimi, joka on ensimmäisenä passissa ja koko sukunimi.

Valuutta 

 • Egyptin punta (LE tai EGP) 1 € = noin 14,30 EGP (17.2.2020) Mukaan matkavaluutaksi Euroja tai US dollarit. Varaa mukaan sileitä, ehjiä seteleitä. Luottokortit kuten American Express, Visa- ja Mastercard kelpaavat hotelleissa, joissain ravintoloissa ja turistikaupoissa. Luottokortilla voi automaateista nostaa Egyptin puntia. 

Kieli

 • arabia, englantia puhutaan yleisesti

Aikaero

 • Kesäaikana kellonaika on tunnin vähemmän kuin Suomessa, talviaikana sama aika kuin Suomessa.

Rokotukset

 • Polio- ja jäykkäkouristus sekä kurkkumätärokotteet kannattaa pitää voimassa ja tarkistaa niiden voimassaolo. A- ja B-hepatiittirokotuksen hankkimista suositellaan yleisesti lähialueillekin. Tarkemmat tiedot omalta terveysasemaltasi.

Turvallisuus

Matkavakuutus

 • Matkavakuutus ei sisälly hintaan. Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista peruutusturvaksi jo matkavarauksen yhteydessä! 

Vaatetus

 • Talvikuukausina on syytä varata myös pitkähihaista mukaan. Julkisilla paikoilla liikuttaessa olkapäät ja polvet tulee olla peitettynä. Moskeijoissa vieraillessa kengät on riisuttava. Auringonotto yläosattomissa on kielletty. Lentomatkoja varten suosittelemme kerrospukeutumista, sillä lennoilla saattaa olla joko kylmä tai todella kuuma. 

Säätilat

 • Voit tarkistaa kohteen säätilan ennen lähtöä esimerkiksi täältä sekä kuukauden keskimääräiset ja korkeimmat/alimmat lämpötilat voit katsoa täältä!

Erikoisruokavaliot

 • Muistathan ilmoittaa erikoisruokavaliosta hyvissä ajoin ennen matkaa, viimeistään 1 kk ennen lähtöä.

Terveys

 • Hygienian taso vaihtelee ja bakteerikannan erilaisuus saattaa aiheuttaa vatsavaivoja. Ruokailussa kannattaa noudattaa ohjeita, mm. pestä kädet aina ennen ruokailua. Päivittäin tulisi nauttia vähintään 3 litraa vettä nestehukan välttämiseksi.

Ruoka & juoma

 • Juomavedeksi suositellaan pullotettua vettä. Ruoka on hyvää ja monipuolista. Alkoholia on saatavana hotelleissa ja osassa ravintoloita. Ulkomainen alkoholi on melko kallista.

Juhlapäivät     

 • Perjantai on viikottainen pyhäpäivä, jolloin liikkeet ja toimistot ovat suljettu. Lauantait ja sunnuntait ovat normaaleja työpäiviä. Islamilaiset juhlapyhät määräytyvät kuukalenterin mukaan eli siirtyvät vuosittain.

Ramadan  24.04. - 23.05.2020

 • Islamilaisen paastokuukauden aikana muslimit ovat syömättä, juomatta ja tupakoimatta auringonnoususta auringonlaskuun. Ramadanin alkamispäivä määräytyy kuun asennon mukaan ja se tiedetään varmasti vasta edellisenä päivänä, jolloin se ilmoitetaan moskeijan minareetista. Matkailijoiden tulisi myös välttää päiväsaikaan julkisilla paikoilla juomista, syömistä ja tupakoimista sekä pukeutua ja käyttäytyä asiallisesti ja hillitysti – haluammehan kunnioittaa paikallisia tapoja. Kauppojen, liikkeiden ja ravintoloiden aukioloajoissa on päiväsaikaan muutoksia, mutta vastaavasti ne ovat iltaisin yömyöhään auki. Alkoholin tarjoilussa saattaa olla myös rajoituksia. 

Sähkövirta

 • Jännite 220 V.

Palvelumaksu eli tippi

 • Juomarahojen (baksheesh) antaminen on normaali käytäntö Egyptissä. Palvelualoilla kuten ravintoloiden ja hotellien henkilökunnan palkoista suurin osa koostuu tipeistä (siivoojat, vastaanottovirkailijat, laukunkantajat, tarjoilijat, bussinkuljettajat sekä paikallisoppaat). Ryhmämatkoilla tipit sisältyvät hintaan, omatoimimatkoilla emme ole niitä sisällyttäneet matkan hintaan. Juomarahan antaminen on tärkeä osa paikalliskulttuuria ja siksi suositeltavaa, vaikka se onkin vapaaehtoista. 

Keskimääräiset lämpötilat

syys

loka

marras

joulu

tammi

helmi

maalis

huhti

Luxor

Max

38

35

29

25

23

26

29

35

 

 

Min

21

18

12

8

5

7

11

16

 

Assuan

Max

40

37

31

27

25

28

31

37

 

 

Min

18

15

9

5

4

5

8

13

 

Kairo

Max

32

30

25

21

19

21

24

28

 

 

Min

20

18

14

11

8

9

11

14

 

Niilin risteily ++/--

+ melko varma aurinko
+ mielenkiintoiset retket
+ mukana suomenkielinen opas koko matkan ajan
+ leppoisa ja kiireetön lomavaihtoehto 
- historiallisilla nähtävyyspaikoilla pysähtyisi pidempäänkin
- jokilaivan uima-allas on pienehkö

 

Sharm el Sheik ++/--

+ melko varma aurinko
+ Punaisen meren lämpötila ei koskaan laske alle 20C.
+ sukeltajien unelma-paikka
+ upea vedenalainen maailma, myös snorklaajille
+ rauhallinen kohde jossa korkeatasoiset hotellit
- iltaisin saattaa olla viileää ja tuulista
- kesäkaudella jopa liian kuuma

Matkaliput, matkaohjelma ja lisätiedot matkasta lähetetään sähköpostilla noin kaksi viikkoa ennen lähtöä.
 

Showcase taustakuva: