Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy:n lisä- ja erityisehdot 

1. SOVELTAMISALA

Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy:n järjestämiin matkoihin sovelletaan oheisia lisä- ja erityisehtoja sekä muilta osin Yleisiä Matkapakettiehtoja (YME). Lisäksi joillakin matkoilla (esim. omatoimilomat, tilausryhmät, Laatokan ja Äänisen risteily ja vastaavat, oopperajuhlat, muut erityistapahtumat jne.) voi olla voimassa matkakohtaiset lisä- ja erityisehdot (erityisesti maksu- ja peruutusehdot).

2. ILMOITTAUTUMINEN & MAKSUT

Matkavaraus on sitova asiakkaan maksettua varausmaksun 75-500 €/henkilö, joka tulee maksaa 7 päivän kuluessa matkavarauksen tekemisestä. Varausmaksu määräytyy matkan kokonaishinnan mukaan seuraavasti:  

Kun matkan hinta on alle 300 €, varausmaksu on 75 €.

Kun matkan hinta on 300 € - 599 €, varausmaksu on 150 €.

Kun matkan hinta on 600 € - 1299 €, varausmaksu on 250 €.

Kun matkan hinta on 1300 € - 1999 €, varausmaksu on 400 €.

Kun matkan hinta on 2000 € tai enemmän, varausmaksu on 500 €.

Loppuerä matkan hinnasta suoritetaan viimeistään 40 vuorokautta ennen matkan alkua. Jos lähtöön on vähemmän kuin 40 vrk, maksetaan koko matkan hinta välittömästi toimistoomme tai pankkiin.

Lisäksi: Jos lentovaraus edellyttää lipun kirjoittamista aiemmin, maksetaan matka lipunkirjoitusehtojen mukaisesti.
Jos varauksessa on sellaisia alihankintapalveluja, jotka matkanjärjestäjä joutuu varaamaan ja maksamaan aiemmin, mahdollisesti välittömästi varaushetkellä (esim. formulaliput, jalkapalloliput, konserttiliput ja vastaavat), maksetaan nämä lisäpalvelut kyseisten varausehtojen mukaisesti.

Matkanjärjestäjällä on oikeus purkaa sopimus, jos matkustaja ei ole maksanut matkan hintaa tai sen osaa viimeistään sovittuna maksupäivänä (YME 11).

Varausmaksun maksamalla asiakas hyväksyy Yleisiin Matkapakettiehtoihin sekä Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy:n lisä- ja erityisehtoihin sisältyvät määräykset sekä ne mahdolliset esitteen/nettisivujen tietoihin tulleet muutokset, jotka Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy saattaa hänen tietoonsa matkan vahvistamisen yhteydessä.

Toimistokulut ovat 75 €/henkilö.

3. HINNAT

Hintaan sisältyvät vain ne palvelut, jotka on mainittu matkavahvistuksessa/laskussa.
Hinnat eivät ole voimassa messuaikoina.
Matkavarauksen hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva palvelumaksu.
Matkanjärjestäjällä on oikeus hinnanmuutoksiin Yleisten Matkapakettiehtojen (YME 8) mukaisesti.

4. LAPSIALENNUKSET

Lisätiedot toimistostamme.

5. MATKALIPUT JA VAHVISTUS

Matkalasku on vahvistus varatuista palveluista. Matkustajan on tarkistettava välittömästi, että nimet, hinta, lähtö- ja paluupäivät sekä kuljetus- (lento, laiva, juna), hotelli- ym tiedot ovat oikein vahvistuksessa ja matkalipuissa. Mahdollisissa epäselvyyksissä matkustajan on otettava välittömästi yhteys toimistoomme.

HUOM! Matkustajan nimen on oltava ehdottomasti kirjoitettu samoin (ja siinä järjestyksessä) kuin matkustusdokumentissa (passissa/henkilökortissa). Lentolippuun on kirjoitettava ensimmäinen etunimi.

6. NIMENMUUTOKSET JA PERUUTUKSET

Yleisistä Matkapakettiehdoista poiketen (YME 4, 7) noudatamme seuraavia ehtoja: kaikki muutokset käsitellään peruutuksina ja niihin sovelletaan alla olevia peruutusehtoja. Jo aloitettuun matkaan ei voi tehdä muutoksia. Matkustajalla on oikeus peruuttaa matkansa seuraavin ehdoin:

BALTIA (Viro, Latvia, Liettua)
Jos matka peruutetaan viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 75 €/henkilö.
59 vrk-31 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
30 vrk-7 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta tai vähintään varausmaksu.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

MUU MAAILMA
Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 150 €/henkilö.
90 vrk-65 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
64 vrk-30 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

Matkustajan oikeus muuttaa sopimusta ja luovuttaa se toiselle: mikäli matkustaja käyttää YME 7. kohdan mukaisia muutos- ja luovutusoikeuksia, veloitamme muutoksista ja luovutuksesta aiheutuneet kulut sekä toimistokulut/henkilö. Muutoksista aiheutuvista kuluista vastaa matkustaja ja luovutuksesta luovuttaja sekä luovutuksensaaja yhteisvastuullisesti.

Mikäli lentolippu on jo kirjoitettu lentoyhtiön lipunkirjoitusehtojen mukaisesti (sekä omatoimi- että opastetut matkat) peruutushetkellä, veloitetaan aina todelliset kulut peruutuksen ajankohdasta riippumatta. Peruutuksen yhteydessä perimme aina lisäksi etukäteen tilatuista ja vahvistetuista lisäpalveluista aiheutuneet kustannukset, esim. konsertti- tai teatteriliput, liput urheilutapahtumiin jne.  

Lääkärintodistus ei pienennä peruutuskuluja. Matkustajan on tarkistettava vakuutusturvansa: suosittelemme matkustajavakuutusta peruutusturvaehdoin. Matkustajavakuutus on syytä tehdä heti matkavarauksen jälkeen.  

HUOM! Mikäli konsertti, teatteriesitys, urheilutapahtuma tms. peruuntuu/ajankohta muuttuu tilaisuuden järjestäjien toimesta, ja lippu tapahtumaan on tilattu erillisenä palveluna, ei asiakkaalla ole oikeutta takaisinmaksuun matkalippujen/majoitusten osalta, mikäli matkaliput on jo kirjoitettu/majoitukset vahvistettu kuljetusyhtiön/hotellin ehtojen mukaisesti.

Peruutuskulujen lisäksi veloitetaan toimistokulut 75 €/hlö.

7. HOTELLI/MAJOITUS

Hotellihuoneiden koko, muoto ja sisustus saattavat vaihdella, etenkin vanhojen kaupunkien keskustojen yksilöllisissä hotelleissa. Yksinmatkustavan on varattava lisämaksullinen yhden hengen huone.

8. MATKATAVARAT

Matkatavaroiden kuljetuksessa noudatamme kunkin kuljetusyhtiön voimassa olevia määräyksiä.

9. PALUULENNON AIKATAULU

Asiakas on velvollinen tarkistamaan/vahvistamaan kohteessa paluulentonsa aikataulun hyvissä ajoin ennen paluumatkaa.

10. MUUTOKSET

Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy ei vastaa matkanjärjestäjästä riippumattomista muutoksista eikä myöskään esitteessä mahdollisesti olevista painovirheistä. Matkanjärjestäjä varaa oikeuden muuttaa esitetietoja ja sopimusehtoja ennen sopimuksen syntyä.

11. MATKAVAKUUTUS

Matkustajan on tarkistettava vakuutusturvansa: suosittelemme matkustajavakuutusta peruutusturvaehdoin. Matkustajavakuutus on syytä tehdä heti matkavarauksen jälkeen, peruutuskulujen ja mahdollisen matkalla sairastumisen varalta.

12. VALITUKSET

Valitukset ja huomautukset tulee tehdä välittömästi aiheen ilmaannuttua kohteessa matkanjärjestäjän edustajalle tai suoraan vastuulliselle matkanjärjestäjälle. Korvausvaatimukset on tehtävä aina kirjallisesti matkanjärjestäjälle kohtuullisessa ajassa, viimeistään 2 kk matkan jälkeen.

13. MATKANJÄRJESTÄJÄN OIKEUS PERUUTTAA MATKA

Opastettujen matkojen ja matkasarjojen toteuttamiseen vaaditaan vähimmäismäärä matkustajia. Yleisten Matkapakettiehtojen perusteella (YME 10.1.) matkanjärjestäjällä on oikeus peruuttaa matka, jos vähimmäismäärä ei ole täyttynyt. 

14. MATKA-AGENTIT / ELÄMYS TRAVEL DESIGN OY:N ANTAMA VAKUUS

Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy on antanut direktiivin (EU) 2015(2302 edellyttämän vakuuden. Vakuus on annettu Suomessa (Kilpailu- Kuluttajavirasto, rekisteri vakuudenasettamisvelvollisista).  KKV:n yhteystiedot:  

Kilpailu- ja kuluttajavirasto
Siltasaarenkatu 12 A
00530 Helsinki
puhelin: 029 505 3000
s-posti: kirjaamo&kkv.fi