Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:

Helsinki - Lontoo AY 1331 klo 08.00-09.10
Lontoo - Helsinki AY 1338 klo 18.10-23.00

Torstai 22.4. / Helsinki-Lontoo, kiertoajelu (lounas)
Finnairin reittilento Helsingistä Lontooseen, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. 
Kentältä lähtö bussilla Lontoon keskustaa kohti ja tehdään panoraamakaupunkikierros. Kaupunkia katsotaan myös belgialaisen yksityisetsivän Hercule Poirotin silmin ja ajetaan useiden paikkojen ohi, joissa tätä kuuluisaa sarjaa on filmattu. Lounas päivän aikana, ja majoittuminen Lontoon ydinkeskustaan kolmen tähden hotelliin. Illalla halukkailla on mahdollisuus mennä teatteriin katsomaan vaikkapa Agatha Christien "Hiirenloukkua", jota on esitetty vuodesta 1952. Suosittelemme lippuvarausta jo etukäteen, kysy toimistostamme (myös muita vaihtoehtoja, esim. musikaaleja).

Perjantai 23.4. / Lontoo-Torquay (335km) (illallinen)
Aamiaisen jälkeen suunnataan kohti Torquayn kaupunkia. Matkaa on noin 335 km, mutta se menee mukavasti jaettuna mielenkiintoisiin osiin. Pysähdytään mm. jaloittelemaan ihastuttavaan pieneen "Miss Marple" -kylään nimeltä Nether Wallop.Täällä on filmattu mm. Murha Maalaiskylässä. Lounasaikaan ollaan historiallisessa Salisburyn kaupungissa, jossa halukkailla on myös mahdollisuus tutustua upeaan Salisburyn katedraaliin ja siellä olevaan ihmisoikeuksien peruskirjaan, Magna Cartaan. Iltapäivällä saavutaan Torquayn merenrantakaupunkiin, jossa majoittuminen. Yhteinen illallinen.

Lauantai 24.4. / Torquay-Dartmouth-Greenway-Torquay (illallinen)
Aamiaisen jälkeen ajetaan Dartmouthin kaupunkiin, josta siirrytään laivalla Agathan kesäkotiin Greenwayhin, jossa on myöhemmin asunut myös hänen tyttärensä Rosalind. Mrs Mallowan, kuten Agatha halusi itseään kutsuttavan, suunnitteli yhdessä miehensä Max Mallowanin kanssa upean puistoalueen, jota päästään myös ihailemaan. Greenway on avoinna yleisölle - juuri sellaisena kuin se oli Agatha Christien eläessä. Iltapäivällä palataan Torquayhin, ja nähdään vielä Agathan kotikirkko ja poiketaan kirkon vieressä olevaan vanhaan majataloon. Yhteinen illallinen. 

Sunnuntai 25.4. / Torquay-Dartmoorin nummet-Widecomb-Bath-Oxford (illallinen)
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Devonin kreivikuntaa ja siellä Dartmoorin nummia. Pysähdys Hay Tor -kivillä, jonka lähellä olevassa The Moorland Haytor -hotellissa Agatha Christie kirjoitti ensimmäisen kirjansa. Täällä olevan joen mukaan sai nimensä Poirotin sihteeri Miss Lemon! Hotelli toimii nykyään nuorisomajana, mutta ympäristön maisemat ovat yhtä inspiroivat kuin kirjailijan eläessä. Nummilla kävelyn jälkeen poiketaan kauniiseen 1400-luvun Widecomben kylään, joka sijaitsee nummien keskellä syvällä laaksossa. Täällä on mahdollisuus myös syödä lounasta. Matka jatkuu ja pysähdytään jaloittelemaan/ostoksille suureen Sandersin puutarhakauppaan. Iltapäivällä lähdemme Bathin kauniiseen kaupunkiin, joka tunnetaan 1700-luvun arkkitehtuuristaan, kukistaan ja katumuusikoistaan. Rakennukset ovat keltaisesta hiekkakivestä tehtyjä ja kaupungin vetonauloina ovat roomalaisten aikaisten kylpylöiden museo ja Jane Austen, joka kuvaa kirjoissaan Bathin sosiaalista elämää. Olihan Bath 1700-luvulla seurapiirien kylpyläkaupunkina. Yöksi ajetaan Oxfordin yliopistokaupunkiin, jossa majoittuminen. Yhteinen illallinen.

Maanantai 26.4. / Oxford-Lontoo Heathrow-Helsinki 
Aamiainen. Matkan viimeisenä päivänä tutustutaan komisario Morsen ja Lewisin maailmaan Oxfordin keskustassa. Tehdään kävelykierros, jonka aikana kuullaan niin Oxfordin kuuluisasta yliopistosta kuin televisiosarjojen kuvauskohteista. Oxford oli myös Tolkienin ja Lewis Carrollin kotikaupunki. Matka jatkuu Midsomer Murders -alueelle Wallingfordiin, jossa pidetään lounastauko. Wallingford on tv-sarjan Causton kylä, mutta ehkä vielä tunnetumpi se on siitä, että Agatha Christie asui täällä puolisonsa Max Mallowanin kanssa. Lähistöllä on pieni Cholseyn kylä, jonka pienelle hautausmaalle on haudattu Mrs. Mallowan eli Agatha Christie. Retki päättyy Heathrown lentokentälle, josta paluu Helsinkiin. 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »