Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:

Helsinki - Lontoo AY 1331 klo 08.00-09.10
Lontoo - Helsinki AY 1338 klo 18.10-23.00

Torstai 24.9. / Helsinki-Lontoo, Windsorin linna (lounas)
Finnairin reittilento Helsingistä Lontooseen klo 08.00-9.10, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Bussikuljetus lentokentältä Windsorin kaupunkiin. Windsorissa on viimeksi vuonna 2018 juhlittu peräti kaksia kuninkaallisia häitä: Harryn ja Meghanin sekä Prinssi Andrewn tyttären Eugenien häitä. Kuningatar kutsuu Windsorin linnaa kodikseen ja viettää siellä mahdollisimman paljon aikaa. Opastettu kierros tässä maailman vanhimmassa yhä asutussa linnassa. Kierroksella nähdään mm. valtionsalit, Pyhän Yrjön kappeli sekä kuningatar Maryn upea nukkekoti. Lounas nautitaan linnan lähellä olevassa perinteisessä The Carpenters Arms -pubissa. Lounaan jälkeen ajetaan hotellille ja majoitutaan Grange Strathmore -hotelliin Kensingtonissa, joka oli nykyisen kuningattaren isoisän Lontoon talo. Loppupäivä vapaa. Omatoiminen illallinen.

Perjantai 25.9. / Antiikkimarkkinat, White Cube -galleria, Lontoon Design-museo
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen bussikuljetus Bermondseyn kaupunginosaan tutustumaan siellä perjantaisin pidettäviin antiikkimarkkinoihin. Asiantuntijoiden mielestä nämä ovat yhdet kaupungin parhaista antiikkimarkkinoista, joissa käy niin antiikkikauppiaat itse, kuin myös tietenkin antiikin metsästäjät ja turistit. Täältä löytyy kaikkea mahdollista ruokailuvälineistä ja astioista, huonekaluihin ja koruihin. Markkinat ovat toimineet kyseisellä paikalla vuoteen 1950, jolloin ne muuttivat tänne Islingtonista. Markkinoilta kävellään Bermondsey Street -katua kohti Thames-jokea ja pistäydytään arvostetussa nykytaiteen galleriassa 'White Cube'. Yhteisen lounaan jälkeen vieraillaan Lontoon Design -museossa Kensingtonin kaupunginosassa. Näyttely kattaa teollista, graafista, arkkitehtoonista ja muotidesignia. Siellä on vaihtuvia näyttelyitä. Museo valittiin vuoden Eurooppalaiseksi museoksi 2018. Paluu hotelliin illansuussa. Omatoiminen illallinen.

Lauantai 26.9. / Kensingtonin Palatsi, Royal Albert Hall & Albert Memorial, Harrods
Aamiainen hotellissa.  Parinkymmenen minuutin kävely oppaan johdolla Kensingtonin Palatsille, jossa tutustutaan itse palatsin lisäksi näyttelyyn prinsessa Dianan puvuista. Palatsissa asuu mm. prinssi William ja herttuatar Catherine perheineen sekä useita muita kuninkaallisen talouden jäseniä - yhteensä noin 50 henkeä.  Täältä kävellään Kensington Gardens -puiston halki Royal Albert Hall -salille, jonka kuningatar Viktorian mies Albert rakennutti suurta maailmannäyttelyä varten ja joka tänä päivänä tunnetaan ehkä parhaiten BBC:n kesäkonserttisarjasta ‘Proms’. Puiston puolella rakennusta vartioi upea Albertin monumentti. Nähdään upea V&A museo, joka on nimetty Victorian ja Albertin mukaan, ennen saapumista Knightsbridgeen, jossa on mahdollisuus laittaa luottokortti ahkeraan käyttöön kuningattaren suosikkitavaratalossa eli Harrodsilla. Omakustanteisen lounaan voi nauttia vaikkapa yläkerran elegantissa ravintolassa tai yhdessä upean elintarvikeosaston lounaspisteistä. Opas noutaa ryhmän myöhemmin iltapäivällä ja kävellään yhdessä takaisin hotellille (noin 20-30 min). Omatoiminen illallinen.

Sunnuntai 27.9. / Buckinghamin Palatsi, Royal Mews ja lounas, lisämaksusta: Westminster Abbey- iltavesper  
Aamiainen hotellissa. Bussilla Buckinghamin Palatsille: Ensin seurataan vahdin vaihtoa ja sen jälkeen tutustutaan itse palatsiin. Palatsi on auki vain 8 viikkoa joka vuosi, kun kuningatar on Skotlannissa kesälomalla. Vieraat pääsevät näkemään mm. valtionsalit, upean pääportaikon, tanssisalin, useita eri salonkeja sekä puutarhan. Käydään kulman takana kuningattaren hevostalleilla 'Royal Mews', jossa hevosten lisäksi näytteillä kuningattaren kultaiset kärryt. Käydään myös kulman takana ottamassa pari kuvaa Goring-hotellin edessä. Tässä hotellissa Catherine asui yön ennen häitään Williamin kanssa. Yhteinen lounas, jonka jälkeen loppupäivä omaa aikaa tutustua kaupunkiin. Lisämaksusta 35 €/hlö Westminster Abbeyn iltavesper (min. 10 hlöä)
Heti lounaan jälkeen, noin vartin kävely oppaan kanssa Westminster Abbey -katedraaliin, klo 15.00 alkavaan iltavesperiin, jossa on mahdollisuus kuulla kirkon upeaa kuoroa (kesto n.45min). Tämä katedraali on ollut vuosisatoja kuninkaallisten kruunajais- ja vihkikirkko ja viimeisimmät kuninkaalliset, jotka täällä on vihitty olivat William ja Catherine. 
    
Maanantai 28.9. / Kaupunkikiertoajelu, iltapäivätee, lento Lontoo-Helsinki

Aamiainen hotellissa.  Aamiaisen jälkeen noustaan bussiin ja tehdään parin tunnin kaupunkikiertoajelu  oppaan johdolla. Sen aikana nähdään monia kaupungin nähtävyyksiä: esim. parlamenttitalo, Trafalgarin aukio, Pyhän Paavalin Tuomiokirkko, Pyhän Jaakon Palatsi, Towerin linna jne. Monilla nähtävyyksillä on kuninkaallisia yhteyksiä. Iltapäivällä nautitaan vielä yhteinen iltapäivätee kolmioleipineen ja skonsseineen, ennen kuin bussi vie ryhmän lentokentälle kotimatkaa varten. Lento Helsinkiin klo 18.10-23.00.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »