Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:

Helsinki - Budapest AY 1251 klo 09.35-10.55
Budapest - Helsinki  AY 1256 klo 19.00-22.20

9.4. kiirastorstai Helsinki-Budapest, kaupunkikiertoajelu, kauppahalli (lounas)
Lento Helsingistä Budapestiin jonne saapuminen aamupäivällä, bussi ja suomenkielinen opas vastassa. Tutustuminen kaupungin nähtävyyksiin, mm. Andrassy-bulevardiin, Sankarten aukioon, Kaupunginpuistoon, Oopperaan, Parlamenttitaloon ja Budassa linnan alueesee. Kierroksen jälkeen on helpompi itsekin löytää kaikkein kiinnostavimmat kohteet. Majoittuminen erinomaisella paikalla olevaan City Mátyás-hotelliin, josta kävellään kävelykatua pitkin Budapestin "ruokakammariin", suureen kauppahalliin, joka on valittu yhdeksi maailman parhaimmista. Näemme kuinka paikalliset valmistautuvat pääsiäisenviettoon ja hallissa roikkuvat pääsiäiskinkut. Ennen hallikierrrosta nautitaan vastapäätä olevassa retroravintolassa kolmen ruokalajin lounas, jonka päätteeksi tehdään vielä kierros hallissa. Opas kertoo hyviä vinkkejä ostoksista, ravintoloista ja paikallisista tuotteista. Kävelykierroksella tulee tutuksi sekä hotellin ympäristö että Tonavan ranta-alue. Ilta vapaa.

10.4. pitkäperjantai Hollókon perinnekylä (lounas)
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään bussilla, oppaan johdolla uniikkiin Hollókon perinne-kylään (n. 97 km), jossa asukkaat edelleenkin pukeutuvat kansallispukuihin. Kylässä vaalitaan vanhoja pääsiäisperinteitä. Kansallispukuihin pukeutuneet kylän rouvat ottavat vieraat vastaan Palócin pálinkalla rahkapiiraan kera. Tutustutaan kylän elämään, kansallispukuihin ja jopa yksi vieras puetaan paikalliseen kansanasuun ja tanssitaan paikallisten kanssa. Kävelykierros vanhassa kylässä, jossa tutuksi tulevat kirkko, kylämuseo ja kutomo, samalla kuullaan tarinoita kylän elämästä. Kierroksen jälkeen valmistaudutaan päivän kohokohtaan ja jakaudutaan pikkuryhmiksi ja isäntäväki saattaa meidät kylän pikkutaloihin, jossa emäntä on valmistanut juhlalounaan perinteisten reseptien mukaan. Nautitaan paikallisesta vieraanvaraisuudesta kolmen ruokalajin lounaalla ja maistellaan paikallista kotipolttoista hedelmäviinaa ja lasillinen viiniä. Iltapäivällä paluu Budapestiin ja loppupäivä vapaa.     

11.4. lauantai Tonavan iltaristeily 
Aamiainen hotellissa. Päivä omaa aikaa vaikkapa ostoksille tai tutustumiselle pääsiäistoriin lyhyen kävelymatkan päässä hotellista. Illalla kävellään keskustan laivasatamaan ja tehdään runsaan tunnin Tonavan risteily. Laiva kiertelee Margit -saarta ja matkalla nähdään kauniita maisemia (selostus kuulokkeiden kautta suomeksi). Risteilyn aikana juomatarjoilu. Risteilyn jälkeen palataan takaisin hotelliin kävellen. 

12.4. pääsiäissunnuntai Etyekin viinikylä, viininmaistajaiset (lounas)   
Aamiainen hotellissa. Puolenpäivän aikaan lähtö viinitietä pitkin Etyekin kylään, Unkarin Toskanaan, jonka lähialueet kuuluvat Unkarin nuorimpiin viinialueisiin. Viininmaistajaispaikka on 1994 perustettu Kálnan viinintuottaja. Nautitaan autenttisesta tunnelmasta 1850-luvulta olevassa aidossa Etyekin viinikellarissa, jossa viininmaistajaiset ja lounas. Kellarissa on myös kuohuviinimuseo ja Kálna valmistaa myös erittäin hyvää kuohuviiniä. Ensin nautitaan tervetulomalja ja kylmiä leikkeleitä. Kuohuviinikellarissa maistellaan lasillinen kuohuvaa ja kuullaan sen valmistuksesta, jonka jälkeen siirrytään viinikellariin, jossa tarjoillaan gulyáskeitto ja jälkiruokaksi struudelia ja maistellaan erilaista viiniä. Iltapäivällä kuljetus Budapestin lentoasemalle, josta Finnairin lento Helsinkiin. 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »