Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelmaehdotus ryhmälle

Parhaat ryhmämatkat alkavat meiltä! Lennot/laivat ym. kuljetukset, majoituksen, retket, ruokailut jne. suunnittelemme ja varaamme ryhmänne toiveiden mukaisesti, haluamallenne ajankohdalle. Pyydä meiltä tarjous! ryhmat(a)matka-agentit.fi tai soita puh. 010 321 2800.


1. päivä

Lento Helsingistä Dubliniin. Lentokentältä aloitetaan mielenkiintoinen kierros: ensimmäinen vierailukohde on National Botanic Gardens eli kasvitieteellinen puutarha, jossa nautitaan aamukahvit ja ”skonssit” ennen opastettua kierrosta puutarhassa. ”The National Botanic Gardens” on Roayl Dublin Societyn perustama vuonna 1795. Puutarhat ovat yhteensä 19, 5 hehtaarin suuruiset, ja alueella on kasvitieteellinen puisto, kivipuutarha, iso lampi, yrttitarha. Erilaisia näytöksiä järjestetään vuosittain. Kasvihuoneet sisältävät suuren palmutalon, alppitalon, saniaisia, trooppisia vesikasveja ja paikallisia mansikkapuita. Puutarhavierailun jälkeen ajetaan Dublinin keskustaan, pubilounaalle. Lounaan jälkeen tehdään Dublinin kaupunkikierros. Kaupunki on moderniudestaan huolimatta säilyttänyt vanhan ylväytensä, ilmapiirinsä ja arkkitehtuuria 1700-luvulta. Dublin on elegantti ja taiteellinen kaupunki, jossa on leveitä Yrjöjen aikaisia aukioita ja katuja, merkittäviä julkisia rakennuksia ja riveittäin tiilitaloja värikkäine ovineen. Kierroksella saadaan mainio yleiskatsaus kaupungista: ajetaan ohi mm .Trinity Collegen, valtavan Bank of Irelandin rakennuksen, joka oli aiemmin Irlannin parlamentti, Dublinin linnan, Christ Church ja Pyhän Patrikin katedraalien, erilaisten museoiden ja Phoenix Park -puiston. Kierroksen päätteeksi vieraillaan vielä Teelingin Viskitislaamossa, jossa kuullaan irlantilaisen viskin valmistuksesta ja saadaan tietysti maistiaiset. Kierroksen jälkeen ajetaan kaupungin eteläpuolelle, Dun Laoghairen satamakylään, jossa majoittuminen hotelliin.  

2. päivä

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmassa retki Wicklowin maakuntaan, jota vehreytensä vuoksi kutsutaan Irlannin puutarhaksi. Ensimmäinen vierailukohde on Glendaloughin luostarikylän rauniot. Se on yksi Irlannin merkittävimmistä luostarialueista, ja sijaitsee kansallispuistossa. Alueella on paljon historiaa ja arkeologisia muistomerkkejä. Täältä matka jatkuu Avocaan, jossa on yksi Irlannin tunnetuimmista ja vanhimmista villakutomoista. Kaunis Avocan kylä oli monelle tutun tv-sarjan Ballykissangelin kuvauspaikka. Avoca Mill on perheyritys, jolla on kymmeniä myymälöitä ympäri maata, ja vierailukeskus Avocassa. Kutomokierros, jota ennen omakustanteinen kahvi-/lounastauko Avocan kahvilassa. Retken jälkeen paluu hotelliin, ja yhteinen illallinen.

3. päivä

Irlantilainen aamiainen hotellissa. Matka vie kohti pohjoista, Pohjois-Irlannin puolelle, sen pääkaupunkiin Belfastiin. Belfastissa vieraillaan ensin upeassa Titanic-näyttelyssä: harva taitaa muistaa, että maailmankuulu Titanic rakennettiin Belfastissa. Vierailun jälkeen pubilounas, jonka jälkeen kaupunkikierros tässä historiallisessa, mielenkiintoisessa kaupungissa, jossa protestantit ja katoliset ovat taistelleet reviiristään. Kierroksen jälkeen vapaa-aikaakin kävellä ja katsella kaupunkia. Illaksi palataan taas hotelliin. 

4. päivä

Irlantilainen aamiainen hotellissa, ja sen jälkeen risteily Dublinin rannikolla, Irlannin merellä. Se on ainutlaatuinen tapa tutustua Irlannin historiaan ja kulttuuriin, kalastajien elämään sekä eläimiin, jotka asuttavat rannikkoa. Risteily kestää noin 1,5 tuntia ja sen aikana kuullaan tietysti, kuinka viikingit päätyivät aikoineen Dubliniin ja perustivat tämän nykyisen Irlannin pääkaupungin Liffey-joen suistoon, paikkaan, jonne oli helppo päästä mereltä. Risteily alkaa Dun Laoghairen satamakylästä, ja päättyy Howthin kalastajakylään. Risteilyn aikana nähdään mm. Dalkeyn saari, Ireland´s Eyen saari, Dublinin pääsatama. Ja hyvällä tuurilla saatetaan nähdä lokkien ja kuikkien lisäksi myös hylkeitä ja jopa pullonokkadelfiinejä. Howthin kylässä syödään yhteinen pubilounas. Sen jälkeen bussikuljetus Dublinin keskustaan, jossa on aikaa ostoksille, nähtävyyksille, kaupungilla kiertelyyn. Alkuillasta yhteinen kuljetus takaisin hotelliin – ellei halua jäädä omatoimisesti vielä esim. illalliselle ja pubeja kiertelemään. Omatoimisten matkaajien on helppo palata takaisin hotelliin joko taksilla tai DART-paikallisjunalla. 

5. päivä

Irlantilainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään kohti Powerscourtin kartanon puistoa ja puutarhaa. Powerscourt sijaitsee Wicklow-vuoren juurella 19 kilometriä Dublinista etelään. Puutarhojen historia ulottuu 1740-luvulle, ja pinta-alaa on yli 19 hehtaaria. Vierailijat pääsevät ihastelemaan kaavamaisia puutarhoja, japanilaista puutarhaa, veistoksia, koristeellisia järviä, salaisia onkaloita ja sokkeloisia polkuja. Alueella on yli 200 puu- ja pensaslajiketta. Laaksossa on punapuita, koivuja, pihlajia, pyökkejä, ikivanhoja tammia. Powerscourtin kartanossa kuvattiin Monte Criston kreivi -elokuvaa. Tämä upea kartanoalue, kaunis maaseutu ja vuoristomaisemat ovat hieno elämys kenelle tahansa, ei ainoastaan viherpeukaloille! Powerscourtin vierailun jälkeen ajetaan Brayn rannikkokaupunkiin: meri-ilmaa, kävelyä rantabulevardilla ja innokkaammat kävelijät voivat tehdä jopa pienen ”vuoristokävelyn” ylös Bray Head -kukkulalle. Vapaata aikaa vaikkapa omatoimiseen lounaaseen ennen paluuta hotelliin. 

Läksiäisiltaa lähdetään viettämään mitä hauskimpaan irlantilaiseen illanviettoon Merry Ploughboys Pubissa. Se on perinteinen dublinilainen pubi, joka on avannut ovensa jo vuonna 1750. Ohjelmassa on kolmen ruokalajin illallinen irlantilaisen oluen kera tietenkin, irlantilaista musiikkia ja Riverdance-tyyppistä tanssia, joka ei jätä ketään kylmäksi! Paluu hotelliin illanvieton jälkeen. 

6. päivä

Irlantilaisen aamiaisen jälkeen kuljetus lentokentälle, ja lento Dublinista Helsinkiin.

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi! ryhmat(at)matka-agentit.fi

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »