Matkaohjelmaehdotus ryhmälle

Parhaat ryhmämatkat alkavat meiltä! Lennot/laivat ym. kuljetukset, majoituksen, retket, ruokailut jne. suunnittelemme ja varaamme ryhmänne toiveiden mukaisesti, haluamallenne ajankohdalle. Pyydä meiltä tarjous! ryhmat(a)matka-agentit.fi tai soita puh. 010 321 2800.


1. päivä

Lento Helsingistä Dubrovnikiin, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Kentältä bussikuljetus Dubrovnikiin, jota englantilainen kirjailija G.B. Shaw kutsui paratiisiksi maan päällä. Dubrovnik on Etelä-Dalmatian suurin ja kaunein kaupunki, ja sen muurien suojassa oleva vanhakaupunki on jokaisen nähtävä. Majoittuminen hotelliin ja yhteinen illallinen.

2. päivä

Aamiainen hotellissa. Kahden tunnin kävelykierros Dubrovnikin vanhassa kaupungissa, joka kuuluu Unescon suojelukohteisiin. Kierroksen aikana nähdään Dubrovnikin uljaasta menneisyydestä kertovia nähtävyyksiä, mm. katedraali, Pyhän Vlahan kirkko, kaupunginjohtajan hallintopalatsi ja Sponza-palatsi, joka on niitä harvoja rakennuksia jotka eivät tuhoutuneet vuoden 1667 maanjäristyksessä. Tutustutaan myös Rehtorin palatsiin ja fransiskaaniluostariin. Kaupungin pääkatu Placa on maanjäristyksen jälkeen rakennettu barokkityyliin, ja se on yksi kaupungin kauneimmista kaduista. Kierroksen jälkeen vapaata aikaa Dubrovnikissa, illalla yhteinen illallinen.

3. päivä

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään heti ihmeelliseen luonnon aarreaittaan, Montenegroon. Montenegron helmiä ovat mm. Kotorin laakso, joka kuuluu maailman 30 kauneimman laakson joukkoon, Euroopan syvin kanjoni Tara (vain Coloradon kanjoni on syvempi) sekä Dormitor-vuoristo - maan maisemien kehutaankin olevan Euroopan kauneimpia. Pysähdytään viehättävään Kotorin kaupunkiin, joka sijaitsee yhdessä maailman kauneimmista laaksoista, Kotorin laaksossa. Kotorin yli 2000 vuotta vanha vanhakaupunki on erittäin hyvin säilynyt, ja se onkin Unescon maailmanperintökohde. Alueella on runsaasti katseltavaa: palatseja, kirkkoja, kahviloita, ravintoloita, luostareita, merimuseo. Adrianmeren ranta-alueiden upein romaanityylinen rakennus on Pyhän Triphon katedraali. Lyhyen kierroksen jälkeen matka jatkuu pitkin kuuluisaa serpentiinitietä pitkin Njegusin kylään, jossa maistellaan paikallisia herkkuja: ilmakuivattua kinkkua, juustoa ja lasillinen viiniä. Paikallisilta voi myös ostaa kinkkua, juustoa ja käsitöitä mukaan. Matka jatkuu entisen pääkaupungin Cetinjen läpi kohti Budvaa. Budvassa tutustutaan sen kauniiseen, keskiajalta peräisin olevaan keskustaan ja nähdään myös citadella eli linnake (ulkoapäin). Illaksi paluu Dubrovnikiin, jossa yhteinen illallinen.

4. päivä

Aamiainen hotellissa. Retki Bosnia-Hertsegovinaan, tähän mielenkiintoiseen, vuoristo- ja metsämaisemien peittämään maahan. Maa tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia mm. luontomatkailuun, koskenlaskuun ja patikointiin, ja sen kuuluisimmat kaupungit Sarajevo ja Mostar houkuttelevat yhä enemmän ja enemmän turisteja maahan. Bosnia-Hertsegovina on nykyään turvallinen maa vierailla, ja se onkin viime vuosina kasvattanut suosiotaan yhä enemmän. Päivän aikana tutustutaan Mostariin, jossa tehdään kaupunkikierros ja nähdään sen kuuluisa Stari Most -silta. Kaupungin symboliksi noussut, 1500-luvulla Neretva-joen yli rakennettu marmorisilta pommitettiin hajalle Balkanin sodan aikaan. Entisöity silta avattiin vuonna 2004, ja se oli tärkeä toivon ja sovinnon symboli. Mostarin itämainen ilmapiiri ja tunnelma juontavat juurensa Turkin vallan ajoilta. Kaupunkikierroksen jälkeen syödään tyypillinen bosnialainen lounas viineineen upean luonnon keskellä ja tutustutaan myös bosnialaiseen Tekija-taloon. Paluu takaisin Dubrovnikiin, yhteinen illallinen.

5. päivä

Aamiainen hotellissa. Päivä vietetään Kroatiassa, Konavlen laaksossa. Ensimmäisenä vieraillaan Cilipin kylässä, joka sijaitsee lähellä Dubrovnikin lentoasemaa. Kylässä nähdään joka sunnuntai esitettävä folklore-tapahtuma, joka järjestetään pääsiäisestä alkaen joka sunnuntai aina lokakuun loppuun saakka. Kylän aukiolla Pyhän Nikolauksen kirkon edessä paikallinen folklore-ryhmä esittelee pyhän messun jälkeen Konavlen alueen tapoja ja perinteitä. Paikalla mahdollisuus ostaa myös Konavlen tunnettuja käsitöitä. Vierailu Rilovicin viinikellarissa, jossa nautitaan kotitekoista hedelmäviinaa, pientä makeaa ja kellarin kolmea lajia eri viiniä. Maistiaisten jälkeen matka jatkuu Kameni Dvorin maatilalle, n. 30 km päässä Dubrovnikista. Perhe Mujon pitämä turismitila sijaitsee luonnonkauniissa ja rauhallisessa ympäristössä Konavlen laakson alueella. Vanha pyökkipuu on tilan ylpeys, vuodelta 1850. Mujon perheen sukujuuret tunnettiin alueella jo 1600-luvulla. Maatilalla on mm. majoitustiloja, kaunis puutarha jossa oliiviviljelmiä, uima-allas, tavernoja. Tilalta voi ostaa mm. orgaanisia öljyjä, kotitekoista likööriä ja erilaisia yrttituotteita. Tilalla nautitaan upea lounas Lovornon kylän omista raaka-aineista: kuivattuja viikunoita, kvittenhilloa, kotitekoista yrteistä tehtyä grappaa, kikhernekeittoa, ilmakuivattua kinkkua, paikallista vuohenjuustoa, makkaroita, savustettua lammasta tai pancettaa, sipulipikkelsiä, vihanneksia, oliiveja, pääruokana ”Lovorski raznji”, joka on vartaassa paistettua vasikkaa tai porsasta, jälkiruokana nautitaan ”Padispanj”, joka on tilan omista munista valmistettua sokerikakkua. Lounaan jälkeen tutustutaan vielä Sisan taidegalleriaan. Miho Sisa on naivistinen taiteilija, jonka maalaukset kertovat Konavlen alueen lähihistoriasta, arkipäivästä, asukkaista ja perinteistä. Konavlen retken jälkeen palataan Dubrovinkiin, jossa ilta vapaa omalle ohjelmalle. 

6. päivä

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen bussikuljetus Dubrovnikin lentokentälle, josta lento Helsinkiin.   

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi! ryhmat(at)matka-agentit.fi

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »