Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Esteetön Välimeren risteily

Risteilyt onnistuvat myös liikuntarajoitteisille loistavasti. Esteettömien matkojemme asiantuntija Sanna Kalmari kävi tutustumassa yhteen maailman suurimmista risteilyaluksista Allure of the Seas-laivaan ja totesi, että esteettömyys on otettu huomioon erittäin hyvin. Kaikki laivan tilat ovat esteettömiä ja matkustajien joukossa on liikuntarajoitteisia matkustajia koko ajan. Laivassa on 24 hissiä ja niillä pääsee kaikkiin kerroksiin. Laiva on rakennettu Turussa ja se on markkinoiden innovatiivisimpia. Laivalla voit viettää aikaa maailman suurimmalla kävelykadulla, nauttia ulkoilmasta Central Park -puistossa tai istahtaa keskuskadun ja kävelykadun välillä liikennöivään baariin nauttimaan virvokkeita. Aktiviteetteja haluaville löytyy ohjelmaa jokaiselle päivälle. Hemmottelua tarjoaa laivan spa-osasto, ja lapsille ja nuorille löytyy omaa ohjelmaa Youth zonelta. Kaikki voivat nauttia hyvästä ruuasta sekä upeista esityksistä ja ohjelmista.

Laivan ulkokannella on useita uima-altaita ja porealtaita ja niistä kahteen on allasnostimet, joten myös liikuntarajoitteinen pääsee nauttimaan altaisiin. Laivan keskellä on upea kävelykatu, jossa voi kokeilla (myös pyörätuolilla) maailman ensimmäistä karusellia merellä. Laivalla on myös Casino Royal, jossa osa pelikoneista on madallettu pyörätuolin käyttäjille. Myös osa laivan baaritiskeistä ovat madallettuja. Esteettömiä WC-tiloja on kaikkien vessojen yhteydessä, erikseen naisille ja miehille. Vessojen ovet avautuvat automaattisesti seinässä olevasta painikkeesta. Laivalla järjestetään paljon ohjelmaa, joka risteilyllä on mm. musikaali. Pyörätuolipaikkoja esityksiin on reilusti ja oman paikkansa voi varata etukäteen laivan infosta.

Allure of the Seas –laivalla on 46 liikuntarajoitteisten tarpeisiin suunniteltua invahyttiä. Invahyttejä löytyy kaikista hyttiluokista aina sisähyteistä sviitteihin ja osa hyteistä on väliovellisia, joten isompikin porukka pääsee helposti matkustamaan mukavasti. Yhteen hyttiin mahtuu 2-4 henkeä. Kaikissa esteettömissä hyteissä on suihku sekä suihkuistuin, joka vedetään seinästä. Hytissä mahtuu liikkumaan hyvin myös sähköpyörätuolilla ja ne siivotaan ainakin kerran päivässä.

Risteilyllä ei toki olla koko aikaa laivassa, vaan laiva pysähtyy useampaan satamaan (riippuen reitistä). Esimerkiksi Euroopan risteily pysähtyy melkein kaikkina risteilypäivinä ja tutuksi tulevat Rooma, Barcelona, Mallorca, Marseille, Firenze tai Pisa sekä Napoli. Kaikissa näissä laiva pääsee satamaan saakka ja ulospääsy on erittäin helppoa myös liikuntarajoitteiselle. Suosittelemme myös kokeilemaan satamissa tehtäviä lisämaksullisia retkiä (englanninkielisiä), joista ainakin yksi on joka kohteessa esteetön.


Esimerkkihinnat

7 vrk alk. 1695 €/hlö

Reitti Rooma, Italia – Napoli, Italia – Barcelona, Espanja – Palma de Mallorca, Espanja – Marseille, Ranska – La Spezia, Italia – Rooma, Italia

Hintaan sisältyy

  • lennot Helsinki – Rooma – Helsinki veroineen
  • 7 yön täysihoitoristeilyn jaetussa kahden hengen sisähytissä (juomat eivät sisälly hintaan)
  • laivan palvelu- ja satamamaksut

Kysy myös mahdollisuutta erilaiseen hyttityyppiin ja lisäöihin ennen tai jälkeen risteilyn! Reitillä useita lähtöpäiviä, kysy tarjous! Myös muut reitit löytyvät valikoimastamme, kuten myös kaikki muut RCCL:n laivat. Esteettömyys vaihtelee laivoittain ja myös reittien mukaan, mutta jokaiselta laivalta löytyy myös esteettömiä hyttejä.


Nämä ovat hintaesimerkkejä räätälöimistämme matkoista. Hinnat ovat arviohintoja, paikkoja rajoitetusti. Lopullinen hinta muodostuu lähtöpäivän, paikkatilanteen ja kuljetusyhtiön mukaan. Tutustuttuasi hintaesimerkkeihin, pyydä tarkka tarjous omalle matkallesi klikkaamalla "Pyydä tarjous"-painiketta! Palvelumaksu 20 €/varaus.

Varaa matkasi tästä!

7 vrk alk. 1695 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hyvä tietää: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?

Esteetön Islanti

4 vrk alk. 1585 €/hlö

Esteetön Barcelona

3 vrk alk. 668 €/hlö

Esteetön Lanzarote

7 vrk alk. 912 €/hlö