Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Gdansk

Pohjois-Puolan rannikkokaupunki Gdansk on mainio kohde kaupunkilomalle, ja monelle vielä tuntematon ”helmi” Euroopan kaupunkien joukossa. Se on vanha hansakaupunki ja merikaupunki, jonka historiallinen vanha keskusta on upeasti entisöity sodan tuhojen jäljiltä. 

Gdansk on lyhyen ja mukavan lentomatkan päässä.  Samoin hotellitarjontaa on varmasti jokaiseen makuun, niin Gdanskin keskustassa kuin ns. Kolmoiskaupungin alueella. Kolmoiskaupungin muodostavat Gdansk ja sen kupeessa sijaitsevat Gdynia ja Sopot, joista erityisesti Sopot upeine hiekkarantoineen ja rantahotelleineen on ihastuttava lomapaikka kesäaikaan.

Mitä tulee mieleen ensimmäisenä Gdanskista?  Satama, telakka, Solidaarisuus… näistä Gdansk tunnetaan. Gdanskissa on kuitenkin valtavasti muutakin koettavaa ja nähtävää. Kaupungin sydän on hienosti entisöity. Pelkästään kulkemalla vanhan kaupungin halki ”Kuninkaallista tietä” pitkin voi ihailla lukemattomia nähtävyyksiä: kaupungin raatihuone, Neptunuksen suihkulähde, Artuksen hovi, Kultainen talo, Vihreä Portti. Neptunuksen patsas suihkulähteineen seisoo Pitkällä torilla, ja sitä pidetään yhtenä kauneimmista vanhoista markkinapaikoista. Neptunus symboloi tietysti kaupungin meriyhteyksiä, ja vanhan tarinan  mukaan Neptunus on vaikuttanut myös suositun paikallisen erikoisuuden, Goldwasser-liköörin kehittämiseen. Miten – lähde ottamaan selvää paikan päälle! 

Myös Motlawa-joen ranta-alue rantakatuinen on mukava paikka kiireettömään kuljeskeluun. Tärkein nähtävyys rannassa on varmasti keskiajalta peräisin oleva, silloin Euroopan suurin satamanosturi, joka on vieläkin yksi kaupungin symboleja. Kirkkoja ja museoita on paljon: kansallismuseo, historiallinen museo, merimuseo, taidemuseo, tietysti meripihkamuseo, kun täällä Itämeren rannikon meripihka-alueilla ollaan.  Yksi merkittävimmistä museoista on Solidaarisuus-liikkeen museo eli Euroopan solidaarisuuskeskus. Pyhän Marian kirkko on maailman suurin tiilikirkko. Sen rakentaminen kesti lähes 160 vuotta 1300-1400-luvuilla, ja kirkkoon mahtuu peräti 25 000 ihmistä.

Shoppailijat löytävät uusia kauppakeskuksia myös ihan keskusta-alueelta. Ja puolaisen keittiön vähän tuhdinkin puoleisiin antimiin voi tutustua lukemattomissa viihtyisissä ravintoloissa.

 

Powitanie eli tervetuloa Gdanskiin!

Varaa nyt Gdanskin kaupunkilomasi suorilla lennoilla Puolaan!


Esimerkkihinnat

2 vrk alk. 220 €/hlö

Hintaan sisältyy

  • lennot Helsingistä veroineen
  • majoitus ***hotellissa aamiaisella

Lisävuorokaudet mahdollisia. 

Kysy myös edullista autonvuokraushintaa! Suorat lennot myös Turusta, kysy lisää.

 

Varaa matkasi tästä!

2 vrk alk. 220 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hyvä tietää: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?

Kaupunkilomat

Iso-Britannia

2 vrk alk. 299 €/hlö

Kaupunkilomat

Amsterdam

3 vrk alk. 360 €/hlö