GDANSK – DEN VACKRA HISTORISKA HANSASTADEN

Beläget vid Östersjön är Gdansk, den största och viktigaste staden på den polska kusten.Gdansk har lång, händelserik  och färgstark, även om  en miltant historia bakom sig. Den är känd som en gammal, betydande hansastad och fristad, som Napoleon en gång i tiden kallade för "nyckeln till allt". Staden var en mycket internationell stad fram till andra världskriget och var känd under namnet Danzig. Andra världskriget förändrade allt, det var just här i Gdansk och norra  Polen som allting började. Kriget förstörde staden och omgivningarna nästan helt och alla gamla byggnader återuppbyggdes efter kriget. Dagens Gdansk är en livlig och vacker stad där det finns ca en halv miljon invånare i området. Gdansk är en del av den så kallade "trippelstaden”, där de två andra städerna är Sopot och Gdynia.Gdansk gamla stad är relativt liten, och det finns många vackra, gamla stilhus och naturligtvis, nyare arkitektoniska prestationer. Det finns också trevliga kaféer och restauranger i Gamla stan. En riktig polsk pärla!


Restid och pris:

6.-8.9.2019 (fre-sön) 595 €/person

 Avgift för enkelrum 80 €. Ensamresande måste reservera ett enkelrum.

I priset ingår:

  • Finnair flyg med skatter
  • flygplats - och andra transporter enligt reseprogrammet
  • inkvartering  i delat dubbelrum för 2 nätter
  • frukost och 3-rätters måltider, dvs 3 luncher inkl. matdrycker vatten och kaffe
  • utflyktsprogram: stadsrundtur med buss /promenad  i Gamla stan i samband med ankomsten,
  •  på lördag utflykt till Sopots badstad och på söndag besök till Malbork slott
  • svenskspråkig guide på utflykter

Resan lämpar sig inte för rörelsehämmade, varken hotell eller transporter är anpassade och man rör sig tidvis till fots.

 

Varaa matkasi tästä!

06.09.2019 - 08.09.2019
595 €/person

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hyvä tietää: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?