Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Reseprogram

Flygtidtabell Finnair

Helsingfors – Gdansk AY1171 klo 08.30-09.30

Gdansk – Helsingfors AY1174 klo 20.05-23.05


Fredag ​​6.9.

Finnairs morgonflyg från Helsingfors till Gdansk. Direkt från flygplatsen åker vi med svenskspråkig guide till Gdansk för en promenad  i den pittoreska gamla stan. Under promenaden får vi se det  gamla centrumet, de viktigaste sevärdheterna och vi får höra om stadens färggranna historia. Efter rundturen en gemensam lunch, och sedan till hotellet. Inkvartering på hotell Novotel Gdansk Centrum.

Lördag 7.9.

Efter hotellfrukosten, avgång för trippelstad utflykten. Dessa städer på den polska kusten, Gdansk, Sopot och Gdynia kallas vanligen "trippelstäderna". Gdynia är trippelstadens affärscentrum och en stor hamnstad, och Sopot är en av Polens populäraste orter. Där besöker vi  det pittoreska strandområdet och Europas längsta brygga för att beundra horisonten från  det oceaniska perspektivet. Sedan en gemensam lunch och även lite fritid för att njuta av staden och dess havsatmosfär.

Söndag 8.9.

Hotellfrukost och sedan lite fritid. Utcheckning, och därefter avgång med buss till Malbork, som ligger  ca 65km från Gdansk. Denna "småstad" har cirka 35 000 invånare. Den viktigaste sevärdheten i staden är Malbork Slott, som ligger vid  floden Nogat. Detta slott, som grundades år 1274, har varit en utav UNESCO-världsarv sedan 1997. Malbork är en av de största byggnadskomplexen av tegelsten. Slottet grundades av riddare av den tyska riddarorden. Under rundturen kommer vi att höra slottens fascinerande historia, gå runt i de stora gotiska slottssalarna  och se de olika samlingarna. Vi får höra hur slottet har bebotts och levts i genom århundradena, och hur slottet har överlevt krig. Under utflykten en gemensam lunch.Returtransport  till Gdansk flygplats och flyg till Helsingfors.

 

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »