Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia) :

Laiva-aikataulu:

Helsinki-Tallinna Viking XPRS klo 10.30-13.00
Tallinna-Helsinki Viking XPRS klo 17.00-19.30

Lauantai 12.6. 
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 10.30-13.00. Laiva lähtee Katajanokan terminaalista. Lisämaksusta buffet, hinta 22 €/hlö (varataan etukäteen). Saapuminen Tallinnaan, jossa opas vastassa. Matka jatkuu kohti Käsmun kalastajakylää. Käsmussa vieraillaan paikallisessa merimuseossa, ja nähdään vanha hautausmaa, johon on erityisesti 1900-luvun alussa pystytetty kauniita patsaita ja hautamuistomerkkejä varsinkin  merikapteenien haudoille.  Käsmun alue pohjoisen Viron rannikolla oli läheinen myös Georg Otsille, ja hänen kesänviettopaikkansa, joka myös nähdään, oli merenlahden toisella puolella 5 km päässä Võsussa.  Lounas Käsmussa. Käsmun lomakylässä klo 17 Georg Ots "konsertti -Ajattomat laulut". Georg Ots lauloi aikoinaan itsensä niin suomalaisten, virolaisten kuin venäläistenkin sydämiin, ja hänen ohjelmistoonsa kuului sekä oopperaa että kevyempää musiikkia. Tässä konsertissa kuullaan ajattomia lauluja, joita esittävät Elina Nechaeva, Mart Sander, Voldemar Kuslap ja Marko Matvere. Konsertti järjestetään ulkona, katetussa tilassa. Varaa mukaan säänmukainen vaatetus!  Majoittuminen Vihulan kartanohotelliin.

Sunnuntai 13.6. 
Aamiaisen jälkeen tutustutaan upeasti entisöityyn Vihulan kartanoon. Se on ensimmäisen kerran mainittu kirjallisissa lähteissä 1500-luvun alussa, jolloin sen omisti tanskalaissyntyinen paroni Hans von Lode. Suuren Pohjan sodan aikana kartano paloi, mutta se rakennettiin uudelleen.  Vuonna 1810 kartanon osti Alexander von Schubert, ja nykyisen Vihulan kartanon von Schubertien suku rakennutti vuosina 1820-1880.  Nykyisin tämä upea, kauniisti entisöity kartano kaikkine rakennuksineen toimii hotellina, jossa on tyylikäs ravintola ja myös pieni kylpylä. Tutustumme myös Sagadin kartanoon, jolla on todella pitkä historia. Ensimmäiset maininnat ovat vuodelta jo 1449. 1600-luvun lopulla kartano siirtyi von Fockin aatelisuvun omistukseen. Fockien aikana kartanossa tehtiin suuria rakennustöitä. Vuosina 1749-1753 valmistui yksikerroksinen herrastalo, jonka julkisivu on Virossa harvinaista rokokoo-tyyliä. Fockien omistuksessa kartano oli aina vuoteen 1919 asti, jolloin Virossa tehtiin maareformi, ja von Fockin suku menetti omistuksensa. Silloinen kartanonherra Ernst von Fock jäi kuitenkin kartanoon vuokralle, kunnes muutti perheineen Saksaan vuonna 1939. Maarefromin yhteydesssä kartanossa aloitti vuonna 1920 koulu, joka oli toimi aina vuoteen 1974 asti. Vuonna 1977 aloitettiin mittavat kunnostustyöt, jotka kestivät 10 vuotta. Mm. kattomaalaukset entisöitiin, ja antiikkihuonekaluja hankittiin kartanoon.  Vuodesta 1987 kartano on ollut Viron metsähallituksen hallinnassa. Tutustuminen myös Sagadin kartanossa sijaitsevaan Viron metsämuseoon. Lounas kartanovierailujen yhteydessä. Paluu Vihulan kartanohotelliin, loppupäivä vapaata aikaa esim. kylpyläosastolla tai läheisillä kävelypoluilla.

Maanantai 14.6.

Aamiaisen jälkeen lähdetään kartanohotellista kohti Tallinnaa. Matkalla tutustuminen jugendbarokki-tyyliseen Kiiun kartanoon, joka on  mainittu historiassa ensimmäisen kerran vuonna 1418. Päärakennuksen portaiden eteen vie klassinen kehätie, ja kartanorakennuksen takana on pieni vapaamuotoinen puisto. Kartano on täysin peruskorjattu 2019 alkuperäiseen muotoon.  Neuvostoaikana, jolloin kartanossa toimi kolhoosin konttori,  purettiin kartanon torni, joka nyt entisöity.  Kiiun munkkitornilla juodaan päiväkahvit. Matka jatkuu Tallinnaan, jossa ostosaikaa. Viking XPRS lähtee kohti Helsinkiä klo 17. Laivamatkan aikana lisämaksusta buffetpäivällinen, hinta 26 €/hlö (varataan etukäteen).

Laiva saapuu Helsinkiin klo 19.30.

 

 

 

 

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »