Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Ihastuttava Porto ja viiniviljelmiä Dourojoen maisemissa

Douro-joen laakso lumoaa vehreydellään. Atlantiin virtaavan joen uljaita rantatörmiä koristavat hauskasti porrastetut viiniviljelmät. Tällä matkalla tutustutaan Portugalin historiaan, paikalliseen ruokakulttuuriin ja laakson viinitiloilla alueen viinien valmistusprosessiin. Douron “viinilaaksosta, joka alkaa n.100 km Portosta sisämaahan päin ja jatkuu siitä itään Espanjan rajalle saakka, löytyy noin 242 000 hehtaaria viininviljelysaluetta. Alue on maailman vanhimpia ns. virallisia viinialueita. Douron alue on aina ollut kuuluisa Portviinin tuotannosta, mutta nyt alue on alkanut saada mainetta myös hyvistä puna- ja valkoviineistään. Douron aluetta pidetään yhtenä kauneimmista viinitarha-alueista maailmassa, ja alue kuuluukin Unescon maailmanperintöluetteloon. Alueella on jyrkkiä rinteitä ja syviä  laaksoja, jotka joki on veistänyt aikojen saatossa. Juuri näillä jyrkillä rinteillä on porrastettuina viinitarhoja, joita kutsutaan nimeltä Douron viininviljelysalue. Se jaetaan vielä kolmeen eri alueeseen, Douro-joen mukaan lännestä itään eli Douro-Superior, Cima- Corgo ja Baixo-Corgo. Maaperä vaihtelee alueilla liuskekivestä graniittiin.


Matkan ajankohta ja hinta: 

6.-10.10.2020 (ti-la) 1475 €/hlö

Hintaan sisältyy

* Tap Portugalin reittilennot Helsinki-Lissabon-Porto menopaluu veroineen
* matkatavarat lennoilla menopaluu (1 laukku max 23 kg/laukku)
* majoitus hotellissa 4 yötä
* aamiaiset hotellissa, 5 lounasta (sis. lasillinen talon viiniä ja vesi), 3 x viininmaistajaiset (2 viinitiloilla ja 1 kellarissa)
* ohjelman mukaiset kuljetukset 
* vierailut: Quinta do Castelo Marian maatilavierailu ja puutarhat, Peso da Regua, Pinhão, Quinta do Seixon (Sandeman) viinitila ja maistajaiset, Lamego, risteily Douro-joella, Porton kaupunkikierros ja Vilanova da Gaian portviinikellari ja maistajaiset, Guimaraesin ja Bragan kaupungit, Bom Jesus do Monte ja Quinta Aveledan viinitila maistajaisineen
* suomalaisen oppaan palvelut alkaen ja päättyen Portoon

Lisämaksusta:

* yhden hengen huonelisä 355 €  (yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone)

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Varaa matkasi tästä!

06.10.2020 - 10.10.2020
1475 €/ hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hyvä tietää: 
Hotellit: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?

Teemamatkat

09.07.202010.09.2020

Viron kartanoita

325 €/hlö

Teemamatkat

03.09.2020

Automuseot Saksassa

1195 €/hlö