Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Tap Air Portugal:

6.10. Helsinki - Lissabon TP 0747 klo 06.35-09.30
6.10. Lissabon - Porto TP 1936 klo 12.00-12.55
10.10. Porto - Lissabon TP 1959 klo 21.00-21.55
10.10. Lissabon - Helsinki TP 0746 klo 23.15-05.50

6.10. Tiistai / Helsinki-Lissabon-Porto, Quinta do Castelo Marian maatilavierailu ja puutarhat (lounas)
Lento Helsingistä Lissabonin kautta Portoon. Kuljetus suoraan suomalaisomisteiselle maatilalle, Porton lähellä, jossa tilan suomalainen omistaja kertoo tilan monivaiheisesta ja pitkästä historiasta ja ihaillaan kauniita puutarhoja. Tilan satavuotiaat tammi-, kastanja- ja kameliapuut ovat saaneet rinnalleen uusia puita kuten araukariat. Puutarhasta löytyy myös kaktuksia ja koristevaahterakokoelma sekä omistajan ylpeys,  orkideakokoelma. Lounas tilan puutarhassa (säävaraus). Kuljetus hotelliin ja vapaata aikaa levätä ja nauttia hotellin spa:sta.

7.10. Keskiviikko / kokopäiväretki Peso da Regua, Pinhão, Sandemanin viinitila ja maistajaiset, Lamego ja risteily Douro-joella (lounas)
Aamiainen hotellissa. Päiväretki kohti Dourolaakson porrastettuja viinitarhoja. Peso de Regua on kuuluisaa portviiniä tuottavan viinialueen pääkaupunki. Alueen uskomattoman kauniit maisemat ovat tunnettuja maailmanlaajuisesti ja tunnustuksena ainutlaatuisuudesta Alto Douron alue kuuluukin Unescon maailmanperintökohteiden listalle. Peso de Reguan loistokausi ajoittuu 1700-luvulle, jolloin Marqués de Pombal perusti ensimmäisen virallisen viinialueen, eli Alto Douron viiniviljelmät. Reguassa jokilaivaristeily kohti Pinhãon kylää. Joen varrelle jää Bagaústen sulku, jossa nousua 27 m. Pieni maalauksellinen kylä Pinhão on rauhan tyyssija, joka vilkastuu viinirypäleiden sadonkeruun aikaan, jolloin kylä täyttyy vierailijoista. Pinhaoon jatketaan kohti Quinta do Seixon (Sandeman) viinitilaa. Sandeman tuottaa port-, ja sherryviinejä, brandyjä ja madeiroja. Jo vuonna 1805 yritys loi tuotemerkkinsä, josta yrityksen tunnistaa vieläkin. Sandemanin tilalla maistellaan myös heidän viinejään. Vierailun jälkeen pysähdytään vielä Lamegossa, joka sijaitsee Douron alueen sydämessä. Kaupungin pohjoispuolella viiniviljelysten täyttämiä kukkuloita halkoo Douro-joki kun taas muissa ilmansuunnissa kohoavat korkeat vuoret, joiden huiput ovat ajoittain lumen peittämät. Tämä pieni ja ihastuttava kaupunki oli olemassa jo Antiikin roomalaisten aikaan. Päivän aikana yhteinen lounas. 

8.10. Porton kaupunkikierros ja Vilanova da Gaia, portviinikellari ja maistajaiset (lounas)
Aamiainen hotellissa. Kaupunkikiertoajelu ihastuttavassa Portossa bussilla ja kävellen. Kierroksen aikana nähdään Porton historiallinen keskusta, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon, Porton katedraali, Sao Benton perinteitä uhkuva rautatieasema, jonka seiniltä löytyy kauniita laattamaalauksia, Sao Francisco kirkko, Vapauden aukio, Clericosin kirkon korkean kellotorni, maailman kauneimpiin kuuluva kirjakauppa Lello. Kierroksen päätteeksi nautitaan Porton värikkäistä maisemista Vilanova da Gaia kaupungin puolella. Joelta katsottuna nähdään myös Porton kuuluisat sillat, jotka yhdistävät Porton ja Vilanova da Gaia kapungit. Vilanova da Gaia on kuuluisa portviinikellareistaan, jossa Dourolaakson viinejä säilytetään. Tutustuminen yhteen näistä kuuluisimmista kellareista ja portviinin maistelua. Päivän aikana lounas. Kuljetus hotelliin ja vapaata aikaa nauttia hotellista ja rentoutua tai nauttia esimerkiksi alueen luonnosta kävellen. 

9.10. Guimaraesin ja Bragan kaupungit, pyhiinvaelluskohde Bom Jesus do Monte (lounas)
Aamiainen hotellissa. Lähtö Guimaraesin kaupunkiin, tämä pohjoinen Portugalilainen pikkukaupunki on yksi merkittävimmistä historiallisista kaupungeista Portugalissa. Guimarãesin historiallinen keskusta on Unescon maailmanperintölistalla arvokkaan rakennusperinteensä vuoksi. Kaupungin komea keskiaikainen linna rakennettiin 900-luvulla kukkulan huipulle suojelemaan kaupungin luostaria. Loisteliasta tunnelmaa voi aistia herttuoiden palatsissa, jonka rakennustyöt alkoivat 1400-luvulla. Lounas, jonka jälkeen kuljetus Bragan ihastuttavaan kaupunkiin, jonka Vanhassa kaupungissa on kauniita 1700-luvun rakennuksia ja arkkipiispan entisen palatsin puutarha on varsinaista silmänruokaa. Bragan lähistöllä sijaitsee myös Unescon perintökohteisiin kuuluva kuuluisa pyhiinvaelluskohde, Bom Jesus do Monte. Sen näyttävät 116 metrin barokkityyliset portaat vievät kukkulan laella sijaitsevalle kappelille, jonka edustalta avautuvat hienot näköalat. Näköalapaikalla voi vaikka nauttia kupillisen Portugalissa tarjottavaa erinomaista kahvia ja nauttia näköaloista. Päivän aikana yhteinen lounas. Kuljetus takaisin hotelliin ja vapaata aikaa. 

10.10. Quinta Aveledan viinitila, viininmaistajaiset, Porto ja kotimatka (lounas)
Aamiainen hotellissa. Puoliltapäivin lähtö Aveledan viinitilalle (Peñafiel), jossa tutustuminen viinitilaan ja maistellaan alueen Vinho Verde –viinejä juuston kera. Quinta Aveleda on tunnettu, ei pelkästään viineistään, vaan myös silmiä hivelevää kauneutta hehkuvasta ja harmonisesta puutarhastaan, joka on saanut useita palkintoja. Ensimmäinen merkintä tilan myydystä viinistä on vuodelta 1870. Guedes- perhe on vaalinut kaikki nämä vuodet tilan viinien tasoa ja viinit ovat saaneet näkyvyyttä kansainvälisesti. Tilalla viljellään mm. viinirypäleitä: Vinho Verde, Alvarinho, Touriga Nacional, Cabernet Sauvignon. Vierailun jälkeen kuljetus Portoon, jossa omaa aikaa. Päivän aikana yhteinen lounas. Kuljetus Portosta lentokentälle, josta lento Lissabonin kautta Helsinkiin. 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »