Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma

Lentoaikataulu Finnair

Helsinki-Amsterdam AY1301 klo 08.10-09.40
Amsterdam-Helsinki AY1306 klo 18.50-22.10


8.4. maanantai 

Finnairin reittilento Amsterdamiin, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Kuljetus keskustaan,
jossa käydään jättämässä matkatavarat ydinkeskustassa sijaitsevaan hotelliin ja lähdetään kanavaristeilylle. Risteily Amsterdamin kanavilla on aina elämys - maisemien lisäksi nautitaan myös lounasta laivalla. Risteilyn jälkeen paluu hotellille ja majoittuminen. Ilta vapaata aikaa.

9.4. tiistai 

Aamiainen hotellissa. Retki Keukenhofiin. Keukenhof sijaitsee Lissessä, jota pidetään kukkivan Hollannin sydämenä.  Kreivitär Jacoba van Beieren omisti maat vuosina 1401-1436, jolloin Keukenhof oli vain pieni keittiöpuutarha. 1949 alkaen alue on alkanut kasvaa suureksi 32 hehtaarin puutarhaksi. Syksyllä maahan istutetaan n. 100 000 sipulia/päivä, jolloin keväällä kukkii yli 6 miljoonaa kukkaa! Sipulit on istutettu huomioiden eri lajien kukinta-ajat, korkeus ja värit, jotta taataan vierailijoille nähtävää koko sesongin ajaksi. Alueella on myös katettuja paviljonkeja, joissa vaihtuvia kukkanäyttelyitä; levähtää voi joissakin alueen kahvila-ravintoloissa ja kotiin viemiset löytyvät matkamuistomyymälöistä.
Keukenhofissa on myös mm. orkideapaviljonki ja erilaisia teemapuistoja. Retki kestää n. 5 h. Kuljetus takaisin Amsterdamiin. Loppupäivä vapaata aikaa. Picnic lounas retken aikana.

10.4. keskiviikko 

Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa Amsterdamissa tutustua omatoimisesti nähtävyyksiin, museoihin, kanaviin ja ostosmahdollisuuksiin.

11.4. torstai 

Aamiainen hotellissa. Retki Edamin juustokaupunkiin sekä Volendamin kalastajakylään. Edam-nimestä tulee kaikille ensimmäisenä mieleen sana juusto - täältä onkin jo vuosisatojen ajan lähtenyt näitä tunnettuja pallojuustoja kaikkialle maailmaan. Edam on kuitenkin enemmän kuin vain juusto, sillä kaupungilla on pitkä historia aina 1100-luvulta asti. Pikkukylästä kasvoi rikas kaupunki, jossa mm. laivanrakennus on ollut merkittävänä tekijänä. Kaupungissa on hyvin säilyneitä vanhoja taloja, aukioita, siltoja ja monumentteja.  Volendamin syrjäinen sijainti sekä vilkas kalastustoiminta ovat taanneet sen, että kylä on säilyttänyt saman charminsa jo 600 vuotta. Persoonalliset, pienet talot sekä kanavat laskusiltoineen luovat paikalle omaleimaisen, romanttisen tunnelman. Lounas retkellä syödään lähellä Volendamin satamaa Spaander-ravintolassa. Hotelli, jossa ravintola sijaitsee, tarjosi reilu vuosisata sitten majapaikan myös monille taiteilijoille, joille ympäristön maisemat olivat inspiraation lähde. Muistona noista ajoista on seinällä tuhatkunta maalausta ja muuta työtä luomassa aitoa volendamilaista tunnelmaa. Vollendamista kuljetus lentokentälle, josta Finnairin reittilento Helsinkiin.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »