Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:

Helsinki - Bologna AY 1771 klo 07.30-09.30 
Bologna - Helsinki AY 1774 klo 20.00-23.55

Keskiviikko 23.9. Helsinki-Bologna, tutustuminen Ravennaan, majoittuminen Riminissä (lounas)
Finnairin reittilento Helsingistä Bolognaan, josta bussikuljetus kohti merenrantakaupunki Riminiä. Matkan varrelle jää ihastuttava Ravennan kaupunki, jossa nautitaan aluksi kevyt lounas. Lounaan jälkeen tutustutaan kaupungin aarteisiin. Ravenna on yksi tärkeimmistä kaupungeista Italiassa ajatellen maan kirkko- ja taidehistoriaa, sillä sen kirkot ovat säilyttäneet alueen taidetta kautta aikojen. Basilica di San Vitale on yksi kauneimmista bysanttikirkoista kaupungissa, ja sen yksinkertainen ulkokuori pitää sisällään yllätyksen vierailijalle. Juhlallinen San Apollinaren kirkko on nimetty Ravennan ensimmäisen piispan mukaan, ja kirkon kauniit mosaiikkityöt kuvaavat marttyyreja, Kristusta ja Neitsyt Mariaa. Myös muissa kaupungin kohteissa on nähtävillä upeaa mosaiikkitaidetta: Battistero degli Arianin kupolin mosaiikit esittävät kristinuskon levittämistä ympäri maailmaa, Battistero Neonianossa on taas mosaiikki, jossa Johannes Kastaja kastaa Jeesuksen, ja pienessä Mauseleo di Galla Placidiassa voi nähdä mosaiikkityön Hyvästä Paimenesta. Ikoneja, tauluja ja arkeologisia löytöjä on esillä Museo Nazionalessa. Kaupungissa on myös Danten hautamuistomerkki lähellä Piazza San Francescoa. Tänne Dante päätyi vaelluksillaan, ja hän kuoli Ravennassa vuonna 1321. Piazza del Popololla kokoontuvat niin paikalliset kuin matkailijatkin ihailemaan ympärillä olevia kauniita keskiaikaisia rakennuksia ja nauttimaan vaikka kupillisen kahvia. Opastetun kierroksen aikana nähdään osa tästä kaupungin upeasta tarjonnasta. Kierroksen jälkeen bussikuljetus Ravennasta Riminiin, jossa majoittuminen hotelliin.

Torstai 24.9. Rimini ja viinitilavierailu (viinimaistajaiset)
Aamiainen hotellissa. Puolen päivän aikaan lähtö retkelle läheiselle viinitilalle, jossa päästään tutustumaan alueen viinintuotantoon ja tilan toimintaan. Retkellä viininmaistajaiset pienen suolaisen kera. Paluu Riminiin, jossa aikaa rentoutua upeissa merimaisemissa, kävellä meren rannalla ja tutustua Riminin kaupunkiin. Rimini on suomalaisillekin tuttu rantakohde, jonka kilometrien pituinen hiekkaranta, erinomaiset ostosmahdollisuudet ja tyylikkäät ravintolat houkuttelevat matkailijoita yhä uudelleen ja uudelleen. Runsaasta ravintolatarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle jotakin, ja myös näkemistä riittää: vanhankaupungin keskustan pääkatu on jo roomalaisajoista asti ollut Corso d’Augusto, jonka päässä olevalla aukiolla sijaitsee historiallinen Augustuksen riemukaari. Toisessa päässä katua on ikivanha jykevä kivisilta, ja Piazza Ferrarin aukiolta on kaivettu esiin roomanaikaisen lääkäritalon perustukset. Muita näkemisen arvoisia kohteita ovat mm. Rocca Malatestianan linnoitus sekä Malatestojen temppeli, sekä lukuisat renessanssi- ja barokkikirkot.

Perjantai 25.9. San Marino (lounas)
Aamiaisen jälkeen lähtö retkelle San Marinoon, maailman vanhimpaan ja pienimpään tasavaltaan. San Marino on rakennettu korkealle, Titano-vuoren rinteeseen, ja sieltä on kauniit näkymät ympäröivälle maaseudulle ja merenrantaan asti. Kävelykierros keskustassa: nähdään mm. Pyhälle Marinolle omistettu tuomiokirkko ja San Marinon hallintopalatsi, Palazzo Pubblico. Kapeiden kujien varrella on lukematon määrä pieniä liikkeitä, joissa myydään mm. elektroniikkaa, koruja, kosmetiikkaa, laukkuja, alkoholia, suklaata ja perinteisiä matkamuistoja. Yhteinen lounas San Marinossa, jonka jälkeen paluu Riminiin iltapäivällä.

Lauantai 26.9. Tutustuminen Bolognaan ja lento Bologna-Helsinki (lounas)
Aamiainen, jonka jälkeen pakataan matkalaukut ja lähdetään bussilla kohti Bolognaa. Tällä Emilia-Romagnan maakunnan pääkaupungilla on kolme lempinimeä: "Bologna dotta", "Bologna grassa" ja "Bologna rossa" eli oppinut, lihava ja punainen. Bolognaan perustettiin Euroopan ensimmäinen yliopisto jo 1000-luvulla ja tämä yliopisto on edelleen yksi Italian arvostetuimpia. Lihava viittaa paikalliseen herkulliseen keittiöön, sillä onhan Bologna yksi Italian gastronomisista keskuksista. Punainen taas viittaa politiikkaan. Bolognassa tehdään kävelykierros keskustassa ja tutustutaan kaupungin päänähtävyyksiin: Piazza Maggiore -aukion laidalla nähdään vanhat hallintorakennukset, mm. kuningas Enzon sekä notaarien palatsit, ja Pyhälle Petroniukselle omistettu tuomiokirkko. Kävellään keskiaikaisen markkina-alueen kautta entisen gheton alueelle ja Santa Stefanon kirkolle, matkan varrelle jäävät Bolognan kuuluisat tornit Torre Asinelli ja Torre Garisenda, jotka keskiajalla toimivat myös varakkaiden perheiden statussymboleina, vartio- ja varastotorneina. Yhteinen lounas keskustan ravintolassa, jonka jälkeen vielä hetki ostosaikaa ennen bussikuljetusta Bolognan lentokentälle. Finnairin reittilento Bolognasta Helsinkiin.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »