Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma

 

Lentoaikataulu Finnairilla

Helsinki-Gdansk AY 1171 klo 08.30-09.30
Gdansk-Helsinki AY 1174 klo 20.05-23.05

Torstai 10.10.

Lisämaksullinen bussikuljetus Loviisasta/Porvoosta lentoasemalle.
Finnairin lento Helsingistä Gdanskiin klo 08.05-09.05. Bussikuljetus hotelliin, jonne jätetään matkatavarat ja jatketaan oppaan kanssa kävellen kierrokselle vanhaan kaupunkiin. Nähdään vanhaa keskustaa, merkittävimpiä nähtävyyksiä ja kuullaan kaupungin värikkäästä historiasta. Tervetulolounas, jonka jälleen majoittuminen.

Perjantai 11.10.

Tutustuminen Kolmoiskaupunkiin. Näitä Puolan rannikon kaupunkeja, Gdanskia, Sopotia ja Gdyniaa kutsutaan yhteisellä nimellä "Kolmoiskaupunki"  Gdynia on Kolmoiskaupungin liikekeskus ja merkittävä satamakaupunki, ja Sopot puolestaan Puolan tunnetuimpia lomanviettopaikkoja. Siellä tutustutaan viehättävään ranta-alueeseen, ihaillaan näköaloja merellisestä perspektiivistä ja nähdään myös Euroopan pisin puulaituri.  Oliwan katedraalissa, joka sijaitsee rauhallisessa kaupunginosassa Gdanskin keskustan ulkopuolella, vieraillaan myös, ja kuullaan lyhyt urkumusiikkikonsertti. Retkellä lounas maalaistyylisessä ravintolassa. 

Lauantai 12.10.

Vapaata aikaa tehdä ostoksia, tutustua nähtävyyksiin, moniin museoihin: Gdanskissa on mm. historiallinen museo, merenkulkumuseo, meripihkamuseo sekä Solidaarisuus-liikkeen historiaa esittelevä museo.Mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle: opastettu retki II Maailmansodan museoon, joka on avattu syksyllä 2018. Museo on koko Euroopan sotahistoriaa käsittelevä museo.  Tämä historiallinen museo on todella laaja ja monipuolinen. Siinä on yhteensä 18 eri huonetta, jotka kertovat sodan eri osapuolista ja tapahtumista. Vaikuttava kokemus!  Retken hinta on 30 €/hlö, hinta edellyttää vähintään 20 osallistujaa, ilmoittautumiset ja maksut etukäteen Suomessa, matkalle ilmoittautumisen yhteydessä. Itäväylän lukijamatkalaisten läksiäisillanvietto: illallinen ruokajuomineen sekä kasubialaista musiikkia ja kansantanssiesitys.

Sunnuntai 13.10.

Lähtö n. 65 kilometrin päähän, Malborkin kaupunkiin.  Matkalla tutustutaan toisen maailmansodan aikaiseen, karuun historiaan,kun vieraillaan Stutowon keskitysleiri-museossa. Sieltä edelleenMalborkiin. Kaupungin tärkein nähtävyys on Nogat-joen varrella kohoava Malborkin linna.  Tämä jo 1274 perustettu linna on ollut vuodesta 1997 Unescon suojelukohde. Se on yksi suurimpia, tiilestä tehtyjä rakennuskokonaisuuksia Euroopassa. Päivän aikana lounas.  Retki päättyy lentoasemalle, josta Finnairin lento 20.05-23.05 Helsinkiin. Lisämaksullinen bussikuljetus Porvooseen/Loviisaan.

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »