Itsenäisen Viron merkkihenkilöitä

Matkamme vie 100 vuoden päähän, itsenäisen Viron tasavallan syntyyn, tutustumaan ensimmäisen itsenäisyyskauden tapahtumiin, tasavallan merkkihenkilöihin ja kulttuurinimiin. Meille suomalaisillekin tuttu kylpylä- ja kesäkaupunki Pärnu on Viron kansallisen nousun keskus. Siellä ilmestyi ensimmäinen vironkielinen sanomalehti jo 1860-luvulla, ja siellä työskenteli mm. J.V. Jannsen ja Lydia Koidula.
Pärnun Endla-teatterilla luettiin itsenäisyysmanifesti 23.2.1918 - ja päivää myöhemmin Tallinnassa, siksi merkkipäivänä pidetään 24.2.!
Pärnussa tutustutaan erityisesti Konstantin Pätsin elämäntyöhön. Viljandin kautta jatketaan Tarttoon, matkalla tutustutaan niin säveltäjä Mart Saareen kuin kenraali Johan Laidoneriinkin. Tutuksi tulee myös merkittävä virolainen kirjailija on Anton Hansen Tammsaare, jonka romaanista valmistuu kesällä 2018 suurelokuva "Tõde ja öigus " Totuus ja oikeus.
Kierros päättyy Tallinnaan, jossa käyntikohteita ovat metsähautausmaa, presidentti Konstantin Pätsin asuinpaikat, mm. Kadriorgin palatsi, sekä kenraali Laidonerin koti, Viimsin kartano. Viron ensimmäisen itsenäisyyskauden tunnetuimmat kulttuurinimet olivat Fr. Tuglas ja Marie Under, joihin tutustutaan Tuglasin kotitalossa toimivassa museossa.
Matkalla 1 yö Pärnussa, 1 Tartossa, 1 Tallinnassa. Kiertoajelut, museovierailut. Puolihoito.


Matka-ajankohta ja hinta

24.-27.8.2018 (pe-ma) 395 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 125 €. Yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone.

 

Hintaan sisältyy

  • laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla 
  • matkaohjelman mukaiset bussikuljetukset Virossa virolaisella tilausajobussilla
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa Pärnussa Tervis Spa:ssa (superior-huoneet), Tartossa hotelli Draakonissa ja Tallinnassa Park Inn Central-hotellissa (standard-luokan huoneet)
  • hotelliaamiaiset, 1 illallinen ja 3 lounasta 
  • matkaohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
  • suomenkielisen oppaan palvelut Tallinnasta Tallinnaan kuljetuksilla ja matkaohjelman mukaisilla tutustumiskäynneillä

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Varaa matkasi tästä!

24.08.2018 - 27.08.2018
395 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hyvä tietää: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?