Makusi mukaan Jordaniaan!

Suomalaisille tuttu Jordania tarjoaa kävijälleen sylikaupalla vieraanvaraisuutta, ylvästä kulttuuria, upeita historiallisia nähtävyyksiä ja stressitöntä lepolomaa Akabassa. Jo suora lento jordanialaisella Royal Jordanian Wings lentoyhtiöllä on elämys, onhan sen omistajayhtiö Royal Jordanian osa Oneworld-allianssia. Ensimmäiset suorat tilauslennot Suomesta Jordanian Akabaan tehtiin jo vuonna 1988.
 


 

Jordanian kiertomatka

  

Vieraanvaraisessa Jordaniassa voit seurata historian kulkua Mooseksen, Arabian Lawrencen tai vaikkapa Harrison Fordin kannoilla. Punainen meri koralleineen, ainutlaatuisen Kuolleen meren alue kylpylöineen sekä Jordanin laakso vastakohtanaan suurimman osan maata kattavat aavikot tekevät Jordaniasta mielenkiintoisen lomakohteen. Kaunis roosanpunaiseen hiekkakiveen hakattu, vuorten ympäröivässä solassa sijaitseva Petran kalliokaupunki on varmasti Jordanian kuuluisin matkailunähtävyys.

Talvikaudella 2018-2019 ohjelmistossamme on 3 kiertomatkaa. Lue lisää täältä>>>>>>>>>


Akaba   

Lue lisää Akaban rantalomista täältä >>>>> 

Punaisen meren pohjukassa sijaitseva Akaba on rento rantaloma- ja vesiurheilukeskus. Se on myös Jordanian ainoa satamakaupunki. Akabanlahden alue kuuluu maailman parhaimpiin sukellusvesiin. Sen vesi on kirkasta ja lämmintä ympäri vuoden, talvellakin yleensä yli 20 astetta. Akaban rannat ovat hienohiekkaisia ja loivasti syveneviä. Akabassa on sukelluskeskuksia, joista voi vuokrata sukellus- ja snorklausvälineitä. Akaban keskusta on tyypillinen pieni arabikaupunki basaarikatuineen, moskeijoineen ja paikallisine ravintoloineen. Kaupungilla ja hotelleissa on ravintoloita, jotka tarjoavat maukasta ja edullista ruokaa. Iltaelämä Akabassa on rauhallista.

Kuolleenmeren punertavat vedet - ihon terveyden ja kauneudenhoidon lähde! Ainutlaatuinen Kuollutmeri sijaitsee Jordanian ja Israelin rajalla n. 400 metriä merenpinnan alapuolella. Kuolleen meren vesi ja muta sisältävät normaalia runsaammin erilaisia mineraaleja ja suoloja ja ne ravitsevat ihoa, lievittävät ihosairauksia, reumaa ja tehostavat kehon verenkiertoa. Alueelle on tyypillistä puhdas ja kuiva ilmanala ja niukka määrä siitepölyä ympäröivässä ilmassa. Lisäksi merestä haihtuva vesi estää osan haitallisen ultraviolettisäteilyn pääsystä maan pinnalle - iho ei pala niin helposti kuin muualla!


Historiaa

Jopa 8000 vuotta ennen ajanlaskumme alkua nykyisen Jordanian alueella asui paimentolaisia ja sieltä on löydetty pysyviä kivistä ja savitiilistä rakennettuja kyliä. Historian saatossa Jordanian alue on ollut vilkkaiden kulkureittien risteyksessä. Siellä ovat hallinneet toinen toistaan tarunhohtoisemmat kansat ja uskonnot: edomilaiset, moabialaiset, ammonilaiset, nabatealaiset, roomalaiset, bysanttilaiset ja lopulta myös muhamettilaiset. Vuonna 1921 perustettiin Transjordanian emiirikunta, jota hallitsi nykyisen kuninkaan isoisoisä, emiiri Abdullah. Brittien vallasta Jordania itsenäistyi vuonna 1946.  

Maukasta ruokaa ja juomaa

Hyvänmakuinen, eksoottinen ruoka on aina oleellinen osa matkakokemusta. Kannattaa kokeilla  alkupalaksi vaikkapa kikherneistä valmistettua hummus-tahnaa tai munakoisosta valmistettua mtabbalia paikallisen ohuen leivän kera. Lämpimistä ruokalajeista suosittuja ovat grillatut lampaan-, naudan- tai kananlihasta valmistetut ruoat kuten shis kebab ja shis tawouk. Maista myös kansallisruoka Mensafia, joka sisältää mm. lammasta, jugurttikastiketta ja riisiä. Monille tuttu kebab on täällä nimeltään shawarma. Aterian kruunaa jordanialainen beduiinikahvi, johon on sekoitettu kardemummaa. Jordaniassa valmistettua viiniä ja olutta on saatavilla yleisesti. Paikallinen tuhti anisviina arak, nautitaan veden ja jäiden kera. 

Ostoksille

Suosittuja ostoksia Jordaniassa ovat öljypuuveistokset, Madaban matot, helmiäistyöt, ristipistokirjailut, Palestiinalainen keramiikka, kulta, hopea ja beduiinikorut. Myös messinkinen kahvipannu ja pienet kahvikupit sekä kahvi ja mausteet ovat mukavia tuliaislahjoja.

Ilmasto

Jordanian ilmasto vaihtelee suuresti etelästä pohjoiseen samoin kuin eri vuodenaikoina. Akaban seutu Punaisenmeren pohjukassa on pohjoista lämpimämpi. Keskitalvella Akaban lämpötilat liikkuvat 20 asteen molemmin puolin, kun taas kesällä päivälämpötilat nousevat yli 40 asteeseen. Meriveden sanotaan olevan aina vähintään 20 astetta. Yöt Jordaniassa ovat aina huomattavasti päiviä viileämpiä ympäröivästä aavikosta johtuen. Talvikuukausina joulu-tammikuussa mukaan kannattaa ottaa myös lämpimiä ja tuulenpitäviä vaatteita iltoja varten.


 

Varaa matkasi tästä!

alk.970 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hyvä tietää: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?

Teneriffa

8 vrk alk. 885 €/hlö

27.10.201820.02.201923.02.2019

Pitkä loma Aurinkorannikolla

25 vrk alk.1095 €