Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma

Lentoaikataulut Turkis Airlines  (sitoumuksetta)

ke Helsinki-Istanbul TK1764 klo 18.15 - 22.40
ke Istanbul-Amman TK814 klo 01.40 - 03.35 
pe Akaba-Istanbul TK819 klo 03.45 - 07.20 
pe Istanbul-Helsinki TK761 klo 09.00 - 11.30 

Lentohintaan sisältyy 20 kg matkatavara, 8 kg käsimatkatavara ja istumapaikka turistiluokassa. Lennoilla  tarjotaan lämmin ateria ja ruokajuomat maksutta. Ammanin lentokenttä sijaitsee noin 35 km Ammanin keskustasta ja  Akaban lentokenttä sijaitsee noin 15 minuutin ajomatkan päässä Akaban keskustasta. Lähtöselvitys Helsingissä Terminaali 2, lähtöselvitys aukeaa 3 tuntia ennen lennon ilmoitettua lähtöaikaa ja sulkeutuu 1 tunti ennen.  

Matkaohjelma: (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia) 

1. pv ke Helsinki - Amman
Lentomatka Helsingistä Ammaniin Turkish airlinesin reittilennolla, jolloin ateriat ja juomat sisältyvät hintaan, maahantulomuodollisuudet ja kuljetus hotelliin Ammanissa. (ajomatka noin 45 km) 

2. pv to Ammanin kiertoajelu 
Aamiainen hotellissa. Jordaniaan tutustuminen alkaa iltapäivän kiertoajelulla pääkaupunki Ammanissa. Amman eli Philadelphia, oli yksi Dekapoliksen kaupungeista (Rooman valtakunnan itäinen osa) ja se on rakennettu  seitsemälle kukkulalle kuten muinainen Roomakin. Kaupunki on kontrasteja täynnä, sekoittaen eri kulttuureja ja aikakausia kiehtovaksi kokonaisuudeksi. Kiertoajelun aikana nähdään mm. muinainen Citadel (Jebel al-Qala) ja roomalaisten rakennuttama amfiteatteri. Iltapäivällä on varattu aikaa lounastauolle (omakustanteinen) ja ostoksiin Ammanin ostosalueilla. Paluu takaisin hotelliin, jossa illallinen ja yöpyminen. (Päivän ajomatka noin 30 km)

3. pv pe Amman -  Ajlun - Jerash - Amman   
Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmassa on tutustuminen pohjoiseen eli ajo Jordanvirran laaksoa pitkin ylös Ajluniin, jonne rakennettiin 1100-luvulla puolustuslinnoitus korkealle kukkulalle ristiretkeläisiä vastaan. Linnoituksesta avautuu selkeällä säällä upea näkymä aina Tiberiakseen Israeliin ja  Hermonin vuorelle Libanoniin saakka. Täältä matka jatkuu rauhallisessa laaksossa sijaitsevaan Jerashiin. Jerashin sanotaan olevan maailman laajin roomalaista arkkitehtuuria edustava yksittäinen kohde Italian ulkopuolella. Hyvin säilyneet kadut, temppelit, teatterit, aukiot ja kylpylät ovat selvästi hahmotettavissa, ja on helppo kuvitella 2000 vuoden takaista Rooman ajan loistokkuutta. Paluu takaisin hotelliin, jossa illallinen ja yöpyminen. (Päivän ajomatka noin 130 km)

4. pv la Amman  Madaba - Nebon vuori  -  Umm Rasas  - Kuollut meri 
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Madabaa ja Nebon vuorta, josta Raamatun mukaan Mooses katsoi alas luvattuun maahan ja jonne hänet uskotaan myös haudatun. Kirkkaalla säällä saattaa nähdä Jerikon ja Jerusalemin kaupungit horisontissa.  Matka jatkuu kohti Umm Al Rassasia, joka avattiin yleisölle 2009, kun paikan arkeologinset kaivaukset saatiin loppuun. Umm Al Rassas oli alun perin Rooman valtakunnan aikainen linnoituskaupunki ja nykyään se kuuluu UNESCON maailmanperintölistalle.  Sieltä on löytynyt roomalaisen, bysanttilaisen ja islamilaisen kaupungin raunioita. Kaupungista on löydetty mm. 16 kristityn kirkon jäännökset. Pyhälle Stefanokselle pyhitetyssä kirkossa on hyvin säilynyt, Jordanian suurin mosaiikkilattia, joka kuvaa Vanhan ja uuden testamentin aikaisia kaupunkeja. Illallinen hotellissa (Päivän ajomatka noin 140 km)

5. pv su Kuollut Meri - Petra 
Aamiainen hotellissa.  Ainutlaatuinen Kuollut meri sijaitsee Jordanian ja Israelin rajalla n. 400 metriä merenpinnan alapuolella. Kuolleen meren vesi on erittäin suola- ja mineraalipitoista ja sillä on parantavia vaikutuksia esimerkiksi ihosairauksista ja reumasta kärsiville. Uskotaan että muinaiset Vanhan testamentin kaupungit kuten Sodoma, Gomorra ja Admah sijaitsivat täällä Kuolleen meren rantamilla.  Mahdollisuus uintiin Kuolleessa meressä. Iltapäivällä siirrytään Wadi Musaan eli Petran kaupunkiin Jordan virran laaksoa pitkin, majoittuminen hotelliin Petrassa. Illallinen hotellissa. (Päivän ajomatka noin 190 km). 

6. pv ma Petra
Aamiainen hotellissa.  Wadi Araban laakson itäpuolella vuorten ympäröimässä solassa sijaitseva Petra oli muinaisten nabatealaisten valtakunnan pääkaupunki. Kapean solan kautta muuhun maailmaan yhteydessä oleva kaupunki sai turvan ympäröivistä vuorista.
Petra oli tunnettu paikka jo Vanhan Testamentin ajoista alkaen ja se sitoo tarinoihinsa mm. Mooseksen iskemässä sauvallaan vettä kalliosta. Aaronin haudan sanotaan sijaitsevan kaupunkia ympäröivillä vuorilla ja muinaisten kuninkaiden hautoja on hakattu kallioiden seinään. Myöhempi historia näkyy mm. roomalaisajan temppelissä ja amfiteatterissa. Vuosisatojen ajan unohdettuna ollut kaupunki löydettiin uudelleen vuonna 1812 ja se kuuluu nykyään Unescon maailmanperintökohteisiin. Kaupungin mielenkiintoisen historian takia Petrassa tehdäänkin jatkuvasti arkeologisia kaivauksia. Elokuva ”Indiana Jones ja tuomion temppeli” sijoittuu Petran maisemiin. Illallinen ja majoittuminen Petrassa. (Päivän kävelymatka noin 6-9 km) 

7. pv ti Petra - Wadi Rum - Akaba
Aamiainen hotellissa. Noin 2 tunnin ajomatkan päässä Petrasta sijaitsee suunnaton Wadi Rumin erämaa. Erämaasta nousee tornimaisia kallioita, jotka näyttävät siltä kuin niiden päälle olisi aikojen alussa valutettu sulaa laavaa. Wadi Rumissa aika on pysähtynyt ja lyönyt leimansa maisemaan mm. tuhansia vuosia vanhojen kalliopiirrustusten muodossa. Lounas Wadi Rumissa, jonka jälkeen matkaa jatketaan Akabaan  jonne saavutaan illansuussa.  (Päivän ajomatka noin 200 km) 

8. pv ke Akaba
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen kävelykierros Akaban keskustassa. Iltäpäivälla vapaata aikaa rentoutumiseen ja Punaiseen mereen pulahtamista varten. Punaisen meren pohjukassa sijaitseva Akaba on rento rantaloma- ja vesiurheilukeskus. Se on myös Jordanian ainoa satamakaupunki. Akabanlahden alue kuuluu maailman parhaimpiin sukellusvesiin. Akabanlahden vesi on kirkasta ja lämmintä ympäri vuoden, talvellakin yleensä yli 20 astetta. Akaban rannat ovat hienohiekkaisia ja loivasti syveneviä.   Akaban keskusta on tyypillinen pieni arabikaupunki basaarikatuineen, moskeijoineen ja paikallisine ravintoloineen. Kannattaa myös kokeilla lasipohjaveneajelua tai snorklaamista, Akabasta käsin tehdään myös sukellusretkiä Punaiselle merelle.  

9. pv to Akaba 
Aamiainen hotellissa. Vapaapäivä rentoutumiseen ja Punaiseen mereen pulahtamista varten. Illalla yhteinen illallinen Akabassa. Huoneet saa pitää lähtöhetkeen saakka. Kuljetus illalla (seuraavan vuorokauden puolella) lentokentälle. 

10.pv Akaba - Istanbul - Helsinki
Aamuyöllä lento Akabasta Istanbuliin, koneenvaihto ja jatkolento Helsinkiin,  jonne saavutaan ennen puoltapäivää.  

Matkaohjelma sitoumuksetta, muutokset mahdollisia.  

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »