Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Laiva-aikataulu

Helsinki - Tallinna Viking XPRS klo 10.30-13.00
Tallinna - Helsinki Viking XPRS klo 15.30-18.00

Keskiviikko 23.12.
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 10.30 - 13.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Lisämaksusta mahdollisuus ostaa joulubistro: 24 €/hlö. (Varattava etukäteen) .Suoraan Tallinnan satamasta lähdetään kohti Riikaa, jonne matkaa noin 300 km. Matkan varrella omakustanteinen kahvitauko. Riiassa majoittuminen hotelliin ja illallinen.

Torstai 24.12. Jouluaatto
Aamiainen. Vanhaan kaupunkiin tutustutaan kävellen ja lyhyt urkukonsertti Tuomiokirkossa. Jouluaaton illallinen.

Perjantai 25.12. Joulupäivä
Aamiainen. Kiertoajelu Riiassa, jonka aikana nähdään kaupungin tärkeimmät nähtävyydet. Kiertoajelun päätteeksi lounas.

Lauantai  26.12. Tapaninpäivä, retki Jaunpilsin linnaan ja Mezotnen palatsiin
Aamiainen ja retki maaseudulle, Riian ulkopuolelle, Jaunpilsin linnaan ja Mezotnen palatsiin. Jaunpils on vanhin linnoista, perustettu jo 1301, nykyisenään suurilta osilta 1600-luvulta. Toinen tutustumiskohde Mezotnen palatsi edustaa klassismia ja se sijaitsee Lielupe- joen rannalla. Paikalla on vuosisatoja sitten sijainnut muinaiszemgalilaisten linnoitus ja kartano juontaa juurensa 1600-luvulle. 1795 Venäjän keisarinne Katariina II luovutti kartanon lapsenlapsensa hoitajalle, Charlotte von Lievenille ja muutama vuosi myöhemmin linnasta tuli von Lievenien omaisuutta.  Nykyinen palatsi rakennettiin 1797 -1802 italialaisen arkkitehdin Giacomo Quarenghin suunnitelman mukaan. von Lievenit menettivät palatsinsa 1920-luvulla. Siinä toimi maatalouskoulu. Toisen maailmansodan aikana se vaurioitui, mutta on nyt entisöity. Retken kesto noin 5 tuntia ja sen aikana nautitaan lounas.

Sunnuntai 27.12.
Aamiainen. Hieman vapaata aikaa ja bussilla kohti Tallinnaa. Matkan aikana nautitaan kevyt keittolounas. Viking XPRS lähtee Tallinnasta klo 15.30. Lisämaksusta buffetpäivällinen 26 €. (Varattava etukäteen). Helsinkiin Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 18.00.

 


 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »