Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma

Lentoaikataulu:

Joensuu-Helsinki AY  350  klo 05.40-06.45
Helsinki - Rooma AY 1761 klo 07.50-10.15
Rooma - Helsinki AY 1762 klo 11.05-15.40
Helsinki-Joensuu AY  347  klo 20.10-21.15


Maanantai 23.12. Joensuu-Rooma, kiertoajelu

Finnairin reittilento Joensuusta Helsingin kautta Roomaan, jossa suomenkielinen opas vastassa kentällä. Ajo Rooman keskustaan ja noin tunnin mittainen kiertoajelu bussilla, jolloin saadaan hyvä yleiskuva tärkeimmistä nähtävyyksistä kaupungissa. Kuullaan oppaan selostusta Rooman historiasta ja Antiikin mahtavista monumenteista. Nähdään vanhoja kirkkoja, palatseja, riemukaaria ja keisarillisia forumeita. Ajamme myös muistorikasta Via Venetoa pitkin, Tiber-joen rantakatua ajettaessa kurkistetaan Vatikaanin puolelle ja Pietarinkirkolle, jossa valmistaudutaan Joulunviettoon (reitti voi muuttua liikennejärjestelyistä johtuen!) Kierros päättyy hotelliin, laukut voidaan jättää hotellin vastaanottoon, mikäli huoneet eivät ole vielä valmiit saavuttaessa). 
Huom!  Roomassa on uusi käytäntö busseille ja uusien lupien astuttua voimaan, ei ole vielä varmaa mihin bussi pääsee jättämään asiakkaat. Todennäköisesti ei enää suoraan hotellin eteen, jolloin pitää kävellä matkalaukun kanssa bussilta hotellille, oppaan johdolla. Iltapäivä aikaa vaikka jouluostoksille, sillä liikkeet ovat avoinna normaalisti iltaan asti.

Tiistai 24.12. Jouluaaton kävelykierros Roomassa

Aamiainen hotellissa. Aattoaamuna lähdetään oppaan johdolla 'haistelemaan' Rooman joulutunnelmaa historialliseen keskustaan. Kierroksen aikana tutustutaan Rooman tärkeimpiin nähtävyyksiin, nähdään mm. Espanjalaiset portaat, Pantheonin ja Piazza Navona. Antiikin mahtavat monumentit, vanhat temppelit, kylpylät, teatterit ja riemukaaret, jotka sulautuvat sopuisasti barokkikirkkojen ja upeiden aukioiden sekaan. Monituhatvuotinen historia on jättänyt jälkeensä lukemattomia arkkitehtuurin ja taiteen mestariteoksia.
Kierroksen jälkeen omatoimista aikaa kaupungilla tutustua jouluiseen kaupunkiin, sen nähtävyyksiin, kahviloihin, ostosmahdollisuuksiin jne. (kaupat ja Navonan joulutori ovat auki iltaan asti.) 
Illalla yhteinen jouluaaton illallinen. Illallisen jälkeen mahdollisuus osallistua omatoimisesti jouluyön messuun, joita järjestetään monissa kirkoissa klo 23.00 opas antaa lisätietoja.

Keskiviikko 25.12. Vatikaani ja paavin siunaus

Aamiainen hotellissa. Perinteiseen tapaan paavi pitää joulupäivänä joulumessun ja antaa siunauksen Pietarinkirkon aukiolle kokoontuneille kuuntelijoille. Lähdetään hotellista kävellen oppaan johdolla  Vatikaanin puolelle. Klo 12.00 kuunnellaan Paavin joulusiunaus  ’Orbi et Urbi’, jonka jälkeen yhteinen lounas. Paluu oppaan johdolla takaisin hotellille. Ilta vapaata.

Torstai 26.12. viinitilaretki Castelli Romani

Aamiainen hotellissa. Tapaninpäivänä tehdään kokopäiväretki ikuisen kaupungin eteläpuolella oleville viinikukkuloille, 'Castelli Romanin' alueelle, joka on myös tunnettu viininviljelysalue. Näille kuuluisille Sabiinilaiskukkuloille ajetaan Roomasta etelään pitkin Via Appia Anticaa - teiden kuningatarta. Via Appia Antica oli yksi Rooman keisarien pääväylistä, jonka varrelle alkukristityt kaivoivat satoja kilometrejä pitkät katakombit. Bussimatkan aikana nähdään vanhojen roomalaisten patriisihuviloiden raunioita sekä nykyaikaisia luksusasumuksia, mm. muotisuunnittelija Valentino on valinnut asuntonsa täältä. Aamupäivällä vieraillaan ensin maalauksellisessa Frascatissa, joka on alueen viininviljelykeskus, jonka jälkeen lounas tyypillisellä viinitilalla uusista makuelämyksistä nauttien. Retken jälkeen paluu hotelliin.

Perjantai 27.12. Rooma-Joensuu

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle, ja Finnairin reittilento Helsingin kautta Joensuuhun.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »