Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:

Helsinki - Berliini AY 1431 klo 07.20-08.20
Berliini - Helsinki AY 1436 klo 19.10-22.05

Torstai 2.12. Lento Helsinki-Berliini, kaupunkikiertoajelu (lounas) 
Finnairin reittilento Helsingistä Berliiniin, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Bussikuljetus keskustaan, jossa kaupunkikiertoajelu. Kierroksen aikana nähdään mm. ostoskatu Kurfürstendamm, jossa on KaDeWe-ostoskeskus. Berliinin Mitte-kaupunginosassa on arkkitehtuurinen kohokohta Potsdamer Platz, Museumsinsel, viehättävä Gendarmenmarkt, Hackescher Markt, lasikupuinen Reichstag (valtiopäivätalo), Unter den Linden -bulevardi ja tietenkin Berliinin maamerkki Brandenburgin portti. Lounas ja majoittuminen hotelliin. Loppupäivä aikaa omatoimisesti tutustua Berliiniin.

Perjantai 3.12. Vapaapäivä
Aamiainen. Päivä aikaa tutustua omin neuvoin Berliinin nähtävyyksiin.

Lauantai 4.12. Joulumarkkinat (lounas)
Aamiainen. Lähtö oppaan johdolla tutustumaan joulumarkkinoihin kävellen (mm. Gendarmenmarkt-aukiolle, Alexanderplatzille). Berliinin joulumarkkinat ovat perinteinen joulunalusajan tapahtuma. Markkinoilla on kaikki perinteisen joulutorin elementit: puiset pienet torimökit, jouluherkut sekä ilmassa leijuva makea tuoksu sekä savenvalajia, seppiä, lasinpuhaltajia sekä monia muita käsityöläisiä, joiden tuotteisiin voi tutustua. Alexanderplatzin joulutorilla sijaitsee myös Euroopan suurin joulupyramidi, jossa on yli viisi tuhatta valoa. Markkinoiden jälkeen nautitaan lounas kaupungilla, jonka jälkeen opas saattaa ryhmän takaisin hotellille.

Sunnuntai 5.12. Potsdam, Neues Palais'n palatsi, lento Berliini-Helsinki (lounas)
Aamiainen ja uloskirjautuminen hotellista. Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Berliinin ulkopuolella Brandenburgissa sijaitsevaan Potsdamiin. Tehdään kierros Neues Palais'n palatsissa ja vieraillaan Potsdamin joulutorilla. Potsdamin 150 000 asukkaan kaupunki sijaitsee noin 30 km päässä Berliinistä Brandenburgin osavaltiossa, jonka pääkaupunki se myös on. Todella merkittävä kaupungista tuli 1600-luvulla, kun siitä tuli Preussin kuninkaallisten residenssikaupunki Hohenzollern-sukuun kuuluvan vaaliruhtinas Fredrik Vilhelmin myötä. Loistokkaasta ajasta muistuttavat yhä Potsdamin monet upeat palatsit ja mahtavat puutarhat, joita on yhteensä noin 20. Kuuluisin Potsdamin palatseista on Sanssoucin palatsi, joka rakennettiin 1745-1747 Fredrik II Suuren kesäasunnoksi. Suoraan käännettynä tämän rokokoo-tyyliä edustavan palatsin nimi tarkoittaa "ilman huolia" tai "huoleton" – Fredrik II Suuri halusikin palatsistaan paikan, jonne vetäytyä Berliinin prameilusta ja seremonioista. Sanssouci valtavine puutarhoineen kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon, kuten itse asiassa suurin osa Potsdamin nähtävyyksistä. 

Eräs Potsdamin suosituimmista alueista matkailijoiden keskuudessa on hollantilainen kortteli, josta löytyy runsaasti kahviloita, pieniä kauppoja ja baareja ja ennen kaikkea hollantilaistyylisiä tiilitaloja. Talojen historia juontaa juurensa Fredrik Vilhelm I:n aikaan, jolloin hän tarvitsi kipeästi työmiehiä varuskunnan laajennustöihin. Miehet löytyivät rajan takaa Hollannista, ja jotta miehet tuntisivat olonsa kotoisaksi, Fredrik rakennutti heidän käyttöönsä yli 130 hollantilaistyylistä punatiilitaloa 1700-luvun puolivälissä. Korttelissa on yhä rento ja omalaatuinen tunnelma. Hollantilaisen korttelin lisäksi Potsdamissa on myös kaupungin pohjoispuolella venäläinen yhteisö Alexandrowka, joka on venäläisen arkkitehtuurin saareke, joka myös kuuluu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Lounas päivän aikana. Iltapäivällä kuljetus Potsdamista Berliinin lentokentälle, josta lento Helsinkiin.


Maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 250 €/hlö, maksetaan netistä varattaessa välittömästi matkavarauksen yhteydessä, ei palvelumaksua. Puhelimitse/sähköpostitse/toimistossa paikan päällä varattaessa varausmaksu maksetaan 7 vrk kuluessa varauksesta (palvelumaksu 20 €/lasku). Loppumaksun eräpäivä on 40 vrk ennen matkaa.

Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 150 €/henkilö.
90 vrk-65 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
64 vrk-30 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

Matkaehdot

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehtoja.

* Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
* Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
* Lisäksi Matka-Agentit / Elämys Travel Design  Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
* Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista Yleiset matkapakettiehdot sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehdot

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »