Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma

Laiva-aikataulu

Helsinki-Tallinna  Viking XPRS klo 11.30 -14.00

Tallinna-Helsinki Viking XPRS klo 18.00 -20.15


Torstai 18.7.

Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS klo 11.30-14.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Saapuminen Tallinnaan, jossa opas vastassa. Lähtö bussilla suoraan Pärnuun. Vierailemme 1995 perustetussa ja myöhemmin presidentinkin palkinnon saaneessa Ahto Ruudun tarhassa. Siellä on kaunis vesiruusulampi, tarha sulautuu kauniisti luontoon mm. erilaisten kivien avulla. Matka jatkuu Märjamaalle, jossa tutustumme palkittuihin Männikun ja Partsin perheen puutarhoihin. Märjamaalla nautitaan myöhäinen lounas. Lounaan jälkeen Pärnuun ja majoittuminen keskustahotelliin Koidula Park. Omatoimista aikaa Pärnussa.

Perjantai 19.7.

Aamiaisen jälkeen tehdään kierros Pärnussa, kävellään rantapromenaadilla ja vieraillaan kotipuutarhassa. Matka jatkuu kohti Viljandia. Tutustutaan Maie Vridollinin englantilais- tyyliseen tarhaan. Maie on sommitellut kauniita väriyhdistelmiä pensaista ja nostalgisista runsaskukkaisista lajeista. Tarhassa on myös erilaisia varjokasveja istutettuina vanhojen puiden alle. Seuraava kohde on Galina ja Jelena Gontsharenkon   hedelmä-, vihannes- ja kukkatarha. Äidin ja tyttären tarhassa on eri muotoihin leikattuja havupuita. Ennen Viljandia vieraillaan vielä maakunnan eräässä suurimmassa ja kauneimmassa Krista Kuken Nõrgan tilan tarhassa. Perennakukkien kokoelma on Viron suurimpia. Taimia voi ostaa mukaan. Viljandissa kiertoajelu ja vierailu yhdessä kauniissa tarhassa.  Majoittuminen keskustahotelliin Centrum. Lounas päivän aikana.

Lauantai 20.7.

Aamiaisen jälkeen lähdetään paluumatkalle kohti Tallinnaa. Matkalla vieraillaan kuuluisassa Põltsamaan ruusutarhassa, josta voi ostaa erilaisia ruusuja mukaan. Aikoinaan Joostin perheen perustama ruusutarha kuuluu Europpan 10. suurimman Ruusutarhan joukkoon. Põltsamaalla katsotaan Jürgenin perheen kaunis kotitarha ja maistellaan Viron parhaita marjaviinenejä Põltsamaan viinikellarissa. Päivän viimeinen kohde on monelle suomalaiselle tuttu Kivistiken perheen kärhötila. Kärhöjä löytyy lähes 350 lajiketta, lisäksi on  suuri kokoelma ruusuja ja viinirypäleitä. Kasveja voi ostaa mukaan. Lyhyt pysähdys Hansaplantin kasvimyymälässä ja siitä suoraan satamaan. Keittolounas matkalla. Viking XPRS lähtee klo 18.00. Helsinkiin Katajanokalle saavutaan klo 20.15.

 

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »