Kiertomatka Setumaan kuningaskunnan päiville Viroon

Matkalla tutustutaan Viron ehkä harvinaisempaann kulttuuriin Setumaalla. Heillä on säilynyt hyvin pitkälti oma kieli, elintavat. Setukaiset asuttavat kaakkois-Viron ja luoteis-Venäjän rajamaita ja heidän kulttuurissaan löytyy vaikutteita niin idästä kuin lännestäkin. Setunaisten omaperäiset kansallispuvut ovat upeita ja hopeakoristeet, jotka kaikkien ketjujen ja kolikkojen kanssa voivat painaa jopa 6kg.  Setukaislaulu-leelo- hyödyntää kansanrunojen poljentoa ja se on kirjattu UNESCO:n maailmaperintöluetteloon. Osallistutaan Mikitamäellä Setumaan kuningaskunnan päiville, laulujuhlille ja valitaan setukaisten kuninkaan sijainen.
Võrussa vieraillaan Viron kansalliseepoksen kokoajan FR.R. Kreutzwaldin museossa. Peipsi-järven rantoja ovat asuttaneet vuosisatoja ns. vanhauskoiset, jotka ovat vanhauskoisia, venäjää puhuvia ortodokseja. Vanhauskoiset ovat asuneet sovussa virolaisten kanssa alueella jo vuosisatoja, sillä he saapuivat alueelle jo 1600-luvulla. Vanhauskoisia asuu Virossa n. 15 000. Heillä on mm. omat kirkot ja muutenkin täysin omanlainen elämäntyylinsä. Myös sipulinviljely, tomaattien ja kurkkujen kasvatus sekä kalastus ovat alueen asukkaiden toimeentulon lähde. 
Matkalla yövytään 1 yö Põlvassa ja 2 yötä Värskassa.


Matka-ajankohta ja hinta

 2. - 5.8.2018 (to-su) 375 €/hlö 

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 120 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy

  • laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset Virossa virolaisella tilausajobussilla
  • majoitus jaetussa kahden hengen standard-luokan huoneessa (1 yö Põlva hotelli Pesa ja 2 yötä Värska Sanatooriumissa (Värska)
  • hotelliaamiaiset 1 illallinen ja 2 lounasta ja 1 keittolounas
  • matkaohjelman mukaiset retket ja vierailut
  • suomenkielisen oppaan palvelut kuljetuksilla ja retkillä Virossa

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. 

Varaa matkasi tästä!

02.08.2018 - 05.08.2018
375 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hyvä tietää: 
Hotellit: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?

Kiertomatkat

10.09.2018

Lumoava Toscana

1390 €/hlö