Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelmaehdotus ryhmälle

Parhaat ryhmämatkat alkavat meiltä! Lennot/laivat ym. kuljetukset, majoituksen, retket, ruokailut jne. suunnittelemme ja varaamme ryhmänne toiveiden mukaisesti, haluamallenne ajankohdalle. Pyydä meiltä tarjous! ryhmat(a)matka-agentit.fi tai soita puh. 010 321 2800.


1. päivä

Lento Helsingistä Ateenaan suoralla lennolla. Ateenassa on opas vastassa ja kuljetus suoraan Delfiin. Matka kestää n. 3 tuntia. Matka pohjoiseen kulkee kohti jylhiä vuoristomaisemia, oraakkelien maille Parnassos-vuoren rinteille. Delfissä (Delfoi) sijaitsi yksi antiikin ajan tärkeimmistä ja vaikutusvaltaisimmista oraakkeleista, ja Apollonin temppelia kutsuttiin tuolloin ‘’maailman navaksi’’. Illallinen paikallisessa tavernassa ja yöpyminen hotellissa.

2. päivä Delphin oraakkeli ja Mystiset Meteroran luostarit 

Aamiaisen jälkeen tutustuminen Delphin arkeologiseen alueeseen sekä sen museoon. Delphistä lähdetään ajamaan läpi Kreikan vilja-aittana tunnetun Thessalian kohti Koillis-Kreikassa sijaitsevia Meteoran ikiaikaisia luostareita. Meteoran muurien suojelemat bysanttilaisluostarit sijaitsevat huikeilla kalliojyrkänteillä, ikään kuin valtavien kivitolppien päällä. Luostarit rakennettiin aikanaan rajaseudun kahakoissa vainottujen turvapaikaksi, ja niissä on eletty eristäytynyttä elämää vaikeakulkuisella alueella jo tuhat-luvulta lähtien. Aikoinaan luostareihin noustiin mm. köysien ja nostokorien avulla. Alueen luostarit ovat Unescon suojelukohde, ja osaan niistä pääsee tutustumaan teitä ja siltoja pitkin. Majoittuminen Kastron kylään, joka on aivan Meteoran luostareiden juurella. Illallinen. 

3. päivä Meteorasta Ateenaan

Aamiainen. Aamulla tutustuminen kahteen eri luostariin ja niiden freskoin ja ikonein koristeltuihin kirkkoihin. Iltapäivällä lähtö paluumatkalle kohti Ateenaa, jonne saavumme illalla. Matkan aikana pysähdytään omakustanteiselle lounaspaikalle. Majoittuminen hotelliin.

4. päivä Antiikin Akropolis Ateenassa

Aamiaisen jälkeen lähdetään kävellen tutustumaan antiikin aikaiseen Ateenaan ja noustaan tarunhohtoselle Akropolis-kukkulalle. Kukkulan laelta laskeudutaan Akropoliin juurella sijaitsevalle vehreälle antiikin Agoralle, joka oli muinaisen Ateenan kaupan, yhteiskuntaelämän sekä politiikan keskus. Täällä kokoontuivat monet antiikin ajan filosofit ja muut merkkihenkilöt puhumaan päivänpolttavista aiheista. Täällä Sokrates pohti filosofian kysymyksiä ja Paavali saarnasi kristillistä evankeliumia ja käännytti ensimmäiset ateenalaiset kristinuskoon. Siksi monet pyhiinvaeltajat maailman eri kolkista tulevatkin juuri tänne, seuraten Paavalin jalanjälkiä. Lounas nautitaan pittoreskissa meze-tavernassa eläväisellä Monastirakin alueella. Kävelyä kierroksen aikana tulee yhteensä n.3-3,5 km. Loppupäivä vapaa-aikaa heittäytyä Ateenan elämään omatoimisesti, tehdä ostoksia ja nauttia kaupungin tunnelmasta. 

5. päivä vapaata aikaa

Aamiaisen jälkeen vapaa päivä Ateenassa. Voit tutustua omatoimisesti Ateenan upeaan museotarjontaan mieltymystesi mukaan tai vain heittäytyä ateenalaiseksi ja istuskella mukavilla ulkoilmaterasseilla ihmetellen maailmanmenoa.  

6. päivä Meriristeily Saroninlahdelle  

Aamiaisen jälkeen lähdetään risteilemään hurmaaville Saroninlahden lähisaarille. Tutustuminen kuvankauniiseen Hydran taiteilijasaareen, ja sen postikorttimaisen idylliseen kylään, jossa aika tuntuu pysähtyneen mukulakivikujille menneen vuosisadan alkuun. Hydrasta jatketaan vehreälle Poroksen saarelle, joka on mm.purjehtijoiden suosima saari kauniine rantoineen. Lopuksi ankkuroimme Eginan saarelle, joka on tunnettu Kreikan parhaista pistaasipähkinöistään. Risteilyn aikana lounas laivalla, sekä musiikki- ja tanssiesityksiä. Paluu Ateenaan n. klo 19.00. Kuljetus hotelliin.

7. päivä Maraton nautiskellen 

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen luvassa on kiehtova retkipäivä Maraton-juoksun syntysijoille. Ateenasta 41 km päässä sijaitsee Maratonin kaupunki, joka on kuuluisa vuonna 490 eKr. käydystä taistelusta Persialaisia vastaan. Maratonissa näemme taisteluissa kuolleiden 192 ateenalaissoturin hautakummun, sekä Maraton-juoksun lähtöpaikan. Maratonista jatketaan bussilla ylös vuoristoon Marathon-järvelle ja padolle, jossa lounas nautitaan kauniissa järvimaisemissa. Lounaan jälkeen suunnataan vielä Attikan läänin pohjoisille viljaville kukkuloille, jossa vierailemme tunnetulla ja palkitulla viinitilalla. Tutustumme viininvalmistukseen, tunnelmallisiin viinikellareihin, ja piipahdamme ainutlaatuisessa tilan viinimuseossa. Lopuksi maistelemme tietysti tilan viinejä pienen suolapalan kera. Tilalta on mahdollisuus ostaa viinejä myös kotiinviemisiksi. Paluu Ateenaan iltapäivällä. Retken kesto noin 6-7 h.

8. päivä

Aamiainen, kuljetus lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi! ryhmat(at)matka-agentit.fi

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »