Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia:

Lentoaikataulu Croatia Airlines:

Helsinki - Zagreb OU 4487 klo 12.25-14.05
Zagreb - Helsinki OU 4486 klo 08.10-11.45

Torstai 30.4. Helsinki-Zagreb, opastettu kävelykierros ja lounas
Finnairin reittilento Helsingistä Zagrebiin klo 12.25-14.05. Suomenkielinen opas vastassa Zagrebin lentokentällä, josta bussikuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen lounas, jonka jälkeen tehdäään parin tunnin kävelykierros tutustuen tähän upeaan kaupunkiin jossa on leveitä bulevardeja, Itävalta-Unkarin kaksoismonarkian ajan loistokkaita rakennuksia ja isoja puistoalueita, luomassa hienostunutta tunnelmaa. Kaupunkia voisi jopa luonnehtia todelliseksi rakennustyylien aarrearkuksi, jossa barokki ja jugend sekä klassinen että goottilainen tyyli käyvät täydellisesti yhteen. Kauniita kirkkoja ja luostareita, upea katedraali ja paljon muuta. Loppupäivä vapaata tutustua omin päin kaupungin nähtävyyksiin.

Perjantai 1.5. Puolipäiväretki Samoboriin, viininmaistajaiset ja lounas
Aamiainen hotellissa. Lähtö oppaan kanssa retkelle Samoboriin, joka on kaunis keskiaikainen pikkukaupunki Zagrebin läheisyydessä, ja tunnettiin jo 1200-luvulla (noin 30 min. ajomatka). Kaupungissa ei ole juurikaan teollisuutta tai uutta arkkitehtuuria, ja valtaosa siitä edustaa edelleen barokkityyliä. Kauniiden talojen lisäksi kaupunki on tunnettu herkuistaan, juomistaan ja elintarvikkeistaan, joita siellä ollessa kannattaa ainakin maistaa. Samoborska kremsnita -kermakakku, samoborski bermet -viina, joka muistuttaa vermuttia, ja samoborska mutarda -sinappi ovat kaikki kuuluisia kautta Kroatian. Plesivican viinitie sijaitsee noin 30 km Zagrebista Samoborin kukkuloilla ja on maan pienin viinialue, mutta tunnettu premium-viineistä. Yksi tunnetuimmista on Kroatian Portugizecin nuori punaviini, sama kuin Beaujolais on ranskalaisille. Viininmaistajaiset ja lounas, jonka jälkeen paluu Zagrebiin.  Loppupäivä vapaata.

Lauantai 2.5. Kokopäiväretki Varazdiniin ja Trakoscaniin, lounas
Buffetaamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdetään oppaan johdolla kokopäiväretkelle Varazdiniin ja Trakoscaniin (noin 113 km, n. 1 t ja 30 min.) Varazdin on kaunis barokkikaupunki, jota kutsutaan pikku-Wieniksi ja Trakoscan on kuin satulinna, joka rakennettiin 1200-luvulla. Sen jälkeen linnaa rakennettiin useaan kertaan uudelleen. Linna on yksi Kroatian tärkeimmistä muistomerkeistä ja samalla Kroatian kaunein linna, jossa voi tutustua vanhaan aateliselämään. Tutustuminen linnaan, jonka jälkeen matka jatkuu Varazdiniin. Lounas paikallisessa ravintolassa. Paluu Zagrebiin noin klo 17.00

Sunnuntai 3.5. Zagreb-Helsinki
Varhainen lähtö hotellista lentokentälle ja vastaanotosta otetaan kylmät aamiaispaketit mukaan. Bussikuljetus oppaan johdolla Zagrebin lentoasemalle hotellista n. klo 05.30. Lento Helsinkiin klo 08.10-11.45.

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »