Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:

Helsinki - Rooma AY 1761 klo 07.50-10.15
Rooma - Helsinki AY 1764 klo 19.45-00.05 (+1)

Torstai 1.10. Helsinki-Rooma, Borgo la Tragliatan tila, Paavien kaupunki Viterbo
Finnairin reittilento Helsingistä Roomaan, jossa bussi ja suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Bussilla aluksi läheiselle Borgo Tragliatan tilalle, jossa kevyt lounas. Borgo la Tragliatan maat ovat kuuluneet Vatikaan omistukseen jo keskiajalta, tällä hetkellä alue on noin 110 hehtaarin suuruinen. Tilalla kasvatetaan puita ja vihanneksia sekä viljellään erilaisia viljoja ja palkokasveja, kaikki luomumenetelmin. Tila käyttää lähes kaiken kasvattamansa omassa ravintolassaan, ja myy tuotteita myös omassa kaupassaan. Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Viterbon kaupunkia, jossa pieni kaupunkikierros. Tutustutaan kaupungin historiaan ja nykypäivään ja nähdään mm. San Pellegrinon keskiaikainen kortteli, jossa ilmapiiri ja arkkitehtuuri ovat suoraan 1200-luvulta, jolloin kaupunki eli kukoistuskauttaan Paavien asuinsijana. Tältä ajalta on myös upea Palazzo dei Papi, joka on yksi kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kierroksella nähdään ulkoapäin myös monta muuta poliittisesti tärkeää palatsia, suihkulähteitä jne., unohtamatta kaunista katedraalia. Viterbosta jatketaan Saturniaan ja kylpylähotelli Terme di Saturniaan, jossa majoittuminen. 

Perjantai 2.10. Kylpylälomaa hotellissa, kävely Cascate del Mulinon kuuluisille lähteille
Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa nauttia hotellin palveluista ja Saturnian alueen kuumistä lähteistä! Alue oli jo roomalaisten aikaan tunnettu terveyttä hoitavista, ihastuttavista lähteistään, joiden vesi on luonnossa 37,5 asteista. Vesi virtaa näissä luonnonlähteissä nopeasti, ja näin lähteiden vesi vaihtuu joka neljäs tunti uuteen. Lähteiden positiivinen ja terapeuttinen vaikutus on tunnettu ja todistettu, pelkästään väsyneet lihakset ja lihaskivut lieventyvät lähteissä. Sovittuna ajankohtana kävely (1,8 km) oppaan kanssa Cascate del Mulinon lähteille. Muutoin vapaata aikaa kylpylän alueella.

Lauantai 3.10. Vapaata aikaa tai lisämaksullinen retki Civita di Bagnoregion kylään, sis. lounas
Aamiainen hotellissa. Päivä vapaata aikaa kylpylässä. Lisämaksullinen retki Civita di Bagnoregion kylään (edellyttää minimiosallistujamäärää). Bussikuljetus kylän lähistölle ja kävely vuoren päällä sijaitsevaan kylään, jonne pääsee ainoastaan siltaa pitkin kävellen! Ilmapiiri on lähes mystinen, sillä autoja ei kylässä ole. Civita di Bagnoregiota kutsutaan myös "kuolevaksi kyläksi", sillä pysyviä asukkaita siellä on enää kourallinen jäljellä. Rauhallinen, antiikkinen tunnelma vallitsee, kun kuljetaan kylän historiallisilla kaduilla ja kujilla. Civita di Bagnoregiosta siirrytään bussilla Bolsena-järvelle, jossa lounas kauniissa järvimaisemissa. Bolsena-järvi on tulivuoriperäinen järvi, Italian viidenneksi suurin pinta-alaltaan ja tunnettu nimenomaan ankeriaistaan, jotka jo Dante aikanaan mainitsi Jumalaisessa Näytelmässään. Bolsenan kylä jakautuu historialliseen vanhaan keskustaan kukkulan rinteessä ja modernimpaan keskustaan järven rannalla. Paluu Saturniaan hotellille myöhään iltapäivällä.

Sunnuntai 4.10. Vapaata aikaa
Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa nauttia kylpylän palveluista. Illalla yhteinen läksiäisillallinen hotellin ravintolassa.

Maanantai 5.10. viinitilavierailu Montefiasconessa ja Rooma-Helsinki
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja bussilla viinitilalle Montefiasconeen, joka tunnetaan "Est! Est! Est!" -viinin valmistusalueena. Viiniin liittyy hauska tarina saksalaisesta piispasta, joka vuonna 1110 oli matkalla Augsburgista Roomaan. Piispa lähetti palvelijansa edeltä, ja tämän tuli merkitä reitin varrelle "Est!" aina sinne, missä oli hyvää viiniä. Montefiasconen kohdalle palvelija oli merkinnyt "Est! Est! Est!", ja viini oli niin hyvää, ettei piispa Fugger koskaan ehtinyt Roomaan asti... Vierailu viinitilalla, kuullaan heidän viineistään ja lopuksi maistellaan maistiaiset tilan viinien kera. Viinitilalta siirtyminen iltapäivällä Roomaan, josta Finnairin iltalento Helsinkiin.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »