Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Laiva-aikataulu:

Helsinki - Tallinna Viking XPRS klo 10.30-13.00
Tallinna - Helsinki Viking XPRS klo 17.30-20.00

Keskiviikko
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS:llä klo 10.30-13.00. Laiva lähtee Katajanokan terminaalista. Saapuminen Tallinnaan, jossa opas vastassa. Satamasta lähdetään suoraan kohti Lahemaan kansallispuiston aluetta. Tämä entisen Neuvostoliiton alueen ensimmäinen kansallispuisto perustettiin 1971 virolaisten luonnonsuojelijoiden aloitteesta.  Hankkeen tarkoituksena oli vaalia luontoa, sekä alueen vanhaa kulttuuria ja vanhoja rakennuksia.  Tuolloin perustettiin sotilasalueita ja kaivoksia, mutta virolaiset halusivat kuitenkin korostaa myös luontoarvoja ja kulttuuria. Ensimmäiseksi saavutaan kauniissa järvimaisemassa sijaitsevaan Viitnaan  Viitnan kylässä sijaitsi pitkään kansallispuiston keskus. Matka jatkuu Palmseen, jossa nähdään kansallispuistosta kertova lyhyt, suomenkielinen elokuva.  Tutustutaan myös Palmsen kartanoon, jonka kunnostaminen oli ensimmäinen isompi työ kansallispuiston alueella. Tämä von Pahlenien aatelissuvulle kuulunut kartano on myös ensimmäinen koko Viron alueella kunnostetuista kartanoista, ja se on useampaan otteeseen valittu maan kauneimmaksi.  Kartanovierailun lisäksi tehdään pieni kävelykierros läheisellä Ilumäen hautausmaalla, jonne on haudattu monet von Pahlenien suvun jäsenistä. Päivän aikana yhteinen lounas. Illaksi saavutaan majoittumaan Vihulaan. Se on yksi kansallispuiston alueen  kartanoista, ja siellä toimii viihtyisä ja tyylikäs  Vihula Manor Country Club & Spa -hotelli.

Torstai
Hotelliaamiainen.  Aamiaisen jälkeen tutustutaan Vihulaan. Kartano on mainittu vanhoissa asiakirjoissa ensimmäisen kerran jo vuonna 1510. Vuodesta 1810 se kuului von Schubertien aatelissuvulle. Vihulan kartano oli, kun kunnostustyöt alkoivat 1982, näistä Lahemaan kolmesta kartanosta - Vihula, Palmse ja Sagadi - kaikkein huonokuntoisin ja rappeutunein.  Välillä kartanoa tuhosi tulipalokin, ennen kuin se on saatu nykyiseen loistoonsa.  Tämän päivän Vihula on monipuolinen ”elämyskartano”, jossa majoitus-, ravintola- ja spa-palveluiden lisäksi pidetään edelleen myös kotieläimiä, jotka ovat etenkin kaupunkilaislasten – ja miksei vanhempienkin - hämmästelyn ja ihailun kohteena. Kierroksella nähdään mm. historiallinen vesimylly, nykyään museona toimiva vanha pirtutehdas, hevostallit ja navetat. Mitään vanhoista rakennuksista ei purettu kunnostustöiden yhteydessä, vaan kaikki on huolellisesti entisöity. Lisäksi Vihulassa toimii pieni automuseo historiallisine ajoneuvoineen. Kartanon alueelta siirrytään metsään, Viron kauneimpiin metsämaisemiin ja ”majavapolulle”. Täällä tehdään n. 2 kilometrin pituinen kävelyretki – ja ne, jotka eivät metsään halua mennä nyt, voivat levähtää ja katsella Oandun metsäkeskuksen näyttelyä.  Matka jatkuu edelleen vanhaan Altjan kalastajakylään, jossa kalastajien verkkorakennuksista vanhimmat ovat jopa 200 vuotta vanhoja. Siellä toimii myös yksi Viron vanhimpia kievareita eli Altjan kievari. Mielenkiintoisen päivän viimeinen vierailukohde on myös rannikolla, Käsmun merimieskylä. Se on ollut todellinen merikapteenien kylä: vuosina 1900-1940 eli toiseen maailmansotaan saakka kylässä eli peräti 90 merikapteenia. Osakeyhtiö Käsmun omistajat olivat aikoinaan suurin laivanvarustamoyritys Virossa. Käsmussa toimi myös Viron ensimmäinen merenkulkuoppilaitos.  Merikoulun tiloissa toimii nykyisin yksityinen merimuseo, jossa vieraillaan. Kävellään myös Rakkauden niemelle, ja kuullaan tarinoita menneestä ja nykyisestä elämästä. Merenkulun lisäksi tämä rannikon osa tunnetaan myös pirtun salakuljetuksesta Suomeen kieltolain aikaan.  Mikäli lyhyehkö kävelyretki niemelle tuntuu rankalta, voi jäädä kahvilaan istuskelemaan tai museoon vielä tutustumaan! Yhteinen lounas retken aikana. Iltapäivällä palataan Vihulaan, jossa on aikaa nauttia kartanon palveluista ja ulkoilla kartanon ympäristössä.

Perjantai
Hotelliaamiainen. Aamiaisen jälkeen lähdetään paluumatkalle kohti Tallinnaa. Matkalla nähdään Sundjan maatila, joka toimi vuosina 1910-1970 Viron kulttuuriväen, mm. näyttelijöiden kesänviettopaikkana.  Ulkopäin nähdään myös Lahemaan kolmas kartano Sagadi, ja kävellään sen puistossa.  Lahemaan kierroksen viimeiset kohteet ovat Muuksin linnamäki ja Tüliveren uhritammi. Tuo satoja vuosia vanhoja tammipuu on todellinen erikoisuus: sen runko on ontto, ja sisään mahtuu jopa 10 ihmistä!  Muuksin linnamäeltä näkee kauas Suomenlahdelle.  Linnoituksen päätehtävä on ollut vartioida rannikkoa ja toimia majakkana.  Muuksi on merkittävä paikka lähihistoriasta, vuodelta 1941, kun siellä nousi maihin suomalais-virolainen sotilasryhmä, kun Neuvostoliiton joukot olivat jo miehittäneet Viron. Päivän aikana keittolounas. Matka jatkuu Tallinnaan, satamaan, josta Viking XPRS lähtee klo 17.30. Helsinkiin Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 20.00.


Maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 75 €/hlö, maksetaan netistä varattaessa välittömästi matkavarauksen yhteydessä, ei palvelumaksua. Puhelimitse/sähköpostitse/toimistossa paikan päällä varattaessa varausmaksu maksetaan 7 vrk kuluessa varauksesta (palvelumaksu 20 €/lasku). Loppumaksun eräpäivä on 40 vrk ennen matkaa. 

Jos matka peruutetaan viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 75 €/henkilö.
59 vrk-31 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
30 vrk-7 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta tai vähintään varausmaksu.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

Matkaehdot

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehtoja.

* Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
* Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
* Lisäksi Matka-Agentit / Elämys Travel Design  Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
* Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista Yleiset matkapakettiehdot sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehdot

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »