Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Lieksan Lehden lukijamatka Tarttoon

Viron toiseksi suurin kaupunki Tartto on viehättävä, historiallinen hansakaupunki. Kaupunkia pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina, ja kaupungissa toimiikin mm. Viron vanhin ja suurin yliopisto, vanhin vironkielinen teatteri Vanemuine, Viron opetusministeriö, korkein oikeus ja Viron kansallismuseo. Kansallismuseo on jo rakennuksena erittäin mielenkiintoinen vierailukohde, ja sen näyttelyt ja niiden toteutus ovat ehdottomasti näkemisen arvoinen elämys.  1632 perustettu yliopisto on edelleen monen suomalaisen opiskelijan opinahjo. Raatihuoneentori on kaupungin keskipiste, jossa järjestetään vuosittain useita tapahtumia. Emajoki virtaa kaupungin halki ja antaa sille oman ilmeensä. 

Tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Toomemägi, Johanneksen kirkko, raatihuoneentori, kasvitieteellinen puutarha ja vanhat puutaloalueet. Paavalin kirkko kiinnostaa suomalaisia erityisesti, onhan se Eliel Saarisen suunnittelema, ja myös kirkon korjauksen ovat suunnitelleet ja toteuttaneet suomalaiset arkkitehdit. Lieksan Lehden pääsiäismatkalla mielenkiintoista yhteistä ohjelmaa: mm. Tarton kiertoajelu, vierailu Viron kansallismuseossa ja paluumatkalla viininmaistajaiset Pöltsamaan linnassa.

Lisämaksusta liput Oopperan kummitus -musikaaliin Vanemuine-teatterissa. Musikaali on ranskalaisen Gaston Lerouxin kirjoittama kauhuromaani, joka ilmestyi vuonna 1910. Andrew Lloyd Webberin musikaali ja siihen perustuva elokuva toivat koskettavan ja opettavaisen tarinan kuuluisuuteen 1980-luvulla. Tarina kertoo aidosta rakkaudesta, menetyksestä sekä siitä, että ulkoinen ja sisäinen kauneus eivät välttämättä kulje käsi kädessä. Tarinan päähenkilö on kuolevainen mies Erik, jonka kasvot ovat epämuodostuneet. Sisimmältään kaunista Erikiä ei ole koskaan arvostettu, vaikka hän on lahjakas niin musiikissa kuin monessa muussakin taiteessa. Erikiä pelätään ja inhotaan. Hän asettuu asumaan Pariisin oopperatalon kellareiden alapuolelle ja saa ihmiset uskomaan, että oopperassa kummittelee. Erik rakastuu orpotyttö Christineen ja opettaa häntä laulamaan. Christinen lapsuudenystävä ja ihastus astuu kuvioihin mukaan ja näin Christine on vaikean päätöksen edessä. 


Matka-ajankohta ja hinta

9.-14.4.2020 (to-ti) 595 €/hlö

Hintaan sisältyy

 • laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla 
 • bussikuljetukset Lieksa-Tartto-Lieksa, oma suomalainen bussi mukana koko matkan ajan
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Draakon 
 • hotelliaamiaiset 
 • muut matkaohjelman mukaiset ateriat: brunssi ruokajuomineen laivalla menomatkalla, 1 x illallinen, 2 x lounas, 1 x kevyt lounas, buffetillallinen ruokajuomineen laivalla paluumatkalla 
 • matkaohjelman mukaiset retket: Tarton kiertoajelu ja vierailu Paavalin kirkossa, vierailu Viron kansallismuseossa, viininmaistajaiset Pöltsamaan vanhan linnan kellarissa 
 • suomenkielisen oppaan palvelut Virossa kuljetuksilla ja retkillä 

Lisämaksusta

 • yhden hengen huonelisä 185 € (yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone)
 • permantolippu Oopperan kummitus -musikaaliin lauantaina 11.4., hinta 45 €/hlö (varattava etukäteen)
 • matkavakuutus (suosittelemme kaikille matkustajille)
 • muut ateriat ja mahdolliset lisäpalvelut

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Varaa matkasi tästä!

09.04.2020 - 14.04.2020
595 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hyvä tietää: 
Hotellit: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?