Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:

Helsinki - Dubrovnik AY 1835 klo 16.50–18.55
Dubrovnik - Helsinki AY 1836 klo 19.45–23.45

Keskiviikko 15.9. / lento Helsinki – Dubrovnik, Shkodra/Montenegro (matka n. 4 h) (lounas, illallinen)
Finnairin reittilento Helsingistä Kroatian Dubrovnikiin, jossa suomenkielinen opas on ryhmää vastassa. Matka jatkuu bussilla Montenegroon ja edelleen Albanian puolelle, rajan läheisyydessä olevaan Shkodraan. Matka taittuu osittain merimaisemissa. Matkan varrella nautitaan lounas.Shokdra on Albanian roomalaiskatolinen keskus ja yksi Albanian vanhimmista kaupungeista, perustettu 300-luvulla ennen ajanlaskun alkua. Shkodra-järvi on Balkanin alueen suurin ja alueella sijaitsee Etelä-Euroopan laajimpia makea vesisuoalueita. Samalla alueella sijaitsee myös Euroopan suurin lintureservaatti, joka on Euroopan pelikaanien viimeinen asuinpaikka. Shkodrassa tehdään lyhyt kierros ja majoitutaan hotelliin. Illallinen hotellissa.   

Torstai 16.9. / Albania. Shkodra – Durres (matka n. 2 h) – Berat (matka n. 1,5 h) (lounas)
Aamiainen hotellissa. Matka jatkuu bussilla Albanian kuuluisaan rantalomakohteeseen, Durresiin.Matkalla nähdään vuonna 1966 löydetty amfiteatteri. Durres on Albanian vanhin kaupunki ja suurin satamakaupunki sekä Albanian kuuluisin rantalomakohde, johon monivaiheinen historia on jättänyt jälkensä. Lounas nautitaan Durresissa, jonka jälkeen matkataan ”tuhannen ikkunan kaupunkiin” Beratiin. Kaupunki on yksi Albanian museokaupungeista ja tunnettu myös oliiviöljystään. Beratissa tutustuminen mäellä olevaan linnaan (kiipeämistä) ja mielenkiintoiseen ikonitaiteilija Onufrin museoon sekä vanhaan kaupunkiin. Berat on myös UNESCOn maailmanperintökohde. Majoittuminen hotelliin. 

Perjantai 17.9. / Berat – Vlora (Albania) (matka n.  3 h) (illallinen)Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kiertomatka jatkuu kohti Albanian rivieraa ja Vloran merenrantakaupunkia. Matkan varrella tutustuminen kansallispuistossa olevaan Albanian suurimpaan Karavastan laguuniin, joka on yksi Välimeren suurimmista. Alueen pinta-ala on 45 km². Laguunin alueella on välimerellistä kasvistoa ja lukemattomien harvinaisten vesilintujen, kuten pelikaanien, pesimäpaikkoja.Matka jatkuu Vloraan, jossa lyhyt bussikierros. Vlora on Albanian vanhimpia kaupunkeja. Paikka oli kreikkalainen siirtokunta jo 500-luvulla ennen ajanlaskumme alkua. Aikojen kuluessa alueella on ollut hyvin jännittävä historia ja se on monta kertaa vaihtanut omistajaa, jopa Neuvostoliitto uhkasi miehittää kaupungin. Vastapäätä sijaitsee Sazan-saari, jossa oli Neuvostoliiton sukellusvenetukikohta. Kaupunki oli itsenäisen Albanian ensimmäinen pääkaupunki 1912. Vlora on satamakaupunki ja turismista on tullut myös merkittävä tekijä. Kaupungissa on Välimeren tunnelmaa, leveitä bulevardeja, joita ympäröivät palmupuut. Vloran lahti on Adrian meren pisin (19 km) ja myös syvin. Majoittuminen ja illallinen hotellissa.                           

Lauantai 18.9. / Vlora, retki Sazan saarelle ja Karabunun niemimaalle (lounas, illallinen) Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä laivaretki Sazan saarelle ja Karabunun niemimaalle. Lounas retken aikana. Sazan saari sijaitsee Adrian ja Joonian merten kohtauspaikassa kattaen 5,7 km² alueen, ja se oli suljettu sotilaallinen tukikohta aina vuoteen 2016 saakka. Saarella ei ole vakituista asutusta, ja sillä on suuri merkitys alueen historiassa. Paluu hotelliin ja iltapäivä vapaa vaikkapa rantalomailuun ja lepoa varten. Illallinen hotellissa.

Sunnuntai 19.9. / Vlora-Tirana (matka n.  3 h), Ardenican luostari (illallinen)Aamiainen hotellissa. Lähtö paluumatkalle Tiranaan, matkan varrella tutustuminen mielenkiintoiseen Ardenican luostariin. Tämä ortodoksiluostari sijaitsee vuorella, jonka vanhin osa Pyhän Kolminaisuuden kirkko on perustettu jo 1100-luvulla. Luostari säilyi lähes koskemattomana Hoxhan diktatuurin aikana ja oli suljettuna noin 30 vuoden ajan. Nyt luostari on pyhiinvaelluspaikka ja luostaria hoitaa viisi munkkia. Bysantin aikana 1200-luvun lopussa valmistuivat luostarin muut osat kiitokseksi voitosta Beratin piirityksestä. Luostarissa solmi avioliiton Albanian kansallissankari Skanderbeg. Vuorelta avautuvat myös upeat näkymät. Luostarissa opastettu kierros, jonka jälkeen jatketaan kohti Tiranaa. Majoittuminen. Illallinen keskustassa olevassa Taiwan Centerissä.

Maanantai 20.9. / Tirana, kaupunkikiertoajelu (lounas)
Aamiainen hotellissa. Bussikuljetus keskustaan ja Tiranan kaupunkikiertoajelu, jonka aikana nähdään mm. Ethem Beu-moskeija, Kellotorni, pyramidi ja kommunismin aikana suljettu ”blokkialue”, jossa kävelykierros. Alue oli suljettu paikallisilta asukkailta ja yleisöltä 50 vuoden ajan ja se oli kommunistijohtajien asuinalue viheralueineen. Lounas retken aikana. Ilta vapaa.

Tiistai 21.9. / Tirana – Kruja (matka n. 1 h) – Petrovacia/Montenegro (matka n.  4 h) (illallinen)
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen aloitetaan paluumatka takaisin Montenegroon. Matkan varrella pysähdytään vielä noin tunnin ajomatkan päässä Krujassa, sankarten kaupungissa. Kruja on näkemisen arvoinen jo pelkän näköalan takia. Krujassa tutustuminen Scanderbegin museoon ja vanhaan basaariin. Matka jatkuu Krujasta kohti Montenegroa ja kaunista Petrovacia. Majoittuminen ja illallinen hotellissa. 

Keskiviikko 22.9. / Petrovac/Montenegro – Dubrovnik (matka n. 3 h), Dubrovnik – Helsinki (lounas)
Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vapaata aikaa omalle ohjelmalle vaikkapa omatoimiselle tutustumiselle Petrovaciin tai syyskesän rantaelämästä nauttimiselle. Iltapäivällä lähtö kohti Dubrovnikin lentokenttää.  Matkan varrella pysähdytään luonnonkauniin Kotorin lahden Kotorin kaupungissa, jossa nautitaan myöhäinen lounas ja tehdään kävelykierros ihastuttavassa vanhassa kaupungissa. Matka jatkuu lentokentälle, josta Finnairin iltalento Helsinkiin.  

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »