Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelmaehdotus ryhmälle

Parhaat ryhmämatkat alkavat meiltä! Lennot/laivat ym. kuljetukset, majoituksen, retket, ruokailut jne. suunnittelemme ja varaamme ryhmänne toiveiden mukaisesti, haluamallenne ajankohdalle. Pyydä meiltä tarjous! ryhmat(a)matka-agentit.fi tai soita puh. 010 321 2800.


1. päivä Marsaxxlok-Blue Grotto-satamaristeily-Sliema 

Lento Helsingistä Maltalle. Lentokentältä suunnataan Marsaxxlokkin kalastajakylään saaren kaakkoisrannikolle. Marsaxlokk on edelleen saaren tärkein kalastajasatama, tärkeimpiä täällä pyydystettäviä kalalajeja ovat mm. tonnikalat, miekkakalat ja kultamakrillit. Rannalla kalastajat selvittelevät verkkojaan ja turistit tutustuvat markkinakojujen tarjontaan. Lounas kalasatamassa, jonka jälkeen jälkeen matka jatkuu hienoon luonnonnähtävyyteen Siniseen luolaan eli Blue Grottoon. Blue Grotto on iso kalkkikiviluola rannikolla Qrendin kaupungin eteläpuolella. Nimenomaan aamuisin merivesi kimaltelee turkoosin kaikissa väreissä luolan edustalla. Nähtävyyttä jonkin aikaa ihailtuamme, matka jatkuu vihdoin kohti Sliemaa, josta käsin tehdään satamaristeily historialliseen satamaan. Retkellä nähdään mereltä käsin Unescon maailmanperintölistaan kuuluvan pääkaupunki Vallettan panoraama sekä Maltan kaksi luonnonsatamaa Marsamxetto ja Grand Harbour, jotka sijaitsevat Vallettan molemmin puolin. Retkellä nähdään myös historiallisia linnoituksia ja kapeita merenlahtia, jotka näkyvät parhaiten mereltä käsin. Risteilyn jälkeen kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Ilta vapaa. 

2. päivä Vallettan kaupunkikierros

Aamiainen hotellissa. Oppaan johdolla lähtö hotellista kohti Vallettaa, jossa tehdään kokopäivän retki Vallettan historiallisilla kaduilla, aukioilla sekä käydään näköalapaikalla. Retken aikana lounas. Nimensä Vallettan kaupunki on saanut Maltan ritarikunnan suurmestarin, Jean de la Vallettin mukaan. Valletta on tunnettu linnoituksistaan, palatseistaan (mm. Suurmestarin palatsi 1500-luvun loppupuolelta), kirkoistaan sekä mm. barokkiarkkitehtuurin aarteista. Oman lisänsä kaupungin viehättävyyteen antavat myös Vallettan tunnelmalliset sivukujat sekä upeat näkymät kaupungin näköalapaikoilta. 
Kierroksen aikana koetaan Maltan värikästä historiaa Malta Experience -multimediashown muodossa sekä vieraillaan 1500-luvun loppupuolelta olevassa Suurmestarin palatsissa ja Pyhän Johanneksen rinnakkaiskatedraalissa, jossa on kaksi italialaisen taidemaalari Caravaggion kuuluisinta maalausta. Ilta vapaa.  

3. päivä Gozon saari 

Aamiainen hotellissa. Kokopäivän retki naapurisaarelle, luontoelämysten Gozolle, retkeen sisältyy lounas ruokajuomineen. Gozon saari sijaitsee 25 minuutin lauttamatkan päässä pääsaari Maltalta. Elämänmeno Gozolla on verkkaisempaa ja saari on vehreämpi kuin pääsaari. Pienestä koostaan huolimatta Gozolla on historiallisia nähtävyyksiä ja upeaa luontoa. Gozolla suunnataan ensin koillisrannikolle Ramla il-Hamraan, joka tunnetaan punahiekkaisesta uimarannastaan sekä luolasta, jossa perimätiedon mukaan Homeroksen Odysseys asui vuosia Calypso-neidon kanssa. Retkeen sisältyy tutustuminen Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuviin, yli 6000 vuotta vanhoihin Ggantija-temppeleihin, jotka sijaitsevat Zaghran kylässä. Nämä temppelit ovat maailman vanhin pystyssä oleva esihistoriallinen rakennelma, Egyptin pyramidit ovat lähes 1000 vuotta nuorempia! Retkellä tutustaan myös saaren pääkaupunkiin Victoriaan, joka on tunnettu vaikuttavan isosta linnoituksestaan. Lounas nautitaan Xlendin kylässä. Lounaan jälkeen pysähdys Dwejrassa, jossa ihaillaan Sinistä ikkunaa (Azur Window). Tämä kalkkikivinen luonnonmuodostelma koostuu sisäjärvestä, kalliohalkeamasta sekä ikkunasta jonka aallot ovat kaivertaneet kallioon vuosituhansien aikana. Gozolla on myös hyvä mahdollisuus ostaa alueella tuotettuja ja kuuluja villatuotteita ja vaikkapa uudelleen muotiin tullutta kaunista pitsiä, joka valmistetaan perinteisellä tavalla. Ilta vapaa. 

4. päivä vapaapäivä

Aamiainen hotellissa. Vapaapäivä tutustua kaupungin kulttuuritarjontaan ja ostosmahdollisuuksiin omin päin oppaamme neuvojen avustamana tai vain rentoutua hotellin uima-altailla ja rannalla. Yhteinen illallinen hotellissa.

5. päivä 

Aikainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kuljetus lentokentälle ja paluulento takaisin Helsinkiin, jonne saavutaan iltapäivällä. 

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi! ryhmat(at)matka-agentit.fi

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »