Matkaohjelmaehdotus ryhmälle

Parhaat ryhmämatkat alkavat meiltä! Lennot/laivat ym. kuljetukset, majoituksen, retket, ruokailut jne. suunnittelemme ja varaamme ryhmänne toiveiden mukaisesti, haluamallenne ajankohdalle. Pyydä meiltä tarjous! ryhmat(a)matka-agentit.fi tai soita puh. 010 321 2800.


1. päivä Helsinki-Nizza

Lento Helsingistä Nizzaan, perillä suomenkielinen opas ja bussi vastassa. Lentokentältä ajetaan hotelliin, jonne jätetään matkatavarat säilytykseen ja lähdetään oppaan kanssa tutustumaan Nizzan vanhaan kaupunkiin kävellen. Tervetulolounas, jonka jälkeen tutustutaan paremmin Nizzan vanhaan kaupunkiin. Kapeine, varjoisine kujineen, viihtyisine aukioineen, värikkäine markkinoineen, barokkikirkkoineen ja pastellisävyisine rakennuksineen Nizzan vanhakaupunki näyttää ja tuntuu paljolti siltä mitä se oli noin kaksi vuosisataa sitten. Vanhassa kaupungissa tutustutaan sen merkittäviin rakennuksiin, jotka kertovat Nizzan vaiherikkaasta historiasta. Vanhan kaupungin kierroksen aikana nähdään mm. Cours Saleya, vanhan kaupungin keskus. Tunnelma on rento, mutta 1700-luvulla Cours Saleya oli ainoastaan kaikkein äveriäimpien asukkaiden kohtaamispaikka. Chapelle de la Miséricorde pohjoispuolella on osoitus Cours Saleyan arvovallasta. Se on rakennettu vuonna 1740 ja sitä pidetään barokkiarkkitehtuurin mestariteoksena. Sisältä löytyy freskoja ja kultauksia. Kierroksen jälkeen paluu hotelliin, jossa majoittuminen. Ilta vapaata. 

2. päivä Nizza-Eze 

Aamiainen hotellissa. Aamupäivä vapaata tai ryhmä voi yhdessä vierailla omatoimisesti vehreällä Nizzan kukkulalla. Castle Hill oli Phocaean kreikkalaisten valitsema paikka, johon he perustivat Nizzan kaupungin. Linnankukkulalta löytyy vain muutamia seinän osia, joita on jäljellä linnoituksesta antiikin kaupungin kreikkalaisesta alkuperästä ja ensimmäisestä keskiaikaisesta kaupungista. Nykyinen "Castle Hill" on tänään kasvitieteellinen puutarha ja yhdistetty puisto, ainutlaatuisine näköaloineen Nizzaan ja sen ympäristöön. Puistosta löytyy myös keinotekoinen vesiputous, vanhan tuomiokirkon jäännökset 1100-luvulta, mosaiikkijalkakäytävät... Kukkulalle pääsee ilmaiseksi hissillä (rue des Ponchettes lähellä Cours Saleya) tai jalkaisin Rossetti-kadun päästä. Omatoimisen lounaan jälkeen iltapäivällä lähdetään Fragonardin hajuvesitehtaalle Ezeen. Fragonard on valmistanut parfyymejä, kosmetiikkaa ja saippuoita vuodesta 1782. Vierailun aikana pääsee näkemään parfyymituotannon eri vaiheita ja vierailemaan tehtaanmyymälässä. Vierailun jälkeen vieraillaan Ezen keskiaikaisessa kylässä, joka kohoaa kuin kotkan pesä kapealla kallionkielekkeellä Välimeren ylle. Vuorten ja meren rajalla Eze levittäytyy kolmelle rantatielle, cornichelle. Grande cornichen luontoalueen korkein kohta on 675 m korkeudella ja sieltä aukeaa ainutlaatuinen näkymä Välimerelle ja Ranskan Rivieralle. Vanhan linnoituskylän kruununa kapean kalliokukkulan huipulla ovat 1100-luvun linnoituksen rauniot. Linnoituksessa on nykyisin tunnettu Jardin Exotique, eksoottinen kaktuspuutarha ja huipulta on hieno näköala rannikolle. Eze on aina koonnut käsityöläisiä ja taiteilijoita. Puunkaivertajat, raudantakojat ja lasinpuhaltajat työskentelevät kansainvälisesti tunnettujen taidemaalarien naapureina. Takaisin hotellilla ollaan illan suussa. Vapaa-aikaa illalliselle. 

3. päivä Monaco, Monte Carlo 

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen suunnataan kohti Monacon ruhtinaskuntaa, joka sijaitsee 20 km koilliseen Nizzasta. Monaco on maailman toiseksi pienin valtio Vatikaanin jälkeen. Ruhtinaan palatsi, Monacon merimuseo, Vaubanin linnoitus, kapeat kujat ja talojen värikkäät julkisivut jäävät 1500-luvulta säilyneen kaupunginmuurin suojaan. Ajamme kierroksen kuulua formulareittiä, joka kulkee kauniin huvipursisataman ja Monte Carlon kasinon kautta. Samalla reitillä sijaitsevat myös elegantit Hotel de Paris ja Hotel Hermitage. Lounas Monacossa, jonka jälkeen jatketaan matkaa Monacossa sijaitsevaan Japanilaiseen puutarhaan. Tämä yllättävä 7000 m2 puisto on aito taideteos, Japanilainen puutarha kunnioittaa tiukimpiakin Zenin periaatteita. Poikkeuksellinen puisto, joka on kävelymatkan päässä kaupungissa. Tällä puutarhalla on koskettava ilmapiiri, ja siellä yhdistyvät harmonisesti kivi, vesi ja kasvillisuus. Illaksi paluu Nizzaan.   

4. päivä Antibes-Cannes-St. Paul de Vence 

Aamiainen hotellissa. Päivän retki alkaa vierailulla Antibesin Picasso-museossa, josta matka jatkuu kohti Cannesia. Cannes on tunnettu vuosittaisista filmifestivaaleistaan. Festivaalipalatsin luona maahan on painettu useiden näyttelijöiden kädenjälkiä, jotka ovat ottaneet osaa filmifestivaaleihin vuosien saatossa. Cannesin vanhassa kaupungissa ja sen tunnetussa Suquet’ssa voit nauttia tunnelmasta. Pääset sinne kävelemällä jyrkkiä teitä tai viehättäviä portaita pitkin. Tutustu Castresin museoon, näe kukkulalla sijaitseva neliötorni, muurit ja uskonnolliset rakennukset ja ihastele kaunista näkymää, joka avautuu vanhasta kaupungista alas Cannesin satamaan, Croisette -rantakadulle, Lerins -saarille ja Cannesin lahdelle. Vanhankaupungin juurella sijaitsee Forvillen markkinat ja sitä ympäröi monia liikkeitä, kuten lihakaupat, kalakauppiaat, leipomot, viinikaupat jne. Cannesin etuna on, että siihen voi tutustua kokonaan kävellen. Hotellit, Suquet -kukkula, jossa vanhakaupunki sijaitsee, Croisette-rantakatu ravintoloineen, luksushotelleineen ja -liikkeineen, Rue d’Antibes, josta löytyy edullisempia liikkeitä, Festivaalipalatsi ja sen kuuluisat portaat sijaitsevat kaikki lähellä toisiaan. Yhteisen lounaan jälkeen matka jatkuu St. Pauliin, jossa päästään ihailemaan Välimeren rannan lisäksi myös aivan Ranskan Rivieran takana nousevia merialppeja. Saint-Paul-de-Vence on yksi kauneimmista keskiaikaisista kaupungeista Etelä-Ranskassa. Kaupunki on rakennettu kukkulalle, 1500-luvulla rakennettujen muurien suojaan. Ylhäältä avautuvat näkymät ympäröivään Vencen laaksoon tiilikattoisine taloineen, palmuineen, sypresseineen ja appelsiinipuineen. Kukkulan alapuolella sijaitsee Cafe de la Place, joka on paikallisten kokoontumispaikka. 1500-1700-luvuilla St-Paul-de-Vence eli kukoistustaan, suurin osa tämän ajan rakennuksista on säilynyt. 1920-luvulla lukuisat taiteilijat vetäytyivät Pariisin hälinästä kukkulan rauhaan maalaamaan (Matisse, Renoir, Signac, Modigliani...). Venäjällä syntynyt Marc Chagall oli St. Paulin tunnetuin taiteilija-asukas, hänet on sinne myös haudattu. Yhä tänäkin päivänä pittoreski St-Paul-de-Vence houkuttelee taiteilijoita, ja kaupungista löytyykin runsaasti houkuttelevia gallerioita, ateljeita ja käsityöputiikkeja. Ilta vapaa.

5. päivä Nizzassa  

Aamiainen hotellissa. Päivä on vapaa omia löytöretkiä varten. Valinta on vaikea - kenties rantapäivä Välimeren aalloilla, ostospäivä tavaratalojen ja ostoskatujen vilskeessä vai sittenkin museoon? Nizzassa onkin runsaasti mielenkiintoisia museoita ja taidegallerioita, museoiden määrää mitattaessa Nizza häviää Ranskassa vain Pariisille. Kansainvälisesti tunnetuimpia museoita ovat mm. Chagall- ja Matisse-museot sekä nykytaiteen museo MAMAC. Yhteinen illallinen.  

6. päivä Nizza-Cap Ferrat-Helsinki  

Aamiainen hotellissa. Uloskirjautuminen hotellista puoleen päivää mennessä. Aikaa viimeisiin ostoksiin ja omatoimiseen lounaaseen. Iltapäivällä lähtö bussilla Cap Ferratin niemelle, jossa tutustuminen Ephrussi de Rotschildin kartanoon ja puutarhaan. Cap Ferratin niemi on täynnä eurooppalaisten aristokraattien ja kansainvälisten miljonäärien luksushuviloita ja sitä pidetään maailman toiseksi kalleimpana asuinpaikkana heti Monacon jälkeen. Cap Ferrat’in niemeltä on hurmaavat näköalat Villefranchen ja Beaulieun merenlahtiin. Huviloita täällä ovat omistaneet mm. Belgian kuningas Leopold II, paronitar de Rothschild, Charlie Chaplin, Somerset Maugham, Jean Cocteau ja Elizabeth Taylor. Vierailun jälkeen matka jatkuu kohti Nizzan lentokenttää, josta paluulento takaisin Helsinkiin.

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi! ryhmat(at)matka-agentit.fi

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »