Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Reseprogram

Flygtidtabell Finnair

Helsingfors-Budapest AY 1251 kl. 09.35-10.55

Budapest-Helsingfors AY 1256 kl. 19.00-22.20


Tisdag 14.5.2019

Busstransport till flygplatsen mot tilläggsavgift från Lovisa via Borgå.

Finnairs ruttflyg till Budapest kl. 9.35-10.55. Rundturen börjar från flygfältet med svenskspråkig guide. Första anhalt är Gellért-berget med en storslagen utsikt från Citadella-terassen utöver hela stan. Här görs ett kort stopp så man hinner fotografera. Färden går vidare till den äldre delen av staden, till Slottshöjden och kungliga palatset i Buda, där man mot tilläggsavgift kan besöka Fiskarbastionen och Mattias-kyrkan. Härifrån fortsätter turen över Donau till Pest, där vi ser de vackraste platserna och viktigaste sevärdheterna i Budapest, inkluderande ett stopp vid den berömda Hjältarnas torg och stadsparken. Därifrån fortsätter färden längs den vackra Andrássy-avenyn och passerar betydande sevärdheter, såsom Operahuset och St Stephans-basilikan.Under rundturen intas lunch i en lokal restaurang. På eftermiddagen blir det incheckning på hotell Ibis Budapest Centrum, som namnet säger, i centrum av staden.

Onsdag 15.5.2019

Frukost på hotellet. Efter frukosten guidad utfärd till konstnärsstaden Szentendre. Szentendre är en pittoresk småstad på cirka 20 kilometers avstånd från Budapest. I konstnärsstaden råder en Medelhavsatmosfär där det är lätt att skaka av sig storstadens larm och stök. Vi besöker det berömda Marsipanmuseet, där vi bekantar oss med marsipanframställningen: besökarna får pröva på att göra en egen marsipanfigur. En lätt lunch – fylld croissant, kaka och kaffe i det berömda Szamos Caféet. Efter lunchen finns ännu tid för en liten promenad eller besök i något av Szentendres många små konstgallerier eller caféer.

Torsdag 16.5.2019                                 

Frukost på hotellet. På förmiddagen åker vi till vindistriktet i Buda och Hernyák vingård i Etyek. Buda vindistrikt ligger cirka 25 kilometer väster om Budapest. Här finns en gammal vinframställningstradition. Kalksten och mineralrik jordmån samt ett speciellt klimat ger det torra vinet härifrån en unik arom.Familjen Hernyáks vingård befinner sig i en vacker miljö på en gammal kulle (Old Hill – Öreghegy). Besökarna får höra om vinet och framställningsmetoderna direkt av tillverkaren, man bekantar sig med vinkällaren och framställningsteknologin samt smakar på det lokala Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Olaszrizling och Pinot Noir-vinerna. Vinprovningen sker i vinkällaren.Lunchen avnjuts i den stämningsfulla vinstugan.

Fredag 17.5.2019

Frukost på hotellet.  Under dagen kan man på egen hand njuta av stadens utbud: ett ypperligt tillfälle att besöka någon av de historiska badinrättningarna, njuta av konsten i gallerierna och museerna i stan, eller bara sitta ner och insupa den lokala atmosfären vid något gatucafé. På några minuters gångavstånd från hotellet, vid Váci-gatan, finns ett mångsidigt utbud för shopping.Den sista kvällen firas med en avskedsmiddag under en kryssning på Donau. Middagen börjar med en välkomstskål och under middagen serveras också vin och öl samt kaffe.Donaus drottning – staden Budapests panorama har fogats till UNESCO:s lista över världsarv. Donaus stränder avspeglar olika historiska eror i Budapest. Den ungerska huvudstaden har en av världens vackraste stadsvyer, speciellt i kvällsbelysning.Bussen tar oss till hamnen där den 2,5 timmar långa Donau-kryssningen startar. Under båtfärden kan man beundra utsikten mot slottshöjden och andra historiska byggnader medan det spelas lätt klassisk bakgrundsmusik. Guiden presenterar också staden för intresserade under kryssningen. Efteråt ordnas transport till hotellet.

Lördag 18.5.2019

Frukost på hotellet. Efter frukosten checkar vi ut. Dagen fortsätter med besök i den gamla saluhallen. Den stod klar i slutet av 1800-talet och är en av Europas största och vackraste saluhallar. Över 180 försäljningsbås finns under taket som är beklätt med Zsolnay-kakel. Här inhandlar budapestborna fortfarande sina dagliga livsmedel. Det blir litet fritid för sista-minuten souvenirinköp.Färden fortsätter till Gödöllö, kejsarinnan Elisabeths (Sissis) palats. Det här kejserliga palatset är det största barockpalatset i Ungern och näststörsta i hela världen efter Versailles. Palatset är berömt för sitt enastående förflutna samt för arkitekturen. Det uppfördes av greve Antal Grassalkovich, Ungerns högst värderade adelsman under 1700-talet.Palatset är byggt i centrum av Gödöllö och representerar sin tids adliga livsstil. Den stora Salen är praktfull i guld och vitt, rummen är prydda med väggmålningar och badinrättningen samt orangeriet är beklädda med marmor. Palatset har en egen ridsal, barock-teater och en bedårande park. Senare var palatset en omtyckt plats att komma till under somrarna för kejsar Franz Josef och kejsarinnan Sissi. Efter att ha grundligt renoverats öppnades palatset för allmänheten år 1996. I Gödöllö intas lunch innan avfärden till flygfältet. Finnairs ruttflyg till Helsingfors och busstransport till Lovisa via Borgå mot tilläggsavgift.

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »