Östnylands läsarresa- Upplev våren i Krakow

Upplev våren i Kraków
Kraków, den tidigare huvudstaden i Polen, är en fängslande blandning av kultur och gammal historia, romantik och vacker arkitektur. Den unika atmosfären skapas av de vackra, gamla adelspalatsen, det ståtliga kungliga slottet Wawel på sin kulle, den eldsprutande draken, de otaliga kyrkobyggnaderna, de livliga affärsgatorna och de tjusiga källarrestaurangerna.
Kraków undkom nästan oskadat från andra världskriget och stadens centrum finns på Unescos lista över världsarv. Stadens livliga historia sträcker sig i århundraden bakåt i tiden: på 1200-talet bedrevs handel på torget i centrum och det polska kungarna har hållit sitt hov i Wawels slott. Det finns flera historiska byggnader, monument och konstskatter i Kraków än på någon annan plats i Polen. Kraków är också känd för sin ungdomliga atmosfär, som skapas av de studerande i universitetsstaden. Den gamla staden tystnar inte ens på kvällen. Kraków är mycket levande trots sina många historiska sevärdheter. Den judiska stadsdelen, Kazimierz, var i århundraden kulturellt och religiöst centrum för judarna i Kraków. Stadsdelen klarade sig också utan större skador i andra världskrigets turbulens.
En representant för tidningen Östnyland följer med på resan.


Tidpunkt och pris för resan:

15.-19.5.2018 (ti-lö) 760 €/hlö

Tillägg för enkelrum 210€. Ensamresande bör boka enkelrum.
Busstransport till och från flygfältet Lovisa (kl 05.20)-Borgå (kl 05.50) -Söderkulla (kl 06.10)-H:fors Vanda mot tilläggsavgift 35€/person. Bör bokas och betalas på förhand.
Tilläggsavgift 75€/person för tur 17.5 till Auschwitz-Birkenau koncentrationslägermuseet. Turen bör bokas och betalas på förhand i Finland. Det krävs minst femton (15) deltagare för att turen förverkligas. 

I priset ingår:

  • Finnairs ruttflyg Helsingfors-Kraków-Helsingfors i turistklass
  • flygbagage/person 1x23 kg och 1x8 kg (handbagage)
  • busstransport med svenskspråkig guide från flygplatsen till centrum 15.5
  • busstransport (utan guide)från hotellet till flygplatsen i Kraków
  • stadsrundtur med lokal, svenskspråkig guide. Under turen bekantar vi oss med Wawel –slottets katedral, Jagiello universitetet och Maria-kyrkan. Vi besöker också saltgruvan i Wieliczka och gör en vandring till fots i Kazimierz inkludernade besök i synagogan och Schindlers fabrik.
  • hotellinkvartering i dubbelrum, standard-klass
  • hotellfrukost, 2 luncher och 1 middag, Kraków

Busstransport till och från flygfältet Lovisa-Borgå-Söderkulla-H:fors Vanda mot tilläggsavgift 35€/person. Bör bokas och betalas på förhand.

Tilläggsavgift 75€/person för tur 17.5 till Auschwitz-Birkenau koncentrationslägermuseet. Turen bör bokas och betalas på förhand i Finland. Det krävs minst femton (15) deltagare för att turen förverkligas.

 

Varaa matkasi tästä!

15.05.2018 - 19.05.2018
760 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hotellit: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?

Kaupunkilomat

Amsterdam

3 vrk alk. 360 €/hlö

Kaupunkilomat

Praha

2 vrk alk. 210 €/hlö

Kaupunkilomat

Bangkok

7 vrk alk. 946 €/hlö