Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Reseprogram

Flygtidtabell Finnair:

2.12 Helsingfors-Wien AY 1471 kl. 8.30-10.00
4.12 Wien-Helsingfors AY 1476 kl. 19.15-22.40


Måndag 2.12.2019

Busstransport från Lovisa via Borgå till flygstationen mot tilläggsavgift (40 €/person).
Finnairs ruttflyg till Wien kl. 8.30-10.00. Busstransport till centrum och rundtur under vilken vi bekantar oss med den vackra staden och dess viktigaste sevärdheter. Under rundturen ser vi bland annat de stiliga byggnaderna vid Ringstrasse (Ring-gatan), Statsoperan, Parlamentet, vinterpalatset Hofburg, universitetet, Rådhuset, Belvedere barockslott, vi stannar för att beskåda det skojiga Hundertwasser-huset och kör givetvis också förbi det stiliga Schönbrunn-slottet. Välkomstlunchen intar vi i den anrika Augustinerkeller källarrestaurangen i centrum av gamla Wien. Efter lunchen transport till hotellet för incheckning.

Tisdag 3.12.2019

Hotellfrukost. Bussen tar oss till den berömda Christkindl Markt, julmarknaden, där det finns både saker till salu, ätbart och drickbart samt mycket att se. På det sagolika torget framför Rådhuset kommer man snabbt i julstämning och här smakar vi tillsammans på den varma julglöggen! I dagens program ingår också en rundvandring i stadens gamla centrum, där man utifrån ser operahuset och Stephanskirche. Det blir också tid för shopping längs den berömda gågatan, Kärtner Strasse. Gemensam lunch i restaurang i stadens centrum. Därefter transport tillbaks till hotellet.
Kvällen firas i musikens tecken i Sankt Peterskyrkan, som är en av de vackraste barockkyrkorna i Wien. I adventskonserten får vi höra musik av Vivaldi, Mozart, Schubert, Bach och Beethoven. Bussen tar oss till och från kyrkan, men den kommer inte ända fram till kyrkan.

Onsdag 4.12.2019

Hotellfrukost. Avfärd till grannlandet Slovakien och dess huvudstad Bratislava. Under rundturen ser vi de viktigaste sevärdheterna i staden, som ligger på Donaus strand och får höra om dess historia och dagsläge. Under rundturen besöker vi också slottskullen varifrån vi kan blicka ner över staden. Under promenadturen bekantar vi oss med den gamla stadsdelen och besöker julmarknaden. Turen avslutas med lunch i en lokal restaurang där vi serveras traditionell slovakisk mat som serveras med öl. Efter lunchen åker vi tillbaks till Österrike och flygstationen i Wien, cirka 45 minuters väg från Bratislava. Finnairs ruttflyg till Helsingfors kl. 19.15-22.40. Busstransport till Borgå-Lovisa mot tilläggsavgift.

Resan lämpar sig inte för rörelsehämmade (varken hotellet eller transporterna är handikappanpassade och flera promenadturer företas).

Allmänna villkor för paketresor tillämpas liksom Suomen Matka-Agentit OY:s (Finlands reseagenter) specialvillkor.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »