Pääsiäismatka Etelä-Viron erikoisuuksia

Matkalla yövytään Viron toiseksi suurimmassa kaupungissa Tartossa, joka on vanha  hansakaupunki. Tarttoa  pidetään Viron kulttuurin ja sivistyksen pääkaupunkina, ja kaupungissa toimiikin mm. Viron vanhin ja suurin yliopisto, vanhin vironkielinen teatteri Vanemuine, Viron opetusministeriö ja korkein oikeus. Muita tunnettuja nähtävyyksiä ovat mm. Toomemägi, Johanneksen kirkko, raatihuoneentori ja vanhat puutaloalueet. Raatihuoneentori on kaupungin keskipiste, jossa järjestetään vuosittain useita tapahtumia. Lisämaksusta on mahdollista tutustua Viron uuteen kansallismuseoon, joka avattiin syksyllä 2016. Kansallismuseo sijaitsee entisen Raadin lentotukikohdan ja Raadin kartanon alueella. 
Tartosta tehdään puolen päivän retki Setumaalle. Setukaiset ovat säilyttäneet vahvan yhteyden juuriinsa ja heillä on oma ainutlaatuinen elämäntapansa, kielensä ja pukeutumistyylinsä. Setukaiset asuttavat kaakkois-Viron ja luoteis-Venäjän rajamaita ja heidän kulttuurissaan löytyy vaikutteita niin idästä kuin lännestäkin. Setunaisten omaperäiset kansallispuvut ovat upeita ja hopeakoristeet, jotka kaikkien ketjujen ja kolikkojen kanssa voivat painaa jopa 6kg.  Setukaiset tunnetaan myös vanhasta moniäänisestä lauluperinteestään leelosta, joka on pysynyt elinvoimaisena sekä vanhojen että nuorten sukupolvien ansiosta. Leelo on otettu UNESCOn aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Retkellä "piipahdetaan" myös Venäjän puolella, ajetaan noin 3 kilometrin matka Saatsen saappaan läpi - ilman viisumia ja rajamuodollisuuksia!
Paluumatkalla Tallinnaan ajetaan Peipsi-järven rantamilla sijaistevien ns vanhauskoisten kylien läpi. Nämä vanhauskoiset ovat venäjää puhuvia ortodokseja, jotka saapuivat alueelle 1600-luvulla ja heitä lienee Virossa noin 15.000. Vieraillaan vielä Kuremäellä sijaitsevassa Pyhtitsan toimivassa nunnaluostarissa, joka on ainoa Moskovan patriarkaattiin kuuluva ortodoksinen nunnaluostari Virossa.

 


Matka-ajankohta ja hinta

30.3.-2.4.2018 (pe-ma) 295 €/hlö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 100 €. Yksin matkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy

  • laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki Viking XPRS:llä kansipaikalla
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset Virossa
  • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa hotelli Draakonissa
  • puolihoito: hotelliaamiaiset, 1 illallinen, 2 lounasta, 1 keittolounas
  • matkaohjelman mukaiset tutustumiskäynnit
  • suomenkielisen oppaan palvelut Tallinna- Tartto- Tallinna kuljetuksilla ja matkaohjelman mukaisilla retkillä

Varaa matkasi tästä!

30.03.2018 - 02.04.2018
295 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hotellit: 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä matkat?