Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:                    

Helsinki-Krakova AY 1161 klo 08.40-09.40
Krakova-Helsinki AY 1164 klo 22.10-01.05 (+1)

Torstai 9.4. Helsinki-Krakova, kävelykierros vanhassa kaupungissa (lounas)
Finnairin reittilento Helsingistä Krakovaan turistiluokassa klo 08.40-09.40. Suomenkielinen opas vastassa Krakovan kentällä, bussikuljetus hotelliin, jonne jätetään matkatavarat. Kävelykierros suomenkielisen oppaan kanssa vanhassa kaupungissa. Krakovan vanha kaupunki on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkialueita. Se on matkailijan kannalta myös käytännöllinen, sillä suurin osa kaduista on kokonaan rauhoitettuja liikenteeltä, joten rakennuksia ja nähtävyyksiä saa rauhassa ihailla kävellen. Vanhan kaupungin sydän on upea keskiaikainen tori. Kierroksella nähdään lisäksi mm. Jagiellon yliopisto ja Marian kirkko. Lounas, jonka jälkeen majoittuminen hotelliin. Loppupäivä vapaata.

Perjantai 10.4. vapaa aikaa tai lisämaksullinen retki kävelykierrokselle Wawelin linnaan (45 eur/hlö, kesto n. 3 t.)
Buffetaamiainen hotellissa, jonka jälkeen vapaata aikaa tutustua omin neuvoin Krakovan ihastuttavaan kaupunkiin ja sen pääsiäistoriin tai mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle Wawelin linnaan. 
Kävelyretki Wawelin linnaan (n. 3 t.), 45 €/hlö. Hintaan sisältyy kävelykierros suomenkielisen oppaan johdolla ja sisäänpääsymaksu katedraaliin.
Vanhan kaupungin läpi kulkee Kuninkaantie, joka johtaa Florianskin portilta Wawelin linnalle. Tätä katua pitkin Puolan kuninkaat aikoinaan kulkivat linnalle kruunattaviksi ja tuotiin myöhemmin haudattaviksi, vielä senkin jälkeen, kun hovi oli muuttanut Varsovaan 1500-luvun lopussa. Wawelin katedraalin alle onkin haudattu useita Puolan entisiä hallitsijoita. Wawelin kukkula on edelleen puolalaisille pyhä paikka ja renessanssityylinen Kuninkaanlinna yksi Krakovan tärkeimmistä nähtävyyksistä. Kierroksen aikana tutustutaan tähän mahtavaan linnaan ja sen alueella sijaitsevaan kruunajais- ja hautauskatedraaliin.
Loppupäivä vapaata. eur

Lauantai 11.4. Krakova tai lisämaksullinen retki Auschwitz-Birkenau keskitysleirimuseoon (80 eur/hlö)
Buffetaamiainen hotellissa. Vapaata aikaa tutustua omin neuvoin Krakovan ihastuttavaan kaupunkiin ja sen pääsiäistoriin tai mahdollisuus osallistua lisämaksulliselle retkelle vaikuttavaan keskitysleirimuseoon.Auschwitziin (80 eur/hlö). Keskitysleiri sijaitsee n. 70 km Krakovasta, ja se oli suurimpia keskitys- ja tuhoamisleirejä toisessa maailmansodassa. Paikalla nykyään sijaitseva Auschwitzin leirimuseo on yksi Puolan merkittävimmistä matkailukohteista, ja samalla sekä puolalaisten että juutalaisten kärsimyshistorian muistomerkki. Auschwitz-Birkenaun leirimuseo dokumentoi, säilyttää ja esittelee Auscwitzin eri leirien historiaa. Museo on ollut vuodesta 1979 Unescon maailmanperintölistalla. Museo koostuu Auschwitz I:n rakennuksista, joita saksalaiset eivät ehtineet hävittää, sekä Auschwitz II:n eli Birkenaun leirin jäänteistä. Jälkimmäisestä on yhä olemassa junalaiturit, joiden kautta miljoonat uhrit ajettiin kaasukammioihin.

Sunnuntai 12.4. Krakova vapaapäivä, lento Krakova-Helsinki
Buffetaamiainen hotellissa. Uloskirjautuminen hotellista puoleen päivään mennessä. Matkatavarat voi jättää hotelliin säilöön. Pääsiäissunnuntai on tärkeä pyhäpäivä ja retkikohteet sekä museot ja kaupat ovat pääosin suljettuja.Tänään voi tutustua omatoimisesti kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin. Illalla kuljetus hotellista lentokentälle, josta lento Helsinkiin klo 22.10.-01.05.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »