Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma

Lentoaikataulu

18.4. Helsinki - Praha AY 1221 klo 09.40-10.50
22.4. Praha - Helsinki AY 1224 klo 19.30-22.35


18.4. torstai  

Lento Helsingistä Finnairin reittilennolla Prahaan, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Kuljetus lentokentältä kaupunkiin, jossa Prahan kaupunkikierros. Kierroksella nähdään tätä upeaa kaupunkia vähän laajemminkin ja kuullaan sekä sen värikkäästä menneisyydestä että nykypäivästä. Prahan mahtavan linnan alueeseen tutustutaan kävelykierroksella, joka alkaa kuuluisan Strahovin luostarin pihalta. Tämä edelleenkin toiminnassa oleva premonstratenssiluostari perustettiin jo 1100-luvulla. Linnakukkulan näköalapaikalta avautuu upea näkymä yli Prahan kauniin keskustan ja Vltava-joen laakson. Matkan varrella ohitetaan Prahan kauneimmat palatsit mm. Cernínin palatsin, Loretan ja Schwarzenbergien palatsit sekä mahtava Pyhän Vituksen katedraali. Lounas, jonka jälkeen majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata aikaa.
Tervetulolounaan nautimme Prahan Linnan alueella. Iltapäivällä saapuminen hotelliin ja majoittuminen. Vapaa iltapäivä/ilta.

19.4. perjantai

Aamiainen hotellissa. Kävelyretki Prahan vanhassa kaupungissa. Kierros alkaa 1300-luvulla perustetusta Uudesta kaupungista. Václavin aukio on kuuluisa monista värikkäistä tapahtumista, joiden näyttämönä se on eri aikakausina ollut. Sinne ovat vyöryneet aikoinaan venäläisten tankit ja Kansallismuseon vierellä nuori opiskelija sytytti itsensä tuleen... Matkalla tutustutaan upeaan Kunnantaloon ja jatketaan Unescon suojelemalla alueella Vanhankaupungin aukiolle. Siellä sijaitsee Prahan kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja pienine symbolisoivine nukkeineen, Jan Hussin patsas, Tynin kirkko ja muut komeat rakennukset. Läheisessä juutalaiskorttelissa tutustutaan myös alueen menneisyyteen ja eri arkkitehtuurityyleihin. Retken aikana nautitaan tuopilliset tsekkiläistä olutta. Kierroksen jälkeen aikaa omiin löytöretkiin ja ostoksiin, paluu ominpäin hotelliin. 

20.4. lauantai – 21.4. sunnuntai

Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa tutustua omin päin Prahaan ja sen nähtävyyksiin, sekä tehdä tuliasostoksia.

22.4. maanantai

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja lähtö kokopäiväretkelle kohti Karlovy Varya. Karlovy Vary on Keski-Euroopan kauneimpia historiallisia kylpyläkaupunkeja, joka sijaitsee noin 130 km
Prahasta länteen (n. 2 tunnin ajomatka). Tässä arkkitehtuuriltaan upeassa kylpyläkaupungissa on kaikkiaan
12 virtaavaa lähdettä, joita kävelykierroksen aikana voi maistella. Lisäksi kaupunki on tunnettu
maineikkaasta yrttilikööristä Becherovkasta, jota maistellaan retken aikana. Loistokkaassa historiallisessa kaupungissa ovat käyneet niin kuuluisat säveltäjät, hallitsijat ja poliitikot, mm. Mozart, Beethoven, Pietari Suuri, Mannerheim... Kävelykierroksen jälkeen syödään kaupungin ydinkeskustassa yhteinen lounas. Iltapäivä vapaa ostoksille ja omatoimiselle tutustumiselle. Retken päätteeksi ajetaan suoraan Prahan lentokentälle, josta Finnairin reittilento Helsinkiin.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »