Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Laiva-aikataulu

Helsinki - Tallinna Viking Gabriella klo 10.30-13.15
Tallinna - Helsinki Viking XPRS klo 18.00-20.15

Maanantai 28.6.
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking Gabriellalla klo 10.30-13.15. Viking Gabriella lähtee Katajanokan terminaalista. Opas ja bussi vastassa satamassa, josta lähdetään kohti kesäkaupunki Pärnua. Aluksi vieraillaan 1995 perustetussa ja myöhemmin presidentin palkinnonkin saaneessa Ahto Ruudun puutarhassa. Kohteesta löytyy mm. vesiruusulampi, puutarha sulautuu kauniisti luontoon myös erilaisten kivien avulla.  Toisessa kohteessa tutustutaan Pärnun reunalla Paikusella sijaitsevaan Maie Vridollinin englantilaistyyliseen puutarhaan. Maie on suunnitellut kauniita ja värikkäitä lumouksia pensaista ja nostalgisista runsaskukkaisista lajeista. Tarhassa on myös erilaisia varjokasveja istutettuina vanhojen puiden alle. Päivän viimeinen kohteemme on Galina ja Jelena Gontsharenkon  hedelmä-, vihannes- ja kukkatarha. Tästä puutarhasta löytyy myös eri muotoihin leikattuja havupuita. Illallinen ja majoittuminen hyvätasoiseen Strand- hotelliin.

Tiistai 29.6.
Aamiainen, jonka  jälkeen tehdään lyhyt kierros Pärnussa ja poiketaan joissakin kaupungin kauneimmista puutarhoista. Matka Jatkuu kohti Virtsun lauttasatamaa. Pysähdys Tammen yrttitilalla, jossa kuunellaan  kasvien voimasta ja vaikutuksesta ihmisen terveyteen. Tilan tuotteita saa ostaa mukaan.  Lauttamatkan jälkeen saapuminen Muhun saarelle. Vieraillaan Lõetsan kylässä, jossa nähdään Vahtran perheen ”seitsemän tuulen tarha ”. Vanhan maatilan pihapiiriin on yhdistetty modernimpaa  puutarha-arkkitehtuuria. Reitti jatkuu kävelykierroksella nykyään suojellussa historiallisessa Koguvan kylässä,  tyypillisessä muhulaisessa kylässä. Muhusta ajetaan Saarenmaan pääkaupunkiin Kuressaaren, jossa majoittuminen Ryytli Spa- hotelliin. Lyhyt tutustuminen kaupunkiin; nähdään Piispanlinna, kaunis Raatihuone ja  kunnostettu ranta-alue. Lounas päivän aikana.

Keskiviikko 30.6.
Aamiaisen jälkeen vieraillaan Saarenmaan pionitapahtuman alueella. Pienimuotoisemman pionifestivaalin  järjestää omassa tarhassaan Saaremaa puukool, ja juuri kesä-heinäkuun vaihteessa on pioniloiston huippuajankohta, jolloin kukkivat sadat eri lajit. Nähdään niin varhaisia, keskimyöhäisiä kuin myöhäisiä lajikkeita. Kuullaan  pioneista yleisesti, niitten kehittämisestä, ja näytetään sopivia kasvatuspaikkoja. Kasveja saa myös ostaa mukaan.  Vieraillaan vielä Viiran perheen palkitussa puutarhassa,   joka on erikoistunut rantakasveihin ja perhosiin. Käynti myös  Anti Sirkelin tarhassa.  Päivän aikana nähdään myös Saarenmaan kaunista maaseutua ja perinteisiä nähtävyyksiä, mm. Anglan tuulimyllyt  sekä Kaalin meteoriittikraateri. Poiketaan käsityömyymälään, josta saa mielenkiintoisia Saarenmaalaisia käsityötuotteita sekä paikallisia luomutuotteita: mausteita, hilloja ja yrttejä. Lounas päivän aikana.  Illalla mahdollisuus rentoutua hotellin sauna- ja allasosastolla.

Torstai 1.7.
Aamiainen, uloskirjoittautuminen ja lähtö paluumatkalle Tallinnaan.  Matkalla vieraillaan  Riima Randviirin posliinipuutarhassa Levalõpmen kylässä.  Kauniissa ja romanttisessa tarhassa on satoja perinnekukkia ja ruusuja, 160 eri lajista. Kasveja saa myös ostaa mukaan. Posliinitarhasta ajetaan lauttasatamaan, laivamatka mantereelle.  Matkalla Tallinnaan mahdollisuus tehdä ostoksia yhdestä Viron lajirikkaimmasta puutarhamyymälästä Nurgan puukoolissa. Päivän aikana kahvit. Saapuminen Tallinnan satamaan, josta  lähdetään Viking XPRS:llä klo 18.00 ja Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 20.15.

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »