Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:

Helsinki - Budapest AY1251 klo 09.35–10.55
Budapest - Helsinki AY1256 klo 19.00–22.20

Torstai 16.9. / Lento Helsinki – Budapest, kiertoajelu ja Tonavan risteily (lounas)
Lento Helsingistä Budapestiin aamulennolla, lentokentällä vastassa suomenkielinen opas ja bussi.Kuljetus Budapestin ydinkeskustaan lounaalle, jonka jälkeen tutustuminen kaupunkikierroksella Budan ja Pestin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Iltapäivällä majoittuminen keskustassa olevaan Ibis Centrum-hotelliin, jossa yöpyminen. Majoittumisen jälkeen mahdollisuus pistäytyä lyhyen kävelymatkan päässä olevaan maailmankuuluun värikkääseen kauppahalliin. Sokerina pohjalla on vielä tunnin iltaristeily Tonava-joella, jossa ihastellaan kauniisti valaistuja rakennuksia ja saadaan uusi ulottuvuus Budapestiin – Tonavan kuningattareen (hotellista satamaan ja takaisin kävellään).         

Perjantai 17.9. / Balatonfüred, kävelykierros rantabulevardilla (illallinen)
Aamiainen hotellissa. Klo 10.00 lähdetään bussilla Balatonfürediin (n. 120 km). Balatonfüred on yksi Unkarin vanhimmista kylpyläkohteista. Kauniit maisemat, hyvät viinit ja erinomainen sijainti Balatonjärven rannalla houkuttelevat kaupunkiin runsaasti vierailijoita. Kävelykierros Balatonfüredin rantabulevardilla ja maistellaan vanhan kylpylän terveyslähteen vettä. Majoittuminen lähellä rantaa olevaan Hotelli Margaretaan. Illalla kolmen ruokalajin tervetulopäivällinen.

Lauantai 18.9. / Patikointia Tihanyn niemimaalla 13 km n. 4-6 t.  (välipalapaketti, illallinen)
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähtö paikallisbussilla Tihanyn luonnonsuojelualueelle, jossa tänään patikkaretki. Luonnonsuojelualue käsittää 1698 hehtaarin niemen, joka työntyy Balatonjärveen. Reitti kulkee vaihtelevassa maastossa ja päivän aikana on luvassa muutamia jyrkkiäkin nousuja. Matkan varrella nähdään 1200-luvulla luolaan perustetun ortodoksiluostarin rauniot sekä villiintyneitä laventelilehtoja. Ennenkuin paluuta Balatonfürediin, käydään pienessä Tihanyn kalastajakylässä. Idyllistä kylämaisemaa hallitsee barokkityylisen benediktiiniluostarin kaksitorninen kirkko. Tutustuminen myös paikallisten käsityökojujen tarjontaan. Välipalapaketti ja illallinen hotellin ravintolassa. 

Sunnuntai 19.9. / Patikointia Koloskan laaksossa. Lóczyn kalkkikiviluola. 16 km, patikointia 5-7 t (lounas, illallinen)
Aamiainen hotellissa. Tänään patikoidaan ensin Lóczyn kalkkikiviluolalle. Vuosituhansia jatkunut termaaliveden aiheuttama eroosio on muodostanut lähes 150 metriä pitkään ja 20 metriä syvään luolaan silminnähtäviä geologisia kerrostumia. Lämpötila luolassa on pysyvästi n. 12 °C. Patikointi jatkuu vaihtelevassa maastossa Balatonin kansallispuiston metsämaisemissa Koloska-laaksoon. Reittiä ympäröivät kukkulat nousevat 300–400 metrin korkeuteen. Matkan varrella on näköalatorneja, joihin voidaan nousta ihailemaan maisemia. Lounas metsäkievarissa. Paluu metsäteitä pitkin takaisin Balatonfürediin. Illallinen hotellin ravintolassa.

Maanantai 20.9. / Balatonfüred, vapaapäivä (välipalapaketti, illallinen)
Aamiainen hotellissa. Aamiaisen yhteydessä saamme retkieväät vapaapäivää varten. Päivää voi viettää monin tavoin, vaikka hotellin wellness-oastolla. Parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsee myös viehättävä Veszprém, yksi Unkarin vanhimmista kaupungeista. Sinne pääsee junalla vajaassa tunnissa. Illalla kokoonnumme yhteiselle päivälliselle hotellin ravintolan.

Tiistai 21.9. / Balatonfüred - Etyekin viinikylä ja viinimaistajaiset, lento Budapest-Helsinki (lounas)
Aamiainen hotellissa. Uloskirjautuminen hotellista ja lähtö bussilla viinitietä pitkin Etyekin kylään, Unkarin Toskanaan, jonka lähialueet kuuluvat Unkarin nuorimpiin viinialueisiin. Viininmaistajaispaikka on 1994 perustettu Kálnan viinintuottaja. Nautitaan autenttisesta tunnelmasta 1850-luvulta olevassa aidossa Etyekin viinikellarissa, jossa viininmaistajaiset ja lounas, kellari kuuluu pieneen kellaririviin, jossa on myös kuohuviinimuseo. Kálna valmistaa myös erittäin hyvää kuohuviiniä. Ryhmä toivotetaan tervetulleeksi tervetulojuomalla, joko hedelmäviina  tai rosé-viini, kylmät leikkelelautaset ja kuohuviinikellarissa maistellaan lasillinen kuohuvaa ja kuullaan valmistuksesta, jonka jälkeen siirrytään viinikellariin, jossa tarjoillaan gulyáskeitto ja jälkiruokana struudelia ja maistellaan 4 erilajin viiniä.Matka jatkuu Budapestin lentoasemalle, josta lento Helsinkiin.


Maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 250 €/hlö, maksetaan netistä varattaessa välittömästi matkavarauksen yhteydessä, ei palvelumaksua. Puhelimitse/sähköpostitse/toimistossa paikan päällä varattaessa varausmaksu maksetaan 7 vrk kuluessa varauksesta (palvelumaksu 20 €/lasku). Loppumaksun eräpäivä on 40 vrk ennen matkaa.

Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 150 €/henkilö.
90 vrk-65 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
64 vrk-30 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

Matkaehdot

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehtoja.

* Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
* Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
* Lisäksi Matka-Agentit / Elämys Travel Design  Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
* Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista Yleiset matkapakettiehdot sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehdot

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »