Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Laiva-aikataulu:

Turku - Maarianhamina Viking Amorella klo 08.45-14.10
Maarianhamina - Turku Viking Grace klo 14.25-19.50

Bussiaikataulu 24.8. Turun satamaan

klo 5.00 Helsinki Kiasma
klo 6.00 ABC Lohja Routio
klo 6.45 ABC Salo Piihovi

Tiistai 24.8.
Bussikuljetus aamuvarhaisella Helsingistä Turun satamaan (etukäteen varanneille). Bussi ei mukana laivalla/Ahvenanmaalla. Laivamatka Turusta Ahvenanmaalle Viking Linen M/S Amorellalla, laiva lähtee klo 8.45. Meriaamiainen laivalla, ja sen jälkeen Patinan tervetulotilaisuus. Laiva saapuu Maarianhaminaan klo 14.10. Satamasta lähdetään suomenkielisen oppaan johdolla Maarianhaminan kiertoajelulle, joka päättyy hotelliin. Majoittuminen ja yhteinen illallinen hotellissa.

Keskiviikko 25.8.
Aamiainen hotelissa. Lähtö maaseuturetkelle, jonka vierailukohteita ovat Kastelholman linna ja Vita Björn -vankilamuseo sekä Bomarsundin linnan rauniot. Kastelholman linna on Ahvenanmaan ainoa keskiaikainen linna, jonka historia ulottuu 1380-luvulle. Linnan suuruuden aikaa oli Kustaa Vaasan aika. Kastelholmassa on myös vanha kruununvankila Vita Björn, joka toimii nykyään vankilamuseona. Lähistöllä on myös Jan Karlsgårdin kotiseutumuseo. Bomarsundin linnoitus oli aikoinaan Ahvenanmaan merkittävin ja suurin rakennus, jota Venäjän armeija alkoi rakentaa vuonna 1832.  Linnoitukseen kuului kolme puolustustornia. Päälinnoitus toimi Ahvenanmaan varuskunnan kasarmina, puolustusvarustuksena ja Ahvenanmaan komendantin kansliana. Tarkoituksena oli majoittaa linnoitukseen myös tuhansia sotilaita. Linnoituksen ympärille kasvoi kaupunginkaltainen asutus, johon kuului sekä siviili- että sotilasperheitä ja jotka yhdessä muodostivat Skarpansin yhdyskunnan. Krimin sodan aikana vuonna 1854 linnoitus tuhoutui, ja vuonna 1856 Ahvenanmaa demilitarisoitiin, eikä linnoitusta enää rakennettu uudelleen. Nykyisin alue kattaa melkein 900 hehtaarin kokoisen muinaismuistoalueen. Ahvenanmaa on tunnettu myös perunoistaan ja omenoistaan. Matkalla vieraillaan Öfvergårdin omenatilalla Tjudössa. Omenatarha on koko kesäkauden upea nähtävyys: keväällä kukkivat omenapuut valkoisenaan, keskellä kesää kukoistavat upean vihreinä, ja näin loppukesästä ne loistavat kypsien omenoiden väreissä. Omenatilalla omenasafari ja maistajaiset. Retkellä yhteinen keittolounas ja Ahvenanmaan kuuluisaa pannukakkua Smakbyn-ravintolassa, jota isäntäväki mielellään krouviksi kutsuu. Tämä ”makujen kylä” sijaitsee aivan Kastelholman linnan kupeessa. Iltapäivällä palataan Maarianhaminaan, ja ilta on vapaata aikaa.

Torstai 26.8.
Aamiainen hotellissa. Vapaata aikaa katsella kaupunkia. Kuljetus hotellista satamaan, josta Viking Linen M/S Grace lähtee kohti Turkua klo 14.25. Laivalla buffetateria ruokajuomineen. ”Patinan kiitossanat ja näkemiin” laivan kokoustiloissa. Kokoustilat ovat ryhmän käytössä koko laivamatkan ajan. Laiva saapuu Turkuun klo 19.50. Bussikuljetus etukäteen sen varanneille Helsinkiin.


Maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 150 €/hlö, maksetaan netistä varattaessa välittömästi matkavarauksen yhteydessä, ei palvelumaksua. Puhelimitse/sähköpostitse/toimistossa paikan päällä varattaessa varausmaksu maksetaan 7 vrk kuluessa varauksesta (palvelumaksu 20 €/lasku). Loppumaksun eräpäivä on 40 vrk ennen matkaa.

Jos matka peruutetaan viimeistään 60 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 75 €/henkilö.
59 vrk-31 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
30 vrk-7 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta tai vähintään varausmaksu.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

Matkaehdot

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehtoja.

* Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
* Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
* Lisäksi Matka-Agentit / Elämys Travel Design  Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
* Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista Yleiset matkapakettiehdot sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehdot

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »