Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Patinan lukijamatka Krakovaan

Krakovalla on pitkät perinteet jouluisen tunnelman luomisessa ja se kietoutuu valoihin ja koristeisiin luoden satumaista tunnelmaa, jolloin on mukava kuljeskella joulutoreilla ja nauttia vaikka hehkuviiniä.

Puolan entinen pääkaupunki Krakova on kiehtova sekoitus kulttuuria ja vanhaa historiaa, tunnelmaa, romantiikkaa ja kaunista arkkitehtuuria. Tunnelmaa luovat kauniit, vanhat aatelispalatsit, jyhkeänä kukkulallaan seisova Wawelin kuninkaallinen linna, tultasyöksevä lohikäärme, lukemattomat kirkot, vilkkaat kauppakadut ja viehättävät kellariravintolat. Krakova säilyi lähes vahingoittumattomana toisesta maailmansodasta, ja sen keskusta onkin Unescon maailmanperintölistalla. Kaupungin vilkas historia ulottuu vuosisatojen taakse: keskustorilla käytiin kauppaa jo 1200-luvulla, ja Puolan kuninkaalliset ovat pitäneet hoviaan Wawelin linnassa. Krakovassa onkin enemmän historiallisia rakennuksia, monumentteja ja taideaarteita kuin missään muualla koko Puolassa. Krakova on myös tunnettu nuorekkaasta ilmapiiristä, jota tuovat yliopistokaupungin opiskelijat, ja vanha kaupunki ei hiljene illallakaan. Krakova onkin hyvin eläväinen kaupunki huolimatta monista historiallisista nähtävyyksistään. Krakovan juutalainen kaupunginosa Kazimierz oli satoja vuosia Krakovan juutalaisten kulttuuri-ja uskonnollinen keskus ja kaupunginosa säilyi hyvin 2. maailmansodan melskeissä.

Matkaisäntänä on senioriliiton viestinnän asiantuntija Petri Rytkönen.


Matka-ajankohta ja hinta: 

13.-16.12. (pe-ma) 795 €/henkilö

Lisämaksu yhden hengen huoneesta 135 €. Yksinmatkustavan on varattava yhden hengen huone.

Hintaan sisältyy:

  • lennot Helsinki-Krakova-Helsinki Finnairin reittikoneessa turistiluokassa
  • matkatavarat lennoilla/hlö 1x23 kg ja 1x8 kg (käsimatkatavara)
  • bussikuljetukset matkaohjelman mukaisesti 
  • paikallisen, suomea puhuvan oppaan johdolla kaupunkikiertoajelu ja tutustuminen Wawelin linnaan ja katedraaliin, kävelykierros vanhassa kaupungissa, käynti Marian kirkossa ja joulutorilla, kävelykierros Kazimierzissa sisältäen käynnin synagogassa , klassisen musiikin konsertti 
  • majoitus jaetussa standard-luokan kahden hengen huoneessa
  • buffetaamiaiset, 2 lounasta ja Kletsmer-ilta illallisineen 

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille tai henkilöille, joilla on vaikeuksia kävellä pitempiä matkoja/portaita (matkalla ei esteetöntä kuljetusta eikä esteetöntä hotellia, retkillä kävellään). Mikäli asiakkaalla on käytössään joku apuväline (kävelysauvat, rollaattori), on asiakkaan ehdottomasti ilmoitettava siitä matkatoimistoon etukäteen.  

Varaa matkasi tästä!

13.12.2019 - 16.12.2019
795 €/hlö

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »

Hyvä tietää: