Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Laiva-aikataulu

Helsinki - Tallinna Viking Mariella klo 10.30-13.00
Tallinna - Helsinki Viking XPRS klo 18.00-20.30

Torstai 15.7.
Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking Mariellalla klo 10.30-13.15. Mariella lähtee Katajanokan terminaalista. Saapuminen Tallinnaan, jossa opas vastassa. Matka jatkuu Viron pohjoisrannikon kauneimpiin kohteisiin. Ensin vieraillaan Gülnara Tartesin perheen kauniissa nykyaikaisessa kotitarhassa Valklan kylässä. Tarhassa on yhteensä 3600 neliötä. Siellä on kasveja Japanista, Aasiasta ja tietysti paljon paikallisia. Matka jatkuu kaunista rantatietä Viron kauneimpiin kyliin Virveen ja Tapurlaan. Vieraillaan Tõnun tilalla. Perhe viljelee ja myy kiviselle pohjoisrannikolle sopivia kasveja.  Tilalla pääsee tutustumaan, miten eri kasvit sopivat yhteen. Samalla seudulla nähdään myös Aivar Haagin tarha, josta voi ostaa kasveja mukaan. Päivän aikana nähdään myös Viron korkein koski Jägala ja suurin puu, Tyliveren uhritammi. Myöhäinen lounas ja majoittuminen Vihulan kartanohotelliin.

Perjantai 16.7.
Aamiaisen jälkeen (matkatavarat mukaan) vieraillaan Viron yhdessä kauneimmassa kartanossa, Vihulan kartanossa ja puistossa. Käydään myös Oanduaian kauniilla lomatilalla ja Pohjois- Viron tunnetuimman puutarha-arkkitehdin Helle Väärsin laajassa kotitarhassa. Helle Väärsin "käsialaa" ovat erilaiset heinäkasvit, ja hän kertoo itse omasta työstään ja puutarhasta. Lounaan jälkeen tutustutaan mielenkiintoiseen Karepan yrttitarhaan, jossa kasvatetaan paljon erilaisia yrttejä ja valmistetaan niistä myös lääkkeitä. Emäntä kertoo niistä ja tarjoa myös yrttiteetä. Tuotteita saa ostaa mukaan. Päivän viimeinen tarha on Viron presidentin kauneimman kotitarhan tittelin voittaneen Sirje Okasen kodissa Mahun kylässä.  Yöpyminen Rakveressa Wesenbergh-hotellissa.

Lauantai 17.7.
Aamiaisen jälkeen tehdään kierros Rakveressa. Sen jälkeen tutustutaan Kadi ja Ain Innon kauniiseen kotitarhaan Rakveren laidalla. Rakveresta lähdetään paluumatkalle kohti Tallinnaa. Matkalla tutustutaan Mädapean kartanoon, jossa viljellään pioneja ja leimukukkia. Kasveja voi ostaa mukaan. Viimeiseksi käydään Pihlamäen maatalolla, Loobussa. Tallinnassa poiketaan Kristiinen Puutarhakeskuksessa, joka on yksi Viron monipuolisimmista.  Ostosten jälkeen kuljetus satamaan, josta Viking XPRS lähtee klo 18.00. Laiva saapuu Helsinkiin klo 20.15

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »