Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelmaehdotus ryhmälle

Parhaat ryhmämatkat alkavat meiltä! Lennot/laivat ym. kuljetukset, majoituksen, retket, ruokailut jne. suunnittelemme ja varaamme ryhmänne toiveiden mukaisesti, haluamallenne ajankohdalle. Pyydä meiltä tarjous! ryhmat(a)matka-agentit.fi tai soita puh. 010 321 2800.


1. päivä

Lento Helsingistä Lissaboniin. Saapuminen Lissabonin lentokentälle jossa suomenkielinen opas vastassa. Lentokentältä lähdemme tilauskuljetuksella kaupunkikiertoajelulle (osin kävellen) Lissaboniin. Kaupunkikierroksen aikana tutustumme Lissabonin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kaupunginosiin.
Nousemme linnakukkulalle, jonka Pyhän Yrjön (Castelo de Sao Jorge) linnoitukselta avautuu upea yleisnäkymä kaupunkiin. Linnoituksen alueella on jäännöksia 600-luvulta, mutta suurin osa raunioista on peräisin 1100-luvulta. Lissabonin läntisessä osassa sijaitsee kaupungin legendaarisin kaupunginosa, sokkeloinen Alfama. Siellä ajaa kapeita kujia muutaman metrin mittainen kuuluista valokuvistakin tuttu raitiovaunu. Tutustumme kävellen Rua Augustaan ja jatkamme Santa Justan kuuluisalle hissille, jonka rakenteet muistuttavat Eiffelin tornia. Hissin suunnittelija oli ranskalainen arkkitehti, joka oli ollut Gustave Eiffelin oppilaana. Bairro Altossa näemme San Roquen kirkon, jonka vaatimaton ulkonäkö on risitriidasssa sisätilojen loiston kanssa. Kaupunkikierroksen aikana näemme myös Belemin, josta löytöretkeilijät lähtivät 1400-1500 luvuilla purjehtimaan kohti uusia maailmoja. Belemissä näemme Löytöretkien muistomerkin, kulttuurikeskuksen, 1500-luvulla rakennetun Belemin tornin ja Hieronymoksen luostarin. Bussikuljetus hotellille ja majoittuminen. Päivän aikana yhteinen lounas.

2. päivä Sintra, Cabo da Roca ja Cascais 

Aamiainen hotellissa. Aamiaisen jälkeen lähtö tilausbussilla kohti Sintraa, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Sintra tunnetaan myös nimellä ”satulinnojen kaupunki”  ja Sintran  kauneus on saanut mainetta myös useiden elokuvien upeana kuvauspaikkana. Aloitamme retken tutustumalla Queluzin palatsiin, jonka rakennustyöt Portugalin kuningas Dom Pedro laittoi alulle vuonna 1747. Arkkitehti Mateus Vicente de Oliveira sai tehtäväkseen muuttaa metsästysmajan rokokootyyliseksi kesäpalatsiksi. Palatsin pääosa valmistui 1758. Nykyisin palatsi on Portugalin valtion omistuksessa ja toimii myös valtiovieraiden majoituspaikkana ja tärkeiden kokousten tukikohtana. Matkamme jatkuu upeaan Colaresiin kaupunkiin meren rannalle ja täältä löytyy myös Cabo da Roca, manner-Euroopan läntisin piste, jota entisaikaan luultiin maapallon äärilaidaksi. Ajamme takaisin Lissaboniin Cascaisin kaupungin kautta, joka on kaunis ja varakas rantalomakohde. Kuninkaiden suosimasta pienestä kalastajakylästä on kehittynyt kosmopoliittinen rantakaupunki. Cascais on onnistunut säilyttämään sen alkuperäisen viehätyksen ja maalauksellisessa kaupungissa on mukava kävellä pienillä kujilla sekä hienoilla bulevardeilla, tarkkaillen paikallista elämänmenoa. Rantakatujen terassit ovat täynnä kalaravintoloita ja kaupungin sataman laiturilla voi seurata kalastajien arkista aherrusta, tai vaihtoehtoisesti nauttia kaupungin tyylikkäistä rannoista. Paluu hotellille ja vapaata aikaa tutustua Lissaboniin. Päivän aikana yhteinen lounas.

3. päivä Sesimbra, Setúbal ja Azeitaon viinialue

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla oppaan kanssa viehättävään Sesimbran kalastajakylään, joka on tunnettu kalaravintoloistaan ja rannoistaan. Sesimbra sijaitsee Costa Azulilla, sinisellä rannikolla, Serra da Arrábida luonnonpuiston rinteiden eteläpuolella. Sesimbra on vilkas ja eloisa, jonka maalaukselliset, kauppojen, baarien ja ravintoloiden reunustamat kujat nousevat rantabulevardilta vuorenrinnettä ylös. Jatkamme Arrabidan vuoren yli upeassa merimaisemassa Setubaliin. Siellä tutustumme mm S. Filipen linnaan, josta osa on nykyään hotellina. Upeat viinimaisemat avautuvat Azeitaon alueella, ja pysähdymmekin viinitilalla ja tutustumme tilan viinintuotantoon ja maistelemme tilan tuotteita.

4.-5. päivä

Vapaata aikaa, ei ohjelmaa. Mahdollisuus esim. omatoimisiin rantapäiviin Cascaisissa / Estorilissa, jonne menee juna säännöllisesti pitkin päivää puolessa tunnissa.

6. päivä 

Kotiinpaluupäivä. Illalla kuljetus Lissabonin lentokentälle ja lento Helsinkiin.

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi! ryhmat(at)matka-agentit.fi

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »