Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelmaehdotus ryhmälle

Parhaat ryhmämatkat alkavat meiltä! Lennot/laivat ym. kuljetukset, majoituksen, retket, ruokailut jne. suunnittelemme ja varaamme ryhmänne toiveiden mukaisesti, haluamallenne ajankohdalle. Pyydä meiltä tarjous! ryhmat(a)matka-agentit.fi tai soita puh. 010 321 2800.


1. päivä

Lento Helsingistä Prahaan, jossa suomenkielinen opas vastassa lentokentällä. Kuljetus lentokentältä kaupunkiin, jossa Prahan kaupunkikierros. Kierroksella nähdään tätä upeaa kaupunkia vähän laajemminkin ja kuullaan sekä sen värikkäästä menneisyydestä että nykypäivästä. Prahan mahtavan linnan alueeseen tutustutaan kävelykierroksella, joka alkaa kuuluisan Strahovin luostarin pihalta. Tämä edelleenkin toiminnassa oleva premonstratenssiluostari perustettiin jo 1100-luvulla. Linnakukkulan näköalapaikalta avautuu upea näkymä yli Prahan kauniin keskustan ja Vltava-joen laakson. Matkan varrella ohitetaan Prahan kauneimmat palatsit mm. Cernínin palatsin, Loretan ja Schwarzenbergien palatsit sekä mahtava Pyhän Vituksen katedraali. Tervetulolounas, jonka jälkeen majoittuminen hotelliin. Ilta vapaata aikaa.

2. päivä

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä vapaata aikaa kaupungilla kiertelyyn, ostoksiin... Iltapäivällä klassisen musiikin konsertti vanhassa kaupungissa. Ilta vapaata aikaa.

3. päivä

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kävelyretki tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa. Kierros alkaa 1300-luvulla perustetusta Uudesta kaupungista. Václavin aukio on kuuluisa monista värikkäistä tapahtumista, joiden näyttämönä se on eri aikakausina ollut. Sinne ovat vyöryneet aikoinaan venäläisten tankit ja Kansallismuseon vierellä nuori opiskelija sytytti itsensä tuleen... Matkalla tutustutaan upeaan Kunnantaloon ja jatketaan Unescon suojelemalla alueella vanhankaupungin aukiolle. Siellä sijaitsee Prahan kuuluisa raatihuoneen torni luurankoineen ja pienine symbolisoivine nukkeineen, Jan Hussin patsas, Tynin kirkko ja muut komeat rakennukset. Läheisessä juutalaiskorttelissa tutustutaan myös alueen menneisyyteen ja eri arkkitehtuurityyleihin. Kävely jatkuu Vltava-joen rannalle ja kuuluisalle Kaarlen sillalle. Illalla yhteinen illallinen.

4. päivä

Aamiainen hotellissa. Päivän ohjelmassa lounasristeily Moldau-joella, jonka aikana nähdään Prahan kauniita maisemia uudesta näkökulmasta. Lounas laivalla noutopöydästä. Loppupäivä vapaata aikaa.

5. päivä

Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen huoneiden luovutus ja lähtö kokopäiväretkelle kohti Kutna Horaa. Kutna Hora (saks. Kuttenberg) on kuulunut vuodesta 1995 Unescon maailmanperintöluetteloon. Kutna Hora tunnetaan gotiikkaa edustavasta viisilaivaisesta Pyhän Barbaran katedraalista ja Neitsyt Marian katedraalista Sedlecissä. Kutna Hora perustettiin hopeakaivoksen ympärille ja alueella on ollut kaivoksia 1200-luvulta lähtien. Kaupunki kehittyi nopeasti, ja vuonna 1419 hussilaissotien alussa siitä tuli Böömin toiseksi merkittävin kaupunki Prahan jälkeen. Kaupunki oli myös useiden Böömin kuninkaiden suosikkiasuinpaikka. Kaupungissa on myös erikoinen luukirkko, jonka koristelu on tehty erilaisista ihmisluista. Kirkon restauroi vuosina 1703-1710 barokkityyliseksi kuuluisa italialainen arkkitehti Giovanni Santini. Päivän aikana lounas. Retken päätteeksi ajetaan suoraan Prahan lentokentälle, josta lento Helsinkiin.

Pyydä tarjous omalle ryhmällesi! ryhmat(at)matka-agentit.fi

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »