Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia)

Lentoaikataulu: 
la 26.9. Helsinki-Tirana AY 2089 klo 07.25-09.40
la 3.10. Tirana-Helsinki AY 2090 klo 10.40-14.50


Lauantai 26.9. Lento Helsinki-Tirana, kävelykierros Tiranassa (lounas) 
Finnairin suora lento aamulla Helsingistä Tiranaan, jossa suomenkielinen opas on vastassa. Heti saapumisen jälkeen tutustutaan Tiranaan, jossa on asukkaita n. 600 000, ja joka on toiminut pääkaupunkina vuodesta 1920 alkaen. Tähän vehreään, värikkääseen kaupunkiin ja sen vanhaan keskustaan tutustutaan kävelykierroksella. Lounas paikallisessa ravintolassa ja majoittuminen hotelliin. Ilta vapaa.

Sunnuntai 27.9. Tirana. Retki Beratiin (lounas)
Aamiainen hotellissa. Lähtö Beratiin, tuhansien ikkunoiden ja valkoisten talojen kaupunkiin, yhteen Albanian vanhimmista kaupungeista. Nähtävyyksiä on mm. linnoitus ja sen sisällä oleva vanhakaupunki. Muurien sisällä  kahdeksan kirkkoa, joista yhdessä hieno Onufrin ikonimuseo. Linnoituksessa on myös kaksi Albanian vanhinta moskeijaa. Beratin pitkä historia ulottuu aina pronssikaudelle, 4000 vuoden taakse. Tähän Unescon maailmanperintökohteeseen tutustutaan kävelykierroksella, ja vieraillaan myös ikonimuseossa. Lounas ravintola Kleassa, Beratissa. Vapaata aikaa ennen paluuta Tiranaan myöhään iltapäivällä. Ilta vapaa. 

Maanantai 28.9. / Tirana, vapaa päivä (illallinen)
Aamiainen hotellissa.Päivä aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin ominpäin. Illallinen.

Tiistai 1.10. / Tirana. Retki Durresiin ja Krujaan (lounas)
Aamiainen hotellissa. Durres on vilkas ja merkittävä satamakaupunki, jolla on pitkä historia. Kaupunkikierroksella nähdään mm. Amfiteatteri ja Venetsialainen tori. Lounas, jonka jälkeen suunnataan historialliseen Krujan kaupunkiin, joka sijaitsee vuorenrinteellä, ja on maan keskiaikainen pääkaupunki. Siellä kansallissankari Skanderbeg taisteli Ottomaaneja vastaan ja hänen nimensä näkyy joka puolella, jopa paikallisessa konjakissa. Krujassa vieraillaan vanhassa Bazaarissa, Linnan raunioilla ja Etnograafisessa museossa. Kierroksen jälkeen omaa aikaa vanhassa Bazaarissa. Noin klo 17:30 saapuminen takaisin Tiranaan. Ilta vapaa.

Keskiviikko 2.10. / Tirana - Elbasan - Ohrid (lounas)
Aamiainen hotellissa. Lähtö Tiranasta kohti Makedoniaa ja Ohridia. Ohrid-järvi kristallinkirkkaine vesineen Makedonian kauneimpia alueita, sekä järvi että Ohridin kaupunki ovat Unescon suojelukohteita.  Täällä on sijainnut ensimmäinen slaavilainen yliopisto.  Matkalla pysähdys Elbasan kaupungissa, jossa kävelykierros Cohortin linnoituksessa.  Ohridissa lounas ravintola Sveta Sofijassa. Lounaan jälkeen majoittuminen hotelli Belvedereen. Vapaata aikaa vaikkapa kävelyretkellä Ohrid-järven kauniissa rantamaisemissa.  

Torstai 3.10. / Ohrid, kävelykierros ja pieni venekierros (illallinen)
Aamiainen hotellissa. Kävelykierroksella tutustutaan kaupunkiin, ja vieraillaan Pyhän Sofian, St.Kaneon ja St. Klementin kirkoissa sekä tutustutaan arkeologisen museon kokoelmiin- lopuksi pieni venematka, näkymillä vanhaan kaupunkiin. Iltapäivällä vapaata ennen yhteistä illallista nauttien näkymistä järvelle.  

Perjantai 4.10. / Ohrid - Tirana (illallinen)
Aamiainen hotellissa ja uloskirjautuminen. Paluumatka kohti Albanian rajaa ja Tiranaa. Matkalla pysähdys Pyhän Naumin luostarissa. Sen kivikirkko sijaitsee kukkulalla järven yläpuolella. Puutarhassa tepastelevat riikinkukot, ja Ohrid-järven lähteitä on luostarin alueella. Tiranassa majoittuminen hotelliin. Aikaa vielä viime hetken tuliaisostoksille. Yhteinen läksiäisillallinen perinteisessä ravintola Vila Erassa.

Lauantai 5.10. / Lento Tirana - Helsinki
Aamiainen hotellissa. Kuljetus lentoasemalle ja Finnairin suora lento Tiranasta Helsinkiin.

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »