Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma

Lentoaikataulu: 
28.9. Helsinki-Tirana SK7865 klo 15.20-17.30
5.10. Tirana-Helsinki SK7866 klo 10.05-14.20 


Lauantai 28.9.
SAS:n lomalento Helsingistä Albanian pääkaupunkiin Tiranaan klo 15.20-17.30. Kuljetus hotelliin Tiranan keskustassa, majoittuminen ja illallinen. 

Sunnuntai 29.9.
Retki Beratiin, tuhansien ikkunoiden ja valkoisten talojen kaupunkiin, joka on yksi Albanian vanhimmista kaupungeista. Nähtävyyksiä mm. linnoitus ja sen sisällä oleva vanhakaupunki. Muurien sisällä mm. kahdeksan kirkkoa, joista yhdessä hieno Onufrin ikonimuseo. Linnoituksessa on myös kaksi Albanian vanhinta moskeijaa. Beratin pitkä historia ulottuu aina pronssikaudelle, 4000 vuoden taakse. Tähän Unescon maailmanperintökohteeseen tutustutaan kävelykierroksella, ja vieraillaan myös ikonimuseossa. Lounas Beratissa, ja vapaata aikaa ennen paluuta Tiranaan. 

Maanantai 30.9. 
Tiranan kävelykierros. Tiranassa on asukkaita n. 600 000, ja pääkaupunki se on ollut vuodesta 1920 alkaen. Se on vehreä ja värikäs kaupunki, jonka vanhaan keskustaan tutustutaan kävelykierroksella. Lounas kierroksen päätteeksi. 

Tiistai 1.10. 
Retki Durresiin ja Krujaan. Durres on vilkas ja merkittävä satamakaupunki, jolla on pitkä historia. Kaupunkikierroksella nähdään mm. Amfiteatteri ja Venetsialainen tori. Lounas rantaravintolassa, josta upea merinäköala. Lounaan jälkeen suunnataan Krujaan. Se sijaitsee vuorenrinteellä, ja se on maan keskiaikainen pääkaupunki. Siellä kansallissankari Skanderbeg taisteli Ottomaaneja vastaan. Täällä Skanderbegin nimi näkyy joka puolella, jopa paikallisessa konjakissa. 

Keskiviikko 2.10. 
Lähtö Tiranasta kohti Makedoniaa ja Ohridia. Ohrid-järvi kristallinkirkkaine vesineen Makedonian kauneimpia alueita, sekä järvi että Ohridin kaupunki ovat Unescon suojelukohteita.  Täällä on sijainnut ensimmäinen slaavilainen yliopisto.  Matkalla pysähdys Elbasan kaupungissa, jossa kävelykierros  Cohortin linnoituksessa.  Ohridissa lounas, ja majoittuminen hotelliin. Vapaata aikaa vaikkapa kävelyretkellä Ohrid-järven kauniissa rantamaisemissa.  

Torstai 3.10.
Ohridissa: kävelykierroksella tutustutaan kaupunkiin, ja vieraillaan Pyhän Sofian kirkossa sekä tutustutaan arkeologisen museon kokoelmiin. Iltapäivällä vapaata ennen yhteistä illallista järvinäköalan äärellä. 

Perjantai 4.10. 
Lähtö takaisin Albanian puolelle ja Tiranaan. Matkalla pysähdys Pyhän Naumin luostarissa. Sen kivikirkko sijaitsee kukkulalla järven yläpuolella. Puutarhassa tepastelevat riikinkukot, ja Ohrid-järven lähteitä on luostarin alueella. Tiranassa majoittuminen hotelliin. Aikaa vielä vaikkapa viime hetken tuliaisostoksille. 
Illalla yhteinen läksiäisillallinen. 

Lauantai 5.10.
Kuljetus lentoasemalle, SAS:n lomalento klo 10.05-14.20 Tiranasta Helsinkiin. 

Hotellit:

Hotel Tirana International **** 28.9.-2.10. /4 yötä ja 4.-5.10. / 1 yö (tai vastaava)
Scanderbeg Square, Tirana, 1001 Albania
http://tiranainternational.com/portal/index.php/en/ 
Hotelli sijaitsee Tiranan keskustassa tunnetulla Skanderbegin aukiolla, ja tarjoaa tyylikästä majoitusta sekä spa-keskuksen, jossa on sauna, höyrysauna, kuntosali ja sisäuima-allas. Majoituspaikan kaikissa tiloissa on ilmainen WiFi. Kansallismuseo, oopperatalo ja taidegalleria ovat vain muutaman askeleen päässä. Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, hiustenkuivaaja, minibaari, ilmastointi, moderni sisustus, puulattia, minibaari, työpöytä ja tv. Hotellin La Pergola Terrace -ravintola-baarissa tarjoillaan perinteistä albanialaista ruokaa ja kansainvälisiä erikoisuuksia. 
 
Hotel Inex Gorica *** + 2.-4.10./ 2 yötä (tai vastaava)
7 Naum Ohridski str. 6000 Ohrid, Makedonia
http://hotelinexgorica.com.mk/
Hotelli sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä Ohridista, Ohrid-järven rannalla.
Hotellissa on baari ja ravintola, lisäksi mahdollisuus lisämaksusta saunaan ja hierontaan. Ilmainen WiFi. Kaikissa huoneissa on kylpyhuone, hiustenkuivaaja, minibaari, ilmastointi, minibaari ja tv. 

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »