Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma (sitoumuksetta, muutokset mahdollisia):

Lentoaikataulu Finnair:

Helsinki -Pariisi AY 1571 klo 07.35-09.40
Pariisi - Helsinki AY 1578 klo 19.00-22.55            

8.10. perjantai / Lento Helsinki-Pariisi, Epernay ja samppanjatalo, Reims (lounas)
Lento Helsingistä Pariisin klo 7.35-9.40. Lentokentältä matka jatkuu Champagnen historialliseen maakuntaan, joka on viininystävien pyhiinvaelluskohde. Champagnen luonto on myös kauniin postikorttimaista ja loputtomia viinitarhoja rytmittävät metsätilkut leimaavat maisemaa Montagne de Reimsin ylängöllä. Noin 2 tunnin ajomatkan jälkeen saavutaan Epernayhin, joka on samppanjan tähtikaupunki lukuisine kellareineen ja viinitiloineen - alueesta yli 30 % on jaloa juomaa tuottavia viiniviljelyksiä. Lounas tyylikkäässä ranskalaisessa ravintolassa, joka sijaitsee entisen pankin tiloissa. Vierailu samppanjatalossa Epernayssä ja samppanjamaistiaisten jälkeen matka jatkuu Reimsiin, jossa majoittuminen.

9.10. lauantai / Reims, Etanatila, samppanjatila (lounas)
Aamiainen hotellissa. Vierailu sympaattisella etanatilalla, jossa tutustutaan kalliolla lyllertäviin 500 etanaan, ja heidän jälkeläisiinsä. Opimme kaiken etanalajeista, niiden lisääntymisestä, luonteesta, anatomiasta ja ravintoarvoista. Kierroksen päätteeksi nautitaan lasilliset samppanjaa - tietysti - ja maistellaan pieni satsi etanoita creme fraiche -kastikkeessa. Madame paljastaa muutaman hyvän etanareseptin kiinnostuneille. Pariskunnan putiikista voi ostaa kotiin viemiseksi etanaherkkuja. Vierailun kesto maistiaisineen noin puolitoista tuntia. Sitten suunnataan kohti maalaisaubergea, jossa ranskalaislounas (alkudrinkki, 2 lasia viiniä). Ennen Reimsiin paluuta pistäydytään samppanjaa tuottavalla perheyrityksellä. 15 km Epernaysta sijaitseee Grand Cru de la Champagne -alueen kylä, joka on palkittu kultamitalilla upeista kukkaistutuksistaan. Kyseisessä kylässä sijaitsee sympaattinen samppanja-perheyritys, jonka kulisseihin kurkistetaan. Kuuden hehtaarin viinirinteet sijaitsevat aivan tilan vieressä ja sään salliessa voimme jaloitella viiniköynnösten välissä. Saamme maistiaiset tilan tuottamasta 3 Blanc des Blancs Grand Cru -samppanjasta. Paluu hotelliin.

10.10. sunnuntai / Reims, samppanjatalo, majakka, iltapäivä vapaa
Aamiainen hotellissa. Reimsissa kuplii ja virtaa samppanja! Reimsin 188 000 asukasta ovat ylpeitä kaupungistaan ja sen tuottamasta maailman kuuluisimmasta juomasta. Yli 1000 vuoden ajan, vuodesta 816 vuoteen 1825, Reimsin katedraalissa siunattiin Ranskan kuninkaat ja juhlajuomana juotiin alueen viiniä. Kuplivaksi viini saatiin kuitenkin vasta 1600-luvulla. Keskiajalla ja renessanssin aikana kaupunki kukoisti ja sinne rakennettiin useita upeita monumentteja, kuten Taun palatsi, Collège des Jésuites sekä Saint-Denis’n ja Saint-Remin luostarit. Reimsin alueella voi vierailla noin 12 samppanjatalossa, joista kuuluisimmat ovat Taittinger, Mumm, Pommery, Krug, Bollinger, Lanson, Piper-Heidsieck, Ruinart ja Veuve Clicquot. Vieraillaan yhdessä Reimsin tunnetuista samppanjataloista, jossa vierailun päätteeksi tarjotaan kuplivat samppanjamaistiaiset.

Tutustuminen myös erikoiseen nähtävyyteen; majakkaan keskellä viinipeltoja, vaikka merestä ei ole tietoakaan! Majakka rakennettiin vuonna 1909 alun perin mainostarkoitukseen ja sen perusti Joseph Goulet. Majakka sytytettiin aina öisin. Majakan julkisivussa näkyy ensimmäisen maailmansodan jäljet ja se melkein tuhoutui, kunnes se restauroitiin kokonaan ja nykyään majakka toimii viinimuseona. Majakka kutsuu tutustumaan Champagnen viinitarhojen kiehtovaan maailmaan yli 25 metrin korkeuteen. Opastettu kierros alkaa videoesittelyllä ja jatkuu kävelykierroksella, jossa näytillä esineitä, vaatteita, malleja ja videoita samppanjan historiasta. Mielenkiintoinen lisä vierailuun on mahdollisuus kiivetä ylös majakkaan, josta upeat näkymät Montagne de Reims’n viinialueelle. Alakerrassa myös putiikki, joka tarjoaa laajan valikoiman matkamuistoja, Champagne-kirjoja, käsitöitä, Champagnen erikoisuuksia jne.  Yli 30 erilaista viinilajia, jotka ovat valmistettu nimenomaan juuri Montagne de Reims’ssä, on myös mahdollista ostaa. Iltapäivä ja ilta vapaa.

11.10. maanantai / Reims - Troyes’n kaupunki, lento Pariisi-Helsinki (lounas)
Aamiainen hotellissa. Viimeinen aamupäivä vietetään Troyes’n kaupungissa. Tässä liki 60 000 asukkaan, samppanjankorkin muotoisessa kaupungissa pääsemme ihastelemaan sen ristikkotaloja, upeita kirkkoja ja lasimaalauksia. 1200-luvulla kaupunki tuli tunnetuksi suurten mestareiden lasitaiteesta, ja Troyes´iä kutsuttiin pyhäksi lasitaiteen kaupungiksi. Lounas Troyesissa. Saapuminen Pariisin lentokentälle, josta lento Helsinkiin klo 19.00-22.55.


Maksu- ja peruutusehdot

Varausmaksu 250 €/hlö, maksetaan netistä varattaessa välittömästi matkavarauksen yhteydessä, ei palvelumaksua. Puhelimitse/sähköpostitse/toimistossa paikan päällä varattaessa varausmaksu maksetaan 7 vrk kuluessa varauksesta (palvelumaksu 20 €/lasku). Loppumaksun eräpäivä on 40 vrk ennen matkaa.

Jos matka peruutetaan viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peruutuskulut ovat 150 €/henkilö.
90 vrk-65 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään varausmaksu.
64 vrk-30 vrk ennen matkan alkua tulleista peruutuksista peritään 50 % matkan hinnasta.
Tämän jälkeen tulleista peruutuksista peritään 95 % matkan hinnasta.

Matkaehdot

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille (matkalla ei esteettömiä kuljetuksia eikä esteetöntä hotellia, ja retkillä kävellään). Matka edellyttää minimiosallistujamäärää.

Matkaan sovelletaan matkan varaushetkellä voimassa olevia Yleisiä matkapakettiehtoja sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehtoja.

* Sinulle tarjottu matkapalvelujen yhdistelmä on direktiivissä (EU) 2015/2302 tarkoitettu matkapaketti.
* Näin ollen sinuun sovelletaan kaikkia matkapaketteja koskevia EU-oikeuksia. Matka-Agentit / Elämys Travel Design Oy on täysin vastuussa koko matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta.
* Lisäksi Matka-Agentit / Elämys Travel Design  Oy on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi ja, jos kuljetus sisältyy matkapakettiin, turvatakseen paluukuljetuksesi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön.
* Lisätietoja direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista tärkeimmistä oikeuksista Yleiset matkapakettiehdot sekä Matka-Agenttien lisä- ja erityisehdot

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »