Matka-Agentit
makusi mukaan maailmalle :)

Minne menetkin, kysy ensin meiltä!

Matkaohjelma ( sitoumuksetta, muutokset mahdollisia): 

Laiva-aikataulu:

Helsinki - Tallinna Viking XPRS klo 10.30-13.00
Tallinna - Helsinki Viking XPRS klo 15.30-18.00

Perjantai 10.4.

Laivamatka Helsingistä Tallinnaan Viking XPRS klo 10.30-13.00. Viking XPRS lähtee Katajanokan terminaalista. Saapuminen Tallinnaan, jossa opas vastassa. Lähtö bussilla Tallinnan satamasta kohti Tarttoa, jonne matkaa noin 180 km. Tartossa vierailu Eliel Saarisen suunnittelemassa Paavalin kirkossa. Sen jälkeen majoittuminen hotelli Tartuun, päivällinen.

Lauantai 11.4.

Aamiainen. Aamiaisen jälkeen lähdetään kiertoajelulle, jonka aikana nähdään tämän viehättävän hansakaupungin historiallisia rakennuksia ja tunnetuimpia nähtävyyksiä. Retken aikana vieraillaan yliopistolla ja sen taidemuseossa. Taidemuseo sijaitsee yliopiston historiallisessa päärakennuksessa, ja vierailu alkaa kauniista aulasta. Museon kiehtova sisustus on Pompeiji-tyylistä. Antiikkihenkisen perusnäyttelyn muodostavat veistokset – kreikkalaisen, klassisen ja hellenistisen taiteen parhaiden töisen alkuperäiskoossa olevat kipsijäljennökset. Nähtävillä on myös paljon vanhoja alkuperäisesineitä: kolikoita, maljakkoja, savilamppuja ja nuolenpääkirjoitustauluja. Erityisen mystinen paikka on museon osana toimiva muumiokammio, jossa on aito egyptiläinen muumio.Toinen kiinnostava ja koko Viron kulttuurielämälle erittäin merkittävä kohde on laulujuhlamuseo. Se toimii 1800-luvun alkupuoliskolla klassiseen tyyliin rakennetussa talossa, jossa toimi 1870-1903 Vanemuisen Seura. Seura aloitti vuonna 1865 Viron laulujuhlaperinteen. Lisäksi talossa esitettiin Lydia Koidulan kirjoittamaa näytelmää ”Saaremaa onupoeg” eli Saarenmaan serkkupoika. Näytelmän esittämistä vuonna 1870 pidetään virolaisen teatterin syntyhetkenä, ja Vanemuine-teatterin alkuna. Laulujuhlamuseon kolmiosainen näyttely kertoo talon historiasta, laulujuhlaperinteestä sekä kansallisteatterin synnystä. Retken yhteydessä yhteinen lounas. Iltaa vietetään Vanemuine-teatterissa, jossa maailmankuulu Oopperan Kummitus –musikaali (omatoimisesti teatteriin, opas jakaa liput).

Sunnuntai 12.4.

Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan uuteen Viron kansallismuseoon, joka sijaitsee entisen Raadin lentotukikohdan ja Raadin kartanon alueella. Uuden museorakennuksen ovat suunnitelleet ranskalaisen arkkitehtitoimiston nuoret suunnittelijat. Mahtava rakennus on peräti 350 metriä pitkä ja sen pinta-ala on lähes 40 000 m2. Museon suurin näyttely on Viron historiasta, virolaisesta elämäntyylistä ja maan kulttuurista kertova näyttely.

Maanantai 13.4.

Aamiainen, jonka jälkeen lähdetään paluumatkalle Tallinnaan. Matkan aikana nautitaan keittolounas ja maistellaan virolaisia marjaviinejä Pöltsamaalla, Pöltsamaan vanhan, osittain raunioituneenkin linnan yhteydessä toimivassa viinikellarissa.  Matka jatkuu kohti Tallinnaa, josta Viking XPRS:llä klo 15.30 ja Helsinkiin Katajanokan terminaaliin saavutaan klo 18.00.

 

Ask offer form

Omat tiedot

Yhteydenoton täyttäneiden nimi- ja osoitetietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille tai muutenkaan käytetä henkilötietolain vastaisesti. Lue lisää rekisteriselosteestamme »